Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 20:40, 06 cze 2018

Magleska napisał(a)
Postępy prac oglądam na bieżąco , ale w doradzaniu nie czuję się mocna........

Chociaż pokibicuję i będę zaglądać ,co tam powstanie
Ja mam taką jedną studzienkę zasypaną z wierzchu kamyczkami......
a tam na Twojej Pewnie kora ma być ?

Madziulko, na moim betonie nic nie może być bo jest równo z kostką mniej więcej i wyszłaby górka... dlatego liczę na rośliny...
Muszę u Ciebie zobaczyć tą studzienkę.

Myślę też nad zrobieniem żwirowego paska przy kostce bo boję się o rozjeżdżanie przez auta, czasem ludzie którzy do mnie przyjeżdżają nie mieszczą się w zakręcie albo nie potrafią, nie wiem i tak rozjeżdżali wiecznie trawnik... :/
zoja 20:51, 06 cze 2018

Basiu a rozy tzn pedow ktoreby przewieszaly sie nad betonem nie mozesz rozwazyc?
Moze sa takie ktorych pedy daloby sie tak 'podwiesic'... Oczywiscie nie rezygnujac z tych plozacych zimozielony roslin.
mrokasia 21:12, 06 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)

Madziulko, na moim betonie nic nie może być bo jest równo z kostką mniej więcej i wyszłaby górka... dlatego liczę na rośliny...
Muszę u Ciebie zobaczyć tą studzienkę.

Myślę też nad zrobieniem żwirowego paska przy kostce bo boję się o rozjeżdżanie przez auta, czasem ludzie którzy do mnie przyjeżdżają nie mieszczą się w zakręcie albo nie potrafią, nie wiem i tak rozjeżdżali wiecznie trawnik... :/

Boże, że też musimy mieć u siebie takie ozdoby... ja też mam taki beton od szamba i też mam tam irgę. Po 3 latach od posadzenia nareszcie osiągnęła satysfakcjonujący rozmiar i nieco maskuje to szkaradztwo.

Basiu, jeśli ludzie rozjeżdżali trawnik na zakręcie to będą Ci masakrować rośliny. Pomysł z opaską żwirową bardzo dobry.
Kasia_CS 00:15, 07 cze 2018

Oo zaczęło się Kibicuję Wszystkie roślinki, które wymieniłaś mi pasują do tej lokalizacji Jeszcze pomyślałam o przetacznikach, bo też by się nadawały
BKosimkArt 06:56, 07 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Oo zaczęło się Kibicuję Wszystkie roślinki, które wymieniłaś mi pasują do tej lokalizacji Jeszcze pomyślałam o przetacznikach, bo też by się nadawały

Kasiu dzięki! przetaczniki mam ciut dalej przy furtce więc mogłabym je powtórzyć...
Choć koleżanka wczoraj dała mi dwa rozwary niebieskie, to może to dokupię... tylko muszę poczytać jakie stanowisko lubią bo nigdy nie miałam tej rośliny.
BKosimkArt 07:00, 07 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Boże, że też musimy mieć u siebie takie ozdoby... ja też mam taki beton od szamba i też mam tam irgę. Po 3 latach od posadzenia nareszcie osiągnęła satysfakcjonujący rozmiar i nieco maskuje to szkaradztwo.

Basiu, jeśli ludzie rozjeżdżali trawnik na zakręcie to będą Ci masakrować rośliny. Pomysł z opaską żwirową bardzo dobry.

No u mnie to szkoda że kiedyś ktoś nie pomyślał zeby ciut niżej ten beton dać to zawsze łatwiej zasypać czymś, i jeszcze przed samym domem, widok z okna kuchennego

Moja irga była przesadzana więc trochę czasu potrzebuje na odbudowę ale da radę i pewnie będę wreszcie zadowolona bo żadne inne rośliny nie dawały sobie rady w tym miejscu.
BKosimkArt 07:04, 07 cze 2018

zoja napisał(a)
Basiu a rozy tzn pedow ktoreby przewieszaly sie nad betonem nie mozesz rozwazyc?
Moze sa takie ktorych pedy daloby sie tak 'podwiesic'... Oczywiscie nie rezygnujac z tych plozacych zimozielony roslin.

Wiesz, róże są piękne lubię na nie popatrzeć ale nie mam ich zbyt wiele bo jakoś się z nimi mocno nie lubię... dla przekonania się kupiłam pastellę więc zobaczymy może polubię...

A w temacie róż, byłam wczoraj w sklepie ogrodniczym i mieli takie cuda...

O mały włos nie kupiłam
sylwik69 17:56, 08 cze 2018

Świetne kadry tajemniczych zakątków masz bardzo dużo ciekawych,kolekcjonerskich roślin jak Ty dajesz radę w te upały przy ziemnych pracach? mam nadzieję,że masz pomocnika?
akwarela 15:17, 09 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)

Wiesz, róże są piękne lubię na nie popatrzeć ale nie mam ich zbyt wiele bo jakoś się z nimi mocno nie lubię... dla przekonania się kupiłam pastellę więc zobaczymy może polubię...

A w temacie róż, byłam wczoraj w sklepie ogrodniczym i mieli takie cuda...

O mały włos nie kupiłam

Jaki ogrodniczy odwiedzasz?
BKosimkArt 21:22, 09 cze 2018

akwarela napisał(a)

Jaki ogrodniczy odwiedzasz?

W Stanisławowie...