Mam pytanie, czy ktoś dzielił stipy? Czytałam kiedyś, że trudno się je przesadza, ale mi się udało, bo wybiły zielone źdźbła. Teraz kusi mnie ich podzielenie, bo potrzebuję dużo sadzonek, ale trochę się boję, że zmarnuję to co mam. Co mi radzicie?
U mnie B zrobił rekultywację jeszcze przed świętami, na szczęście. Teraz ma masę roboty bo musi światłowód zakopać, tak ze 150 metrów. Nic innego z niego już nie wydobędę.
sama tę glinę wykopywałaś?? Czy miałaś pomocnika? Trud ogromny.
Piwonie u Ciebie zawsze robią szał, teraz w wersji pąków i młodych pędów też są bardzo ciekawe
Agapantom chyba dałam zbyt zasadową mieszankę, szczególnie ten piasek był zasadowy, bo zmieciony po budowlańcach ze ścieżki, no nic , zobaczymy
Dereń pięknie wygląda, szczególnie na tym jednolitym tle.
A jak ogrodówki te ode mnie? Słabo przezimowały? U mnie mają już spore liście, oby mrozów nie było.
Dębolistnej od Ciebie już puchną pąki. I teraz nie pamiętam czy będąc u Ciebie brałam jakieś łodyżki ogrodówek do ukorzenienia? Mam jakiś słaby patyczek w doniczce który widać że wypuszcza listki, ale co to jest ? Tak to ze mną jest, nie zapiszę bo wydaje mi się że będę pamiętać
Tyle gliny trzeba było wydobyć pod uzupełniany fundament szklarni. Kto ma glinę ten wie jaki to wysiłek, uff! Ale zrobione, wierzchnia warstwa też wymieniona, coś już mogę posiać i posadzić.
Do kwitnienia szykują się piwonie botaniczne.
NN o ciekawych bordowych liściach
Młokosiewicza
Tę mam od nasionka, kilkanaście lat, po raz pierwszy zakwitnie
Rabaty przy podjeździe i pod wiatą w miarę wyglądają. Ciężkie miejsca bo potwornie suche i bez słońca. Na tej pod wiatą dołożyłam płyty bo nic tam nie rosło i ciężko było z samochodu wychodzić. Teraz przynajmniej nie chodzę po korze.
Kuchenna też sobie radzi. Przeszła drobne tetrisy, zobaczymy w sezonie jak będzie wyglądać.
Macie może pomysł co mogłabym posadzić w tym leżącym dzbanie, całosezonowego, coś co dałoby radę może tam też zimować?Tam jest cień. Co roku sadzę bratki, ale pod koniec sezonu nie wyglądają i chce mi się zmiany