Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:02, 08 cze 2018

Anabell napisał(a)
Danusiu!
Róże masz wplecione między krzewy, mają gdzie się oprzeć.
dobrze wkomponowane, zawsze szaleją, napatrzeć się nie można.

Przy takich ilościach i dojrzałym ogrodzie ciągle coś do myślenia gdzie udać się z sekatorem czy piłą.

Bardzo lubie jak się tak oplatają i jeszcze powojniki. Ciągle chodze z sekatorem i piłą a i tak miejscami już przejść się nie da.
Floksy mi urosły na 1.5 miejscami i jeszcze troche i zakwitna zapewne jak wróce z urlopu to już będą kwitły tak jak milin.
Lawenda i szałwia też pięknie kwitnie Mam ją w kilku miejscach.

danuta_szwajcer 21:07, 08 cze 2018

danuta_szwajcer 21:20, 08 cze 2018

Urszulla 21:27, 08 cze 2018

Teraz najfajniejszy kwitnący ogród?
danuta_szwajcer 21:53, 08 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Teraz najfajniejszy kwitnący ogród?

Może bym powiedziała, że inna i kolejna odsłona bo np. mój Marek mówi, że najładniej jest jak kwitły rodki. Zaczynają hortensje, za chwile liliowce i floksy , jeżówki, milin. Teraz też tyle tego kwitnie, że nawet nie jestem w stanie pokazać wszystkiego, bo i jarzmianki piękne kwitną, wiesiołki, ulubiona miruna, naparsnice itp...
No i doczekałam się w końcu kwitnącego tulipanowca
Nowe róże Angele może jutro zakwitną, piękne krzewy już są.

Milka 11:17, 09 cze 2018

Danusiu, fantastycznie u ciebie wszystko zachwyca, perukowce bomba, hakonki dorodne, jednym słowem raj i do tego kapiące się dziewczynki
U mnie susza, u ciebie polało ciut. Niemniej jak patrzy sie na takie widoki u ciebie, to tylko cieszyć sie, że jest się, jak w raju, buziaki
ElzbietaFranka 15:27, 09 cze 2018

Basiu tak sie przyglądam busz duzy, ale piekny. Wszystko sie przeplata przechodzi jedno w drugie. Masz i slonce i cien.
U mnie od tygodnia patelnia slonce piecze jak na saharze.
Od godziny slonce za mgla moze sie najwyzszy zlituje i pokropi.
Podlewalam sidnie w czwartek wieczorem i wczodej rano poprawilam i sucho.
W oczku od wczoraj ubylo 2 cm wody wyparowala.

danuta_szwajcer 16:32, 09 cze 2018

Milka napisał(a)
Danusiu, fantastycznie u ciebie wszystko zachwyca, perukowce bomba, hakonki dorodne, jednym słowem raj i do tego kapiące się dziewczynki
U mnie susza, u ciebie polało ciut. Niemniej jak patrzy sie na takie widoki u ciebie, to tylko cieszyć sie, że jest się, jak w raju, buziaki

Dziękuje Irenko ale jeszcze bardzo dużo do poprawki ale nie spinam się, kiedyś zrobie. Perukowce w tym roku dają czadu, jednego już kilka razy przycinałam bo bym nie przeszła. Oj ciesze się bardzo jak są moje aniołeczki, lubie ten gwar, śmiech, bieganie, a ile radości mają jak i ja z nimi jestem w basenie Cały tydzień troche byłam zmęczona ale to te upały, bieganie za nimi Hakonki do Twoich to im bardzo daleko ale te moje też inna odmiana chyba ale Elaty mają się dobrze i bardzo mi się podobają

Jezdziłam z nimi bardzo dużo a one zawsze razem, staram się dużo im pokazać, nauczyć może zapamiętają

danuta_szwajcer 16:42, 09 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu tak sie przyglądam busz duzy, ale piekny. Wszystko sie przeplata przechodzi jedno w drugie. Masz i slonce i cien.
U mnie od tygodnia patelnia slonce piecze jak na saharze.
Od godziny slonce za mgla moze sie najwyzszy zlituje i pokropi.
Podlewalam sidnie w czwartek wieczorem i wczodej rano poprawilam i sucho.
W oczku od wczoraj ubylo 2 cm wody wyparowala.

Elu troche inne mam imię
Też mam patelnie ale sadze tak by rośliny dawały rade i też musze podlewać. U nas cały czas upalnie, tydzien temu była burza to ulewny deszcz był chwile, dziś tez burzowo ale bardzo gorąco. Mam piaszczysty teren więc zaraz znika.

Tutaj mam cały dzień słonce

Urszulla 18:57, 09 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Oj bardzo pachnący, teraz już jaśminy przekwitły ale róże pachną, u Irenki bardzo udane i takie wymarzone. Irenka wyjątkowa jest tak jak i jej ogród, klimat, serdeczność, miłoścBardzo pracowici i efekty widać
Już trochę liliowo ale w tym roku raczej będzie tylko kolorowo. No i kolorów to u mnie nie brakuje

Widzę te wysokie przetaczniki. Mam te same. A dwa muszę spod magnolii wysadzić bo nie zdawałam sobie sprawy z ich rozrostu.

Hortensje uwielbiam na początku jak są seledynowe szybkie u Ciebie