Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 06:04, 30 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak. Sieje się wdzięcznie.

Piwonia 'Buckeye Belle', po 3 latach zakwitła.

Piekny mocny kolor, a trudno go na zdjeciu pokazać, za rok pewnie tego kwiecia wiecej bedzie.
Moja bajka 06:02, 30 maj 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A może zachcecie wpaść w odwiedziny do elfów na filiżankę herbaty?

Jakie urocze
Ciut narzekalas na ogrod, ale jak oglądam fotki, to widze tylko bujnosc, kolory, a nad woda wytchnienie. Bardzo ogrod się zmienil, dojrzal, na kazdym kroku cos do ogladania, mozes zbyc z siebie dumna Kasiu
Księżycowy... 05:52, 30 maj 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Pierwsza w tym roku Modern Blush

/164/1643576/original.JPG[/img]

Agnieszka , te kuleczki to chyba bodziszek , ale jaki ? znasz ?
Dwa ogrody 05:40, 30 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Z innej beczki Ciekawe, czy przetrwają, w ubiegłym roku zostały pożarte, do teraz były pod włókniną, zdjęłam ją.

Czy to jarmuż? Duży już Mój dopiero po pikowaniu, sadzę później ( właściwie na całe szczęście, po wczorajszych wydarzeniach). Ty odkrywasz, ja zakryję, bo widziałam wczoraj kręcącego się bielinka, a to jego gąsienice mi w tamtym roku zmasakrowały kapustne.
Liliowo i kolorowo:) 03:37, 30 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Jakos musimy sie umowic ale takie tępo w tym ogrodzie, taki upał. Burza była grad niezły ale całe szczęście, że mocno z ukosa od południa a tam mam wysokie drzewa i ochroniły, kilka dziur w hostach tylko.
Te są przetaczniki wysokie Ula ale niebieskie bo różowe za chwile i są niższe.

Popatrz ile pąków to ta róża co tak lubisz u mnie Ta z tyłu

U mnie róże też szaleją

Dobrze że burza w miarę.
Liliowo i kolorowo:) 03:31, 30 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Haha az za bardzo kolorowo bo wszystko tak szybko kwitnie. Woiesz, burza przyszła tak niespodziewanie, pierdykło niezle na sucho i bez chmur większych i zaraz grad zaczął, potem ulewny deszcz co było dobre bo chociaż niezle podlało U rodziny w pobliży cały sprzęt RTV i komputer uszkodziło.

Uwielbiam to przejście

Na dzień dzisiejszy to bym wycięła całego potwora i nie bawiła sie w bonsai, otworzyła przestrzeń i widok z altany. Bedzie wtedy widok na nową różankę?
Dwa ogrody 02:56, 30 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Postaram się poprawić
Mme Hardy

A co o tej Madam powiesz? Wygląda na dość wysoką.
Dwa ogrody 02:52, 30 maj 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Basiu, za mało w czasie ich kwitnienia, za dużo do opieki i pielęgnacji. Kilkanaście usunęłam/wydałam jesienią. Kilka zmarzło. Myślę, że nadal jest powyżej 50 krzaczków, ponieważ mam kilkanaście Bonici i White Cover.
Coś podjada Królową

Eden

Nie można u u Ciebie nadążyć przypomniałaś mi żeby wysiać dziewannę i szałwię łąkową na za rok
Piwonie cudne, róże też. Napisy do róż pierwsza klasa.

A tą Eden masz jak długo. Pokaż cały krzak. Moje 3latki w tym roku pięknie obsypane kwieciem.
Moja bajka 02:39, 30 maj 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

A mi się podoba ta niska róża. Czy to jakaś okrywowa?

Mój buk nie dawał oznak życia ponad rok a ten klon ile.
Moja bajka 02:32, 30 maj 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu, jak się nazywa ta hosta niebieska z zółtym obrzeżem?

Miejsce zabaw dla małej z tymi filiżankami świetne

Też robiłam derenia na pniu ale narazie jest w przechowalniku. A wogóle to jeszcze nad stawem nie siedziałam.
Odcienie zieleni 2 02:23, 30 maj 2018

Do góry
Baaaardzo podoba mi się otoczenie Twojego tarasu, a sam taras też rewelacja, lubię takie łączenie materiałów. Możesz powiedzieć co to za płytki?
Efffa napisał(a)

Ach i graby cudne zawsze wolałam drzewa rosnące w kulkę, a dzięki tym zdjęciom przekonałam się do kolumnowych.

Przyłączam się do poprzedniczek- Twój ogród zasługuje na więcej zdjęć

Ogródek u livii 01:46, 30 maj 2018

Do góry
Trójkąt przed domem zrobiony:

Zakątek z fioletową ławeczką 01:24, 30 maj 2018

Do góry

Zakątek z fioletową ławeczką 01:05, 30 maj 2018

Do góry
I w moim zakątku zakwitły róże....

Tysiąc radości i utrapień 00:50, 30 maj 2018

Do góry
Wrzucę jeszcze zdjęcie bodziszka popielatego Ballerina Śliczny jest

Tysiąc radości i utrapień 00:45, 30 maj 2018

Do góry
Gocha napisał(a)
Asiu piękne masz bodziszki. Ja nie mam białego. Ciemierniki cały czas mam zamiar posadzić ale zbieram się nieustająco. Ale muszę coś z tymi siewkami zrobić w końcu. Bo pod tymi dużymi krzaczkami nie chcą wcale rosnąć. A szkoda ich nie zagospodarować.Ale myślałam że u Ciebie już troszkę urosły.

Z bodziszków w kolorze białym mam wyżej prezentowanego korzeniastego. Dostałam go od Betki . Podejrzewam, że może to być bodziszek korzeniasty Spessart.

Mam także bodziszka korzeniastego White Ness

A także bodziszka czerwonego Album

Tego od Betki na razie jest mało, ale pozostałymi dwoma mogę się podzielić, tzn ukopać czerwonego lub zrobić sadzonki z korzeniastego i przywieźć na spotkanie
Ogródek Iwony II 00:45, 30 maj 2018

Do góry
I na koniec hortensja pnąca. Zachwycam się nią obecnie. Nigdy nie miała tylu kwiatów
Ogródek Iwony II 00:36, 30 maj 2018

Do góry
Iryski. Żółty od Tereni z Małego Królestwa

Ogródek Iwony II 00:33, 30 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

teraz kwitnie firletka smółka, kocimiętka, możesz dodać tam żółte trawy elaty, kwitną teraz pełniki szałwie zaczynają, piwonie,

Tak sobie dziś pomyślałam, ze smółkę i goździki przeniosę na tą rabatę. Rabatę poddam liftingowi, jak tylko się ochłodzi. Teraz za gorąco jest i sucho. Nawet nie pielę obecnie, by wilgoci z ziemi nie pobierać.
Dziś odkryłam, ze skoro ożanka zastrajkowała i raczej nie rusza, bo jeden listek w kępie się nie liczy, zrobiło sie miejsce na coś zadarniającego w nogi róż. Muszę pomyśleć, czy jest to miejsce na kolejne róże, czy moze stworzyć kompozycje z bylinami. Strasznie dużo tego do kombinowania, a czasu nie mam. Odkładam wszystko na wakacje.
Elatę mam w półcieniu i jest śliczna obecnie. Ale to jedna kępka.

Tam się przypalać będzie chyba, a szkoda. Bo taki cytrynowy kolor by tam do mnie przemawiał. Kilka trawek tych samych. Zastanawiam się nad molinią. Też ładnie by rozjaśniła rabatę...
Gotowa jestem na nowo zaaranżować ten kawałek. Tak właściwie, to by była kolejna rabata do poprawy Planowanie też latem
Tysiąc radości i utrapień 00:33, 30 maj 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bodziszki są wdzięczne i łatwe w uprawie. Jednak najbardziej lubię Wielkokwiatowego i Renarda.

Miłe takie wizyty wszelakich zwierzaczków. Od łasicy wolałabym jeża.

Bodziszków się uczę: niektóre wyglądają ładnie i szybko budują kępę, a niektóre tak sobie. Pewnie po jakimś czasie pewne zostaną w ogrodzie, a z innymi się pożegnam.
Zachęcona, między innymi Twoimi wpisami, nabyłam kiedyś wielkokwiatowego

Bodziszka Renarda mam w odmianie Philippe Vapelle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies