W drugim ogrodzie nareszcie miałam wczoraj czas aby zająć się przez cały dzień pielęgnacją. Wszystko wypieliłam, zraszacz pięknie podlewał przez cały dzień, nawiozłam wszystkie trawy gnojówką i zrobiłam kanty. Choć mój trawnik to chwastowisko to i tak wizualnie kanty wprowadziły porządek
A i jeszcze muszę powiedzieć, że po dwóch latach odkąd zaczęłam tam pracować z ziemią, w tym roku już widać pierwsze efekty Gleba powoli zaczyna przypominać przyjemy, pachnący, z dużą ilościa dżdżownic puch.
Zastanawiam się nad posadzeniem na tej rabacie zielonej hakone. Ma ktoś u siebie w półcieniu?
Mnie deszcz wygonił z ogrodu.
Rośliny się cieszą.Dzisiaj podlewania odpada.Wczoraj chyba z godzinę podlewałam.
To masz też inne podlewanie.Ale jak trzeba,to trzeba.
I masz się z tą glebą trochę... utrudnień.
O fajny pomysł na ten rozchodnik.Zobaczysz on szybko rośnie.Jeszcze tez go podlej flurowitem na początku.Będzie ładnie zdobił ta kompozycje.
Ale wypasione ostróżki!Dzisiaj jakiąś podobną niebieściutką- z odrobiną różu kupiłam ,tylko szczuplejszą...,ciekawe czy ma zadatki na przytycie...może w przyszłym sezonie...
Szlak petuniowy powalajacy.Wszystkie z własnego siewu?Podziwiam
Różyczki cudo...Angelę wpisałam na listę "chciejstw" .Waterlo ma śliczny układ kwiatuszków- też pomyślę gdzie by mi ona pasowała...?
Oj ,będę tu do Ciebie wracać...
Kurcze deszcz mnie wygonił z ogrodu.
ale trochę wyplewiłam
Ale jeżówki posadziłam.Derenia w części przycięłam.I zmokłam .do host częściowo dochodzi deszczyk, bo one rosną pod okapem domku.
Kwiaty hosty Golden Tiara ma dość intensywny kolorek fioletowy.
Ale jeszcze kilka z fioletowymi kwiatkami.
cieszę się,że nachyłek Zagreb rośnie.
Sama widziałaś, to taka żywa żółta plamka w ogrodzie.I kwitnie bardzo długo.
Nasiona w gipsówki będę zbierać.To może i ty zechcesz ??
Witajcie. Ewo, dziękuję, już poprawione.
Aniu, kot niestety nie jest kupiony w Polsce. Wstawiam zdjęcia rojników i rozchodników.
Rojniki i rozchodniki są moimi ulubionymi roślinami, według mnie są jak kobiety-
dają radę w każdej sytuacji.