Ewuniu, już tak nie zmieniam. Ramy ogrodu są takie same, najwyżej uzupełniam rabaty, jak coś wypadło. Ale wyobraź sobie Ewo, ze wtym sezonie nic nie kupiłam prócz pomidorów i ziół. Stipę wysiałam, dosadziłam na rabatach, dzieliłam trochę roślin, jak się dało, przesadziłam kilka, by uporządkować rabaty...Nie mam nowych miejsc, więc teraz tylko pielę... Choć będzie zmiana, bo mi w jednym zakątku przemarzła Skyrocket jałowiec, już drugi raz. Pójdzie do wycięcia i będę na nowo planować to miejsce... Ale pewnie jesienią, bo tam mam różę Graham Thomas i hacone zieloną, teraz nie pora na rewolucje ze względu na porę i temperatury...
Tu go w głębi widać...Dziś oświadczyłam Zbyszkowi, że idzie pod wycinkę, zaraz chciał ciachać
Problem w tym, ze po wycięciu mocno odkryję się od drogi...
Muszę mieć plan na zastępstwo
Trawnik skoszony, trzeci oprysk p/grzybowy Topsinem zrobiony, jeden jałowiec wyciepany. I nastał wieczór.
Róże już pokazują kolorki. Odpukać, na razie są zdrowe. Od jutra wznawiam ekologiczne opryski, bo od jakiegoś czasu ich nie było z powodu opadów deszczu.
Pomidory wciąż niepodwiązane. Może jutro się uda.
Wypełnia się garażowa. Między tujami a drewutnią mam swój kącik ze skrzynią na doniczki, wózek ogrodniczy i wiadra z miksturami
Dobrze przezimował ambrowiec. Rośnie na ziemi niczyjej. Denerwował mnie nieugładzony wygląd tego miejsca, więc je obsadziłam tym, co było pod ręką.
dziewczyny ,czy mogę mojego platana przyciąć teraz jeszcze .....młody jest -sadzony chyba ze 2 miesiące temu .....
chciałabym ,zeby się zagęścił ,ale nie chcę go zepsuć ....na razie nie powala urodą
Aniu, u nas też popadało, ale na rabatach nadal sucho, więc tego deszczu było mało. Dziś mimo to nie podlewałam. Nie miałam czasu, ochłodziło się troszkę, to jutro podleję ogród...
Fajnie powinna Ci wyjść obwódka wkoło drewutni
Dziś Zbyszek przywiózł mi następną zdobycz. Zaolejowany pierwszy raz Schnie.
Muszę wymyślić, co z tym zrobić w ogrodzie. Mam jeden pomysł na pionowy element, ale to musi potrwać i nabrać mocy. Na razie olejujemy
Ma śmieszny kształt.
Może ktoś ma jakiś pomysł? Dąb.
sprawdzony super prosty przepis na sernik (od córki a ona z sieci)
musiałem zdegustować
nie opada!!!!
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 budyń waniliowy
wymieszać(tak wymieszać) łyżką
dodać 1kg twarogu z pudełka - wymieszać całość
wlać do formy 160stopni plus naczynie z wodą 1do 2godzin w końcówce można na 120stopni
Anitko, do 23 maja muszę ogród wypielić. Zielsko do konkursu postanowiło startować. Wycinam tulipany i porządkuję rabaty powoli. Wieczorkiem, tak z dwie godziny pracuję, bo praca, potem kopiec sprawdzianów, wywiadówka itp... jak nie zdążę, trudno. Ogród powinien się sam obronić. Sporo roślin chyba ma plan zakwitnąć niebawem. Wszystko jest w pąkach
O tym zraszaczu właśnie myślę. Muszę kupić. Mam taki okrągły, co po kole podlewa. Przydałby się drugi. Trochę z tym zwodziłam, bo prowizorki trwają najdłużej, a ja już trzeci rok przymierzam się do linii kroplującej na rabatach. I nadal brak. Zbyszek zdążył kupić fajny wąż do mycia samochodu, co się nie skręca, a ja z niego korzystam do podlewania. Jeszcze na drugą stronę domu coś trzeba kupić, bo te stare węże się skręcają...