Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 20:43, 14 maj 2018

Do góry
AniazZielonegoWzgorza napisał(a)
Witaj Dana, nadrabiam powoli zaległości u Ciebie, dawno mnie tu nie było, zmiany wielkie, skrzynie super, a o kwiatach nie wspomnę. Każde zdjęcie mnie zachwyca
U Pudełka i Kapiasa też wczoraj byłam. Rododendrony cudne, znowu mnie zachwyciły.
U Kapiasa byłam pierwszy raz, chciałabym tam wrócić w lecie, i najlepiej w tygodniu, na spokojnie.
Idę dalej nadrabiać zaległości u Ciebie.
Pozdrawiam

Aniu witaj w moim majowym ogrodzie
W ogrodzie ciągle się coś zmienia, niektórych zmian nie widać inne bardzo wpływają na obraz ogrodu. Mam nadzieję, że za rok zmieni się zupełnie, za sprawą domku
O to może się gdzieś mijałyśmy
U Kapiasa bywam często, bo mam tam 20 km, więc to nie jest jakaś wielka trasa, a moi chłopcy uwielbiają jechać tam na lody, a ja przy okazji oglądam angielski ogródek
Ludzi jest tam zawsze masa, ale to chyba najbardziej reklamowana szkółka na Śląsku.
Zapraszam ponownie

Pszczelarnia 20:38, 14 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

(...)
A jak tam Twoje bylinówki?

Bylinówki to ogrom. Zaczynam pielić, nagle widzę, że mam siewki do odsadzenia, coś do podzielenia, coś do ograniczenia, coś do wypełnienia dziur (są zawsze przy dopuszczaniu roślin dwuletnich i jednorocznych na rabaty) i tak mi schodzi "na niczym".
Czasami nawet przymiarki zajmują zbyt wiele czasu.

Fajnie gra rdest z języczką bordową (pod warunkiem, że uśmiercimy ślimaki)

Ten kawałek wypielony, rozsadzony i plan dalszych działań przygotowany (natychmiast dać jakąś pożywną ściółkę):

Ogródek przy lesie 20:37, 14 maj 2018

Do góry
No i posadzone.
Miały być hortensje ale wyszły derenie.
Jeszcze będą lilaki mayera i coś z przodu , jeszcze nie wiem.

Verbena bonariensis - werbena patagońska 20:32, 14 maj 2018

Do góry
U mnie werbena wysiala się na balkonie we wszystkich donicach. W tej rosła stopa, ktora po zimie wymarzla. Werbena została. Podlewam ja, ale nie mam jeszcze konkretnych zamiarów co do niej.
Buxus - bukszpan (sadzonki z cięcia) 20:31, 14 maj 2018

Do góry
Mam do oddania 3 worki przyrostów z bukszpanu. Czekam do środy 16.05
Moja działka na Dębowym Lesie 20:31, 14 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)
ależ orlikowo u Ciebie
przepiękne ujęcia

nie tylko,,, czosnki też są
Allium - czosnek Mount Everest

Te mam w 4 miejscach.miałam zamiar po przekwitnieniu ich wykopać
i posadzić w 2 miejsca.
Ale chyba dokupię na jesieni i dosadzę już w te istniejące miejsca.

Czosnek Gadiator

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:28, 14 maj 2018

Do góry
Poszłam zrobić zdjęcie. Teraz są 4 roślinki! Maleństwo widać z prawej

...uDany ogród 20:28, 14 maj 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

ok.
Pszczelarnia 20:28, 14 maj 2018

Do góry
Mariposa napisał(a)
Ewo, podglądam Twój ogród od dawna, bo strasznie mi się podoba, ale dotąd nie miałam śmiałości się odezwać. Jednak Twój warzywnik ze szklarenką tak mnie zauroczył, że muszę Ci to powiedzieć. Cudo! Mam za mało miejsca, ale choć troszkę od Ciebie zgapię
Naprawdę gratuluję, cudne i klimatyczne miejsce stworzyłaś!

Nieśmiała Mariposo, na powitanie, ziółka pod ręką:

Funkie - Hosta 20:26, 14 maj 2018

Do góry
mix

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:25, 14 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
pięknie prezentują się Twoje kule

i już róże też

kwitną już: LO i ROXY

Roxy obfocę jutro

Najbardziej stęskniłam się zapachem a Louise Odier pięknie pachnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:24, 14 maj 2018

Do góry
Iwonko, mój ogród jest mocno rozwichrzony. Kanciki nieco porządkują tę przestrzeń. Trzymam się tego, co napisała Danusia- jeśli brzeg rabat jest wyraźnie odcięty od linii trawnika, to całość lepiej się prezentuje.

Moniko, mnie bardzo zaskoczyło tempo wzrostu roślin. Dorobiłam się nawet cienistych zakątków.

Makusiu, szybko będziesz na podobnym etapie. Trzeba tylko wsadzić rośliny.
Drugi rok rabaty na przedpłociu.

Garażowa i kawałek przedpłocia. Cisy pięknie rosną.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:24, 14 maj 2018

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:24, 14 maj 2018

Do góry
Witam serdecznie!
To mój pierwszy post, jeżeli piszę w złym miejscu, z góry przepraszam. Forum przeglądam regularnie, ale absolutnie nie czuję się na siłach, żeby samodzielnie i bez konsultacji zaprojektować ogród. Ponieważ nie bardzo się na tym znam, bardzo proszę o ocenę wstępnego pomysłu (projekt to byłoby zbyt wiele powiedziane ).
Do rzeczy, mam kawałek ogrodu do zagospodarowania, 20 x 4 m. Betonowe ogrodzenie, szpaler z tuji (malonyana lub ellwangeriana), co przed szpalerem? Chciałabym tam posadzić jakieś ładne drzewa, na pewno magnolie i chyba coś zamiast tego świerka z projektu. Czy projekt nie jest "za krótki"? Myślałam o "Conicach", rododendronach, jałowcach, trzmielinach, bukszpanach, hortensjach, może jakaś choina kanadyjska? W większości o roślinach zimozielonych.
Bardzo proszę o rady, sugestie, poprawki. Czy ma to sens, czy za dużo namieszane?
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło!

Pszczelarnia 20:24, 14 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Ewo u mnie jest raczej kamasja
Chcesz kawalek Iryska?

Szczypiorek tez mam ale nie pomyslalam, ze moglby robic za obwodke swietny pomsl
Szczaw kolorowy mam, super mi przezimowal. No ale mam tylko jeden malenki krzaczek, tyle mi wzeszlo rok temu, zobaczymy czy teraz cos bedzie, bo susza okropna u nas.

Czytam Twoj watek z zapartym tchem jak ksiazke przygodowa podziwiam, czapka z glowy spada

Zastanawia mnie czym obsadzilas laczke przed ulami. Moj Bubikopf sie zbiera ale marny jest wiec sie nie nada.
Tak mi lazi po glowie t roslinka, zapomnialam nazwy ale chyba ja kiedys u Ciebie widzialam. Mi sie zdarza po niej polazic i nic jej nie szkodzi.

To pięciornik. Nie obsadziłam, nagle zrobiło się lato, pszczoły wyleciały i nie miałam już jak kopać i przestawiać, inne prace były pilniejsze.
Szczaw kolorowy - posadziłam 7 sadzonek do gruntu - on nawet ładny jest jak zakwitnie.

Czytasz wątek jak książkę?

Kwitną róże: Fruehlingsgold - godna swej nazwy (zdjęcie prześwietlone) i biała NN (zapominam jej nazwy, Jasia Poziomka wie) - obie fantastycznie pachną i są nie do zdarcia.

Sezon 2017 u Hanusi 20:23, 14 maj 2018

Do góry
Dziękuję za odwiedziny, Zbyszku, i odzew w temacie.
Czytam gdzieś tam czarny bez kwitnie, u siebie zbierałam go zawsze pod koniec czerwca.

Przez ochłodzenia nad morzem u nas i tak nie ma za wielkich odchyleń w kwitnieniu, ale u Was nie będzie co oglądać w ogrodach, jak tak dalej będzie.
Dobrze, że posadziłam dalie, te aż do przymrozków będą cieszyć. No i faktycznie jednorocznych trzeba troszkę wysiać. Kosmosy same się wysiały, muszę je tylko poroznosić po ogrodzie. I może do łask przywrócę astry- Mam jakieś 2 torebeczki zachomikowane, może wzejdą?

Ogród KasiWB - część II 20:16, 14 maj 2018

Do góry
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego sezonu

Ogród KasiWB - część II 20:13, 14 maj 2018

Do góry
zbieram siewki cisów
Ogród KasiWB - część II 20:13, 14 maj 2018

Do góry
odmładzam żurawki, bo się paskudne zrobiły

Za drzwiami do ogrodu... 20:12, 14 maj 2018

Do góry
Dzisiaj wielka radość w ogrodzie-wreszcie popadało W centrum miasta była niezła zlewa ,a u nas popadało...ale dobre i to

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies