Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

BasiaLT 10:13, 07 cze 2018

Jolu przepiękne masz róże. Pewnie w ogrodzie pachnie nieziemsko. A twój mak z ceramiki po prostu mnie powalił. Cudo.
lindsay80 12:02, 07 cze 2018

dziwne z tymi Edenkami, moje w tym roku ładnie przezimowały, kwitną masą kwiecia.
Kasiolaaa 12:45, 07 cze 2018

Moje najukochansze roze to pastella pashmina i eden rose Jolu gdzie zamawialas takie odmiany nie pamietam czy masz pashmine albo first lady
Makao_J 13:01, 07 cze 2018

Piękne okazy.
Kawa 13:09, 07 cze 2018

Piękne te twoje różyczki i mówię to ja
ta która róż nie lubi , a ma

śliczne LO cudny edenka i ascot - w układzie płatków bo kolor zupełnie nie "mój"
Agania 13:24, 07 cze 2018

jolanka napisał(a)
Próbuję dalej wgrywać

Eden Rose

Ciekawostka. Mam dwie. Rosną w odleglości od siebie jakieś 4 metry. Jedna przemarzła i odbija - na razie ma same licie, a drugo jakby nie zauwazyła, że zima byla. Jest juz obsypana kwiatami

Tak to czasami z genami bywa...lub miejscem nasadzenia, jednemu służy drugiemu nie....Edenkę uwielbiam chociaż jej jeszcze nie mam

Pozdrawiam Joluś
adkawi 21:00, 07 cze 2018

Piękne kochana roże u Ciebie.Ja chyba nie jestem przekonana do typowo czerwonych róz,chociaz mam jedna sympatie.A tak to wszystkie kolory u mnie mile widziane.
Zagajanka 09:13, 08 cze 2018

Śliczna Edenka oczywiście inne różyczki też

Moja kwitnie od samego początku i w sumie nie przemarza (tfu tfu), ale ma tak cienkie i giętkie pędy, że mało wygląda na pnącą. Taki okaz. Sąsiadce kupowałam w innym sklepie z doniczki - ta bujnęła do niebios, rośnie i kwitnie ślicznie. Tak że naprawdę wiele zależy od sadzonki.
anabuko1 21:43, 09 cze 2018

No brawo!

Piękne portreciki różane nam zaserwowałaś.
Jubilee Celebration i mi się bardzo podoba.Ale jej nie mam.
Edenka twoja piękna.
Moja jeszcze nie kwitnie
UlaB 21:56, 09 cze 2018

cudne róże widac ze dobrze im u Ciebie

jolanka napisał(a)
Chartreuse de Parme

Nietypowy kolor. Trudno go zgrać z innymi różami ale mnie się baaardzo podoba. Zapach, wygląd i to "coś" co sprawia, że sięgam ręką za każdym razem gdy podchodzę.

mam tą różę pierwszy rok - zakwitła mi dwoma wielkimi kwiatami - chyba sie polubimy Czy ona Ci dobrze powtarza? Obok niej z róż mam WhiteMediland z jednej strony i LavenderIce z drugiej. Pomiedzy lawenda itp. Dalej za WM rosnie Larisska a w druga strone za lavender są piżmowe Sibelius i Dinky i Jasmina na siatce. Dosadziłam w ubiegłym roku jesienią Claire Marszall ale jeszcze nie wiem jak u mnie wygląda Miala rosnac gdzie indziej ale w koncu zlądowala obok piżmówek.