Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - Moja bajka 06:56, 22 maj 2018

Do góry
Snuję moją bajkę dalej
Jesień to chyba moja ukochana pora roku. Cudowna, kolorowa, tajemnicza, ale i bardzo nostalgiczna.
Na pierwszy plan wychodzą trawy, złociste magnolie, rumiane winobluszcze, ambrowiec, buki, oczar, wyzłocone brzozy... Jednym słowem dzieje się
Pszczelarnia 06:52, 22 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Słabe zdjęcie. Moc tego miskanta 'Memory' pokazuje dość szeroki liść. A przecież on rośnie u mnie zaledwie 2 lata i już jest widoczny, posadzony z 5 kiełkami.

Dziękuję za pamięć a jak wysoki on rośnie, no kurcze ładny jest
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:47, 22 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 22 maj 2018

Do góry
Klon w donicy mi zzieleniał

jednak zaryzykuję i wsadzę go do ziemi - tylko gdzie????

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 22 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 22 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:44, 22 maj 2018

Do góry

Do góry

Do góry
Róże zaczynają
na żółtej zaczynają rozkwitac bylinki

Małymi kroczkami do celu... 06:40, 22 maj 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Kusisz Pastellą, a właśnie zdążyłam ją wykreślić z tegorocznej listy. Który rok masz Lavender? Moja jesienna tak jakby marna jest, wypuściła jeden lepszy pęd i ma jednego pąka

Martynka szkoda,że pastella jest tak mało popularną różą, dla mnie jest ona prawie idealna, jedynie mogłaby być troszkę wyższa Lavender mam od zeszłego roku,jakoś w lecie je zamówiłam, powiem szczerze,że to jedne z róż, które wiosną w ogóle nie przycinałam, wyglądały tak jakby zimy w ogóle nie było...wszystkie prawie róże miały mszyce je oszczędziły, tylko teraz te zielone gąsieniczki je poobgryzały. A Ty jak długo masz u siebie? Pokaź jej zdjęcie

A pastelle proszę dopisać spowrotem do listy, nie pożałujesz na zachętę

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:37, 22 maj 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Witaj Admete. Pamiętam Cię z dawnych lat z forum M ale ogrodu Twojego nie znałam.dopiero dziś na niego trafiłam. Co za zdjęcia. Wykańczałyśmy domki nasze w tym samym czasie i jestem w szoku, że Twój ogród już taki dojrzały a mój jeszcze w powijakach. Gratulacje za pomysły, wyczucie i poczucie piękna. Zresztą już Twoje wnętrza zapowiadały , że i ogród będzie doskonały.
Mam też na dzień dobry od razu dwa pytanka... Po pierwsze co to za rodzaj hortensji na pierwszym zdjęciu? Pytam bo u Ciebie też ma takie jasno zielone liście jak u mnie . ja nie wiem jaka jest nazwa moich bo dostałam od sąsiadki, która nazwami za bardzo się nie przejmuje Może masz gdzieś zdjęcie jak jest w pełnym rozkwicie... A drugie pytanie to co to za nowe cisy na drugim zdjęciu w oddali i co ile posadzone? pozdrawiam serdecznie...

Witam
M to były fajne czasy
a jaki miałaś nick?

ogród rozrośnięty po taką samą energię jaką wkładałam w wykończeniówkę włożyłam w zakładanie ogrodu - albo i większą - okazało się to moją chyba największa pasją

te hortensje ze zdjęcia to anabell

cisy to zwykłe hicksii a sadziłam chyba co 50-60 cm

pozdrawiam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:24, 22 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I otwierający się powolutku pączek Munstead wood
[img size=640x425
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/164/1640733/original.jpg[/img]

Mam takie samo połączenie , co prawda munstead jeszcze maleńka, ale liczę na taki efekt w przyszłym roku cudny!!! Pozostałe zdjęcia piękne, mogłabym je u Ciebie oglądać całymi dniami i dowiedziałam się czegoś nowego,że Artemis to kobieta .
Ogródek u livii 01:21, 22 maj 2018

Do góry
Ogródek u livii 01:19, 22 maj 2018

Do góry
Zamówiłam dziś lampy- słupek 25 cm.
Trochę zarośniętych tyłów działki- lasek modrzewiowy:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:52, 22 maj 2018

Do góry
A na dobranoc porzeczki - Kuba ciągle się pyta, czy już dobre skoro czerwienieją

Dzwonek - nawet nie przypuszczałam, że te doniczkowe dzwonki zimują

I na koniec morze kocimiętki na fioletowe sny

Podmiejski ogród Cataliny 00:22, 22 maj 2018

Do góry
Ależ oczywiście, że pokażę Czy widzisz gdzieś róże? Dodam, ze są w 2 rzędach
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:18, 22 maj 2018

Do góry
Witajcie!
Na forum jestem od dawna i czytam, patrzę, uczę się, ale sama słabo się udzielam, ponieważ mój ogród wyjątkowo ciężko i długo powstaje.
Obecnie mam wielkie pragnienie wykonać niewielką rabatkę od frontu domu, między bramą a furtką.
Moja propozycja jest taka jak na zdjęciu, przy czym wymyśliłam jeszcze, że między wiśnię Umbraculifera a świerkiem Conica posadzę hortensję Vanilla Fraise, ale mam kłopot z wklejeniem jej do tej wizualizacji. Pomyślałam jeszcze o cebulowych na wiosnę, żeby było ładnie zanim coś zakwitnie.
Proszę o Wasze opinie i podpowiedzi. Może w ogóle idę w złym kierunku.
Powiem jeszcze tyle, że po drugiej stronie furtki mam plan, żeby posadzić drugą Umbraculiferę. Kiedyś ich korony się zbliżą do siebie i chyba będzie ładnie przechodzić do domu pod takim zielonym portalem

Ogród Małej Mi 2017 00:16, 22 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, piwonie pokazywałaś? Na której stronie?

Żeby zobaczyć mój ogród możesz do mnie przyjechać, przecież!
Nie musi Maja ponownie przyjeżdżać, żeby Ci go pokazać.

Chociaż Maję uwielbiam i każde spotkanie z nią to radość.

Ewuś.. chcieć a mieć to dwie rzeczy... są czasami rzeczy niemożliwe, nieosiągalne i pilniejsze ..

I taka Maja i jej programy pozwalają być tam gdzie się nie może osobiście .. .. widzę jak się ogród zmienił w czasie.. sama dobrze wiesz, że zmienił się kolosalnie i kolosalnie na plus.. Było pięknie, a jest .. bosko.. dla mnie ideał..
A piwonie gdzieś się tam pojawiają, nawet nie mam kiedy porobić fotek.. nie mam kiedy wstawić.. plącze się nawet co wstawiałam a co nie..

Ogród Małej Mi 2017 00:09, 22 maj 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Sylwia , duże ogrody , stety albo nie stety są ogarniane zupełnie inaczej niż malutkie.. Mam 50 arów i nie wyobrażam sobie żeby jednymi rękami to wypicować.

Ha, ha./. dlatego ja ciągle nie mam czasu
Ciekawe czy się rozwinęła.. 2 dni nie zaglądałam do ogrodu A mam go pod nosem

Ogród Małej Mi 2017 00:07, 22 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piwonie sa piekne, ale u mnie cos nie bardzo chca kwitnac. Na 3 szt kwitnie jedna. Dobrze odzywiam wszystkie tak samo posadzone tez gleboko nie sa.
Musze im zmienic mjejsce.
Wyczytalam, ze dzialka 28 arow to wcale nie mala urobic sie trzeba.

Ela.. też mam takich sporo.. muszę je przesadzić ,przenieś.. nie wiem.. kupiłam ładne kłącza, kwitnące .. i od 4 lat ani dygną.. ile było tyle jest..
Juz w zeszłym roku bym je przesadziła, a nawet 2 lata temu tylko czasu brak. i posadzone i rosną tak, że powinne być okazałe ..

Albo miejsce albo jednak źródło.. z 2 źródeł mam super.. i te rosną wszędzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies