Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 22:55, 18 maj 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 18 maj 2018

Do góry
Zamęczyłam Was jedną rośliną
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:52, 18 maj 2018

Do góry
Jutro dostanie naturalnego dobra, a gnojóweczkę z pokrzyw już czuć

Tak się w rabacie komponuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:49, 18 maj 2018

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:48, 18 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
i jeszcze jedno drzewo
niestety za duze do naszych ogrodkow ale piekne

Chociaz Irenka ma ale tnie na potege

Nomam ito tej wielkosci, scinamy te konary co w bok ida, tez cudnie kwitla. Moglas kwiatka pod nim podniesc i poniuchac, bo nawet wtedy pachnie.
Ogródek Iwony II 22:47, 18 maj 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przepiękne obrazki z ogrodu
U Ciebie ciągłe zmiany Ale ja też lubię coś zmieniać. Nie wyobrażam sobie, że powiem "Już dość, teraz tylko pielęgnuję". Ciągle coś dokupuję, zmieniam Lubię to i Ty chyba też

Ewuniu, już tak nie zmieniam. Ramy ogrodu są takie same, najwyżej uzupełniam rabaty, jak coś wypadło. Ale wyobraź sobie Ewo, ze wtym sezonie nic nie kupiłam prócz pomidorów i ziół. Stipę wysiałam, dosadziłam na rabatach, dzieliłam trochę roślin, jak się dało, przesadziłam kilka, by uporządkować rabaty...Nie mam nowych miejsc, więc teraz tylko pielę... Choć będzie zmiana, bo mi w jednym zakątku przemarzła Skyrocket jałowiec, już drugi raz. Pójdzie do wycięcia i będę na nowo planować to miejsce... Ale pewnie jesienią, bo tam mam różę Graham Thomas i hacone zieloną, teraz nie pora na rewolucje ze względu na porę i temperatury...
Tu go w głębi widać...Dziś oświadczyłam Zbyszkowi, że idzie pod wycinkę, zaraz chciał ciachać

Problem w tym, ze po wycięciu mocno odkryję się od drogi...
Muszę mieć plan na zastępstwo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 18 maj 2018

Do góry
Gunnera dziś została uwolnionaEM stanął dla porównania wielkości

Ma masę kwiatówwszystkie wielkie

Tyle, że fotki na razie telefonem
Doświadczalnia bylinowo-różana 22:45, 18 maj 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Caradonna, penstemon się przebija, piwonia z czochami przy ławce, kocimiętka

cudowne kadry
masz już sielsko anielsko
ps ....u Ciebie jestem też zawsze tylko w większości po cichutku ,ale te fotki musiałam zacytować
Ogród w Tarnowie 22:44, 18 maj 2018

Do góry
Jeszcze kilka fotek przed deszczem

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:38, 18 maj 2018

Do góry
Trawnik skoszony, trzeci oprysk p/grzybowy Topsinem zrobiony, jeden jałowiec wyciepany. I nastał wieczór.
Róże już pokazują kolorki. Odpukać, na razie są zdrowe. Od jutra wznawiam ekologiczne opryski, bo od jakiegoś czasu ich nie było z powodu opadów deszczu.
Pomidory wciąż niepodwiązane. Może jutro się uda.

Wypełnia się garażowa. Między tujami a drewutnią mam swój kącik ze skrzynią na doniczki, wózek ogrodniczy i wiadra z miksturami

Dobrze przezimował ambrowiec. Rośnie na ziemi niczyjej. Denerwował mnie nieugładzony wygląd tego miejsca, więc je obsadziłam tym, co było pod ręką.

Ogród z wilkiem zamkn. 22:33, 18 maj 2018

Do góry
dziewczyny ,czy mogę mojego platana przyciąć teraz jeszcze .....młody jest -sadzony chyba ze 2 miesiące temu .....
chciałabym ,zeby się zagęścił ,ale nie chcę go zepsuć ....na razie nie powala urodą

Ogródek Iwony II 22:32, 18 maj 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Zgodzę się z Tobą, ze maj to najpiękniejszy miesiąc. Poranki przecudne. W nocy popadało i mam nadzieje, ze do Was dotarł deszcz. Widzę nadal pracowicie, obrzeża wkopane na nowej rabacie. Nam zostało trochę kostki, więc mamy na obwódkę drewutni. Będzie lepiej wyglądała a i deszcz nie będzie brudził deski.

Aniu, u nas też popadało, ale na rabatach nadal sucho, więc tego deszczu było mało. Dziś mimo to nie podlewałam. Nie miałam czasu, ochłodziło się troszkę, to jutro podleję ogród...
Fajnie powinna Ci wyjść obwódka wkoło drewutni
Dziś Zbyszek przywiózł mi następną zdobycz. Zaolejowany pierwszy raz Schnie.
Muszę wymyślić, co z tym zrobić w ogrodzie. Mam jeden pomysł na pionowy element, ale to musi potrwać i nabrać mocy. Na razie olejujemy
Ma śmieszny kształt.
Może ktoś ma jakiś pomysł? Dąb.

Ukojenie 22:28, 18 maj 2018

Do góry
Rozsypalam 6 workow kory. Dosadzilam kilka zurawek zielonych, malych host stiletto, 3 tuje golden tuffet, 3 jezowki delicious candy

Zdjecia po nocy:

Z gory - z okna tez fajnie wyglada troche sie nabiegalam zeby to zgrac.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:24, 18 maj 2018

Do góry
sprawdzony super prosty przepis na sernik (od córki a ona z sieci)

musiałem zdegustować
nie opada!!!!
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 budyń waniliowy
wymieszać(tak wymieszać) łyżką
dodać 1kg twarogu z pudełka - wymieszać całość
wlać do formy 160stopni plus naczynie z wodą 1do 2godzin w końcówce można na 120stopni
Ogródek Iwony II 22:23, 18 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Fajnie wyszło z tymi obrzeżami, Lolek zyskał nowe ścieżki do chodzenia
23 maja to się komisja będzie u ciebie wszystkim zachwycać. Możecie być dumni ze Zbyszkiem. Ja mam takiego Grzesia Fajna jest taka "partnerska" praca w ogrodzie.

Iwonko a myślałaś o taki zraszaczu wahadłowym, którego podpina się do węża i stawia na trawniku. Można ustawić sobie zakres podlewania i kąt. Bardzo ułatwia podlewanie.

Anitko, do 23 maja muszę ogród wypielić. Zielsko do konkursu postanowiło startować. Wycinam tulipany i porządkuję rabaty powoli. Wieczorkiem, tak z dwie godziny pracuję, bo praca, potem kopiec sprawdzianów, wywiadówka itp... jak nie zdążę, trudno. Ogród powinien się sam obronić. Sporo roślin chyba ma plan zakwitnąć niebawem. Wszystko jest w pąkach
O tym zraszaczu właśnie myślę. Muszę kupić. Mam taki okrągły, co po kole podlewa. Przydałby się drugi. Trochę z tym zwodziłam, bo prowizorki trwają najdłużej, a ja już trzeci rok przymierzam się do linii kroplującej na rabatach. I nadal brak. Zbyszek zdążył kupić fajny wąż do mycia samochodu, co się nie skręca, a ja z niego korzystam do podlewania. Jeszcze na drugą stronę domu coś trzeba kupić, bo te stare węże się skręcają...

Doświadczalnia bylinowo-różana 22:13, 18 maj 2018

Do góry
Ewa, znasz takie czosnki?
Widziałam wczoraj w Botaniku, śliczne są, niewysokie u nas chyba niedostępne?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:12, 18 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Z krzewami jest tylko taki problem, że trzeba przewidzieć ich docelowe rozmiary, co nie jest łatwe.

To prawda.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:07, 18 maj 2018

Do góry
agapant napisał(a)
Tak pomiędzy jedną a drugą rabatą odnowiłam stare łóżko. Mam nadzieję że się spodoba.

Ale bomba, mój klimacik . Bardzo, bardzo mój
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:06, 18 maj 2018

Do góry
Od kilku dni ciągle pada. Nie sposób popracować w ogrodzie bo mokro na rabatkach.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:03, 18 maj 2018

Do góry
Kupiłam sobie takie kamolki. Mam na nie pomysł.
Pokażę fotki co z nimi robię jak je wykorzystuję w ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies