Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Blaski i cienie nowego życia 00:05, 27 lut 2014

Do góry
O 7 pobudka, a do 17 w szkole - także jutro ( a właściwie dzisiaj) odpada
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:03, 27 lut 2014

Do góry
Alinko - na plewienie werbeny się piszę Być może u mnie się wysiała, ale w styczniu przekopałem rabatę na której rosła i nie wiem czy wyrośnie...Muszę je mieć i to w większej ilości, bo są przecudne

Wrzośce podlewam florovitem jak dostaje się bukszpanom i cisom, na wiosnę na pewno dostaną azofoskę jak wszystkie rośliny Nie mają u mnie odpowiedniej ziemi, a dość ładnie rosną Choć muszę je chyba pociachać w tym roku, bo nie są gęste Może Twoje wymagają odmłodzenia?

Z żurawek jak pisałem zostało trochę prochu - jedna jeszcze udaje, że żyje i z tą spróbuję, ale wątpię....
Miejsko & sielsko 23:54, 26 lut 2014

Do góry
Widzę, że u Ciebie kolejna niezła rozróba Bardzo podoba mi się zmiana Twojego domu - czekam na zmiany ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:43, 26 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Bardziej podoba mi się wersja w czerwonymi berberysami Będzie ładnie kontrastować

Mi chyba tez, chociaż green carpet jesienią.... też ma widok spektakularny.

Ale czerwony berberys fajnie "gada" z dachem domu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:37, 26 lut 2014

Do góry
Bardziej podoba mi się wersja w czerwonymi berberysami Będzie ładnie kontrastować
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:31, 26 lut 2014

Do góry
Wianek wyszedł Ci cudniasty
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:26, 26 lut 2014

Do góry
Wiosna u Ciebie w stadium zaawansowanym
Ale wiewiórka chodząca po ścianach...Tego jeszcze nie grali
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:21, 26 lut 2014

Do góry
Sebek sekator wypróbowany ? a ja myślałam że to taki mały na tapecie zakupów .
po werbenę to najlepiej przyjedziesz do mnie , bo ktoś musi pomóc w plewieniu ...widziałeś co było w lecie ...rosła nawet w kamieniach ...podejrzewam że jak ci w jesieni wysiała się ...a na pewno się wysiała to będziesz miał łan ,bez wiosennego siewu ...ja już hortensje ukorzeniłam ...zobaczymy co z tego wyjdzie .Sebek zasilasz wrzośce na wiosnę?, bo moje gdzieś słabo w tym roku kwitną ...no chyba że już stare i do wymiany

zapomniałam dopisać że żurawki jak są podgryzione to nie poddawaj się tylko wsadź na nowo do ziemi i oblep dobrze ziemią ...one na 100 zabiorą się dożycia .korzenie puszczają nawet na centymetrowym pędzie . u mnie co roku pożarte i tak robię każda do ręki i od nowa sadzę
Blaski i cienie nowego życia 23:18, 26 lut 2014

Do góry
To jakbyście planowały jakieś spotkanie....dajcie znać - o ile mogę się dołączyć
Ogród Dominiki 23:15, 26 lut 2014

Do góry
Te fotki....brak mi słów by opisać jakie są piękne.....

A jednak coś się mu uda wykrztusić - kcemy więcej!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:08, 26 lut 2014

Do góry
Ania - mnie już ręce świerzbiły - a po za tym żal nie skorzystać z takiej pogody - w samym swetrze je ciąłem

Kajonko - zgapiaj ile chcesz - ja oczywiście swoją kulę zgapiłem z realizacji Danusi i tego nie ukrywam - połączenie limonkowych żurawek i konwalników to chyba jedno z pierwszych najbardziej rozpoznawalnych połączeń Danusi
Jednak u mnie nie jest to żurawka Citronelle, ale odmiany Key Lime Pie - ta dobrze znosi słońce i nie przypala się
Ogród u stóp klasztoru 20:41, 26 lut 2014

Do góry
KINDZIA --- nie trzeba lawendy niczym traktować . to roślina pustynna , więc tylko żeby wilgoci na rabacie nie mała , bo ogałaca się od dołu . tnij niziutko na ok 10 cm.od ziemi ,tuż nad zielonymi młodymi przyrostami

SEBEK --- a można wiedzieć dlaczego nie ma sekatora.....ma być jakiś szczególny . ja mam i Fiskarsa ,Gardenę i jakiegoś anglika ciężkiego jak psi i wyobraź sobie że najlepszy jest mój sklepikowy zwykły ...nawet firmy nie znam , za 29 zł .lekki , tnie jak złoto i lekko chodzi .
Gardena tępo i ciężko chodzi- ma sztywną sprężynę a Fiskars do kitu na cieniutkie gałązki i jakiś taki nie poręczny dla kogoś kto ma przeciążone nadgarstki ..jak ja , choć pan zachwalał że własnie dla takich nadgarstków najlepszy ..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:13, 26 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ukorzeniłem - i to z sukcesem
Tutaj akurat mam fotkę z budowy gabionu - nie mam lepszego zdjęcia , ale to jest dobre na potwierdzenie jak szybko potrafią urosnąć hortensje z jednego patyka
Te z tyłu po lewej ukorzeniłem w 2011 Latem miały po kilkanaście kwiatów

Jednak mają jedną wadę - są okropnie łamliwe....Lepsze są bukietowe
O ich rozmnażaniu poczytaj tu o
https://www.ogrodowisko.pl/watek/68-rozmnazanie-hortensji?page=1

Dzięki Sebciu,pozdrowionka :
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:54, 26 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jest po prostu pięknie Wszystko super wygląda

dzięki wreszcie zrobiłam wianki i z tego się cieszę bo świąteczny wreszcie pójdzie leżakować na strych
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:39, 26 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Sebek, jak plany na wiosnę? Zmieniasz coś w ogrodzie? Wiem, wiem, głupie pytanie...przecież każdy zmienia...to może zapytam: co zmieniasz?

Plan na prace wiosenne jest tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=1123

Zmieniam jedynie bylinówkę - ale to zostawiam sobie na lato
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:35, 26 lut 2014

Do góry
Dzisiaj jak pisałem zakupiłem sekator i pociachałem hortensje - trochę żal mi ich - były takie ładne....

Teraz jest łyso.,... W prawym dolnym rogu została masa miejsca (na oko 1mx0,5m) na nowe badylki Ale stare co zimują w przechowalniku Uprasza się nie patrzeć na niedobitki bukszpanowe....Muszę je chyba podlać, bo rudzieją z dnia na dzień.....

Jeszcze poproszę o termin stosowania siarczanu magnezu - bo dziś również go zakupiłem Ale intuicja mi mówi, że jak rośliny ruszą to trzeba je nim potraktować....

Na koniec krokus i spadam do obowiązków

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 26 lut 2014

Do góry
Musze odpocząć - pomyliłem wątki Sebuśkam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:30, 26 lut 2014

Do góry
Sebek, jak plany na wiosnę? Zmieniasz coś w ogrodzie? Wiem, wiem, głupie pytanie...przecież każdy zmienia...to może zapytam: co zmieniasz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 26 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebciu dziekuję za rzecznikowanie sama prawda

Polecam się na przyszlość
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:21, 26 lut 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
ja swoją werbenę wysiałam

pozdrowienia wiosenne zostawiam ....

Ale bzyczka upolowałaś - aż się krokus pd nim ugiął
Ja swoją też, ale coś wschodzić nie chce....Rzuciłem trochę nasion do zamrażarki - może to im pomoże Bo w gruncie mimo łagodnej zimy nie przetrwały....
Również pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies