Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tysiąc radości i utrapień 09:37, 13 maj 2018

Do góry
Miałam fajnego gościa w ogrodzie

Tysiąc radości i utrapień 09:36, 13 maj 2018

Do góry
Całkiem aktualne powojniki . pierwszy Barbara, drugi Ai Nor

Tysiąc radości i utrapień 09:34, 13 maj 2018

Do góry
Wstawiam obiecane zdjęcia, które już się przedawniły. Nie mam już żadnego kwitnącego tulipana. Zostały nawet ogłowione. Podoba mi się zieleń w porannym słońcu . Jeszcze trochę, a i ona nie będzie tak intensywna.

Ogród na piasku i z wielkim murem 09:33, 13 maj 2018

Do góry
Zoja, Inka no to już nie wiem, nazwa wskazuje że słońce lubią, w opisach też są wskazane stanowiska słoneczne... u mnie rzeczywiście wystawa słoneczna cały dzień, Już kupiłam begonie wiecznie kwitnącą na podmiankę
Zoja, faktycznie azalia z daleka widoczna, ma zielone tło, ładnie kontrastuje, będę szukać kolejnego egzemplarza.

a tu piwonia, chyba już ostatnie tchnienie, szkoda, że tak krótko...ale wkrótce rozwiną pąki te najzwyklejsze, też je lubię

...uDany ogród 09:29, 13 maj 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Pod lilakami rosną bodziszki i hosty, są tez jeżówki, orliki hortensje itd.

A co wg Ciebie pasowaloby pomiedzy lilaki posadzone co 2,80?
I cos krzewiastego pod nie, bo chce prowadzic bardziej podkrzesane, nie taki wielki krzak od ziemi.
Za drzwiami do ogrodu... 09:29, 13 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Wszystkie dodatki nadają ogrodowi określonego klimatu,cały czas próbuję to osiągnąć.Lecz ciągle zachwycają mnie nowe rzeczy ( czyt. stare)i abym go nie przeładowała gadżetami...

Jak zbierzesz dużo gadżetów, to będziesz robić wystawy czasowe . Nie będzie problemu z przeładowaniem ozdobami, a w ogrodzie będzie ciągły ruch
Ogród na piasku i z wielkim murem 09:19, 13 maj 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Heliotropy obskubałam z tych suchych (chorych?) liści i daje im drugą szansę, jak będzie przyrastać tych chorych liści to wywalę, trudno
słońce lubi ale nie 12 godzinną patelnię jaką mu zaserwowałam. Balkon na południowej stronie ale słońce mam tam od rana do nocy. Jestem ciekawa czy ci się uda reanimować bo to piękne kwiaty.

Nie wiem co może ci klona jeść ale ta gąsienica jest piękna w swojej kolorystyce.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 09:00, 13 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:53, 13 maj 2018

Do góry
Nie mogę się napatrzeć na te irysy
dają niesamowitą granatowa plamę koloru - mam jeszcze 2 kępy za miskantami też do przesadzenia

i tak w koło macieja

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:52, 13 maj 2018

Do góry
na pomarańczowej mam cudniaste pełniki które juz powinnam dzielić siedza tam z 4 lata a te mają w tym roku w sumie 4 kwiatki - musze je przenieść gdzie indziej bo marnieją z sezonu na sezon - coś im tam nie gra

Przerwa na kawę... 08:48, 13 maj 2018

Do góry
Czosnki dla was z rana. Palbin obcięłam drastycznie w ubiegłym roku i tak mi zakwitł marnie. Coś za coś niestety
Pokażę nasz ogród 08:37, 13 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:33, 13 maj 2018

Do góry
Pokażę nasz ogród 08:32, 13 maj 2018

Do góry
Kiedy zaczęłam kupować rododendrony nie znałam ogrodowiska. Choć każdy z rh ma swój urok, dziś rozważniej dobierałabym kolory
Szaleństwo barw:

O, eM się wkradł
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:32, 13 maj 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:31, 13 maj 2018

Do góry
Mała sesja kulkowa

dopiero dziś pójdę wypróbować moją nową zabawkę

...uDany ogród 08:18, 13 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
U Ciebie to już koniec maja

Fantastycznie

Gosiu powiedziałabym, że nawet połowa czerwca
Dziękuję

Ogród wśród pól i wiatrów 07:46, 13 maj 2018

Do góry
A teraz SOS - HEPL - RATUNKU

Nie wiem co się dzieje mojej papryce. Liście wyglądają tragicznie. Jakby pogryzione, poskręcane, popalone.
Nie mam bladego pojęcia co się dzieje.

Wygląda tragicznie. Wczoraj tak się wkurzyłam, że pojechałam na rynek, z myślą, że kupię nowe, tę wywalę i posadzę raz jeszcze. Tak tez zrobiłam. Pojechałam, zakupiłam.

No, tylko że, jak już poszłam żeby dokonać tego co zamierzałam i wywalić tę porażoną paprykę, litość mnie wzięła.. Patrzę tyle pąków kwiatowych, tak mocno ukorzeniona, żal mi było jej wywalać;( No i zostawiłam.
A tę kupioną posadziłam przy winogronach, bo jest tam piękna, żyzna ziemia.

W nocy wymyśliłam, że oberwę porażone listki i może będzie OK. No i poszłam równo ze słonkiem, nazbierałam cały worek liści ... Tylko, że teraz mi się wydaje, że te młode wyrastające listeczki, już wyrastają zdeformowane Pierwszy raz widzę coś takiego, nie wiem co robić Bardzo proszę o pomoc

...uDany ogród 07:39, 13 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
warzywnik fajny -bardzo fajne te skrzynie .....dobrze widzę ,że są w różnych wysokościach i szerokościach ? bardzo fajnie to wygląda

pięknie u Ciebie -wysprzątane ,klimacik jest

foteczki portretowe jak zawsze zawodowe

Madziu jeszcze muszę pomalować. Teren nam tam opada, więc M zrobił schodki nie będę równała całej działki. Skrzynie są różne, bo chcieliśmy wykorzystać każdy wolny kawałek terenu. Zobaczymy jak się będą sprawować. Ten kawałek gospodarczy wymaga jeszcze mnóstwa pracy, ale powoli damy radę

Część ozdobna już prawie opanowana, ale mam dwa takie odcinki gdzie nie potrafię sobie poradzić z chwastami i myślę nad czasowym rozłożeniem agro, to był podmokły grunt i stale wychodzą mi tam jakieś trawska, które mają kilometrowe rozłogi. Cieszę się, ze Ci się podoba dziękuję!
Fotki zwykłe, to rośliny są piękne

Miłej niedzieli!
Ogród wśród pól i wiatrów 07:34, 13 maj 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
A szkoda, ze nie wiesz Ja mam superbe i jest wlasnie pokladajaca sie. Zwarta jest kitty cat ale z 3 sztuk, jenda przesadzana nie przetrwala zimy. Mam tez walkers low, do pewnego momemntu jest zwarta, potem lezy Ma twoja runianka slonce?

Kasia, ja kupowałam te rośliny na ryneczku, a tam nikt nie zwraca uwagi na odmiany
Love it

A co do runianki - jest posadzona od wschodu.
A więc słońce ma do południa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies