Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kokesz 22:13, 18 maj 2018

Ewa, znasz takie czosnki?
Widziałam wczoraj w Botaniku, śliczne są, niewysokie u nas chyba niedostępne?

Magleska 22:45, 18 maj 2018

Anda napisał(a)
Caradonna, penstemon się przebija, piwonia z czochami przy ławce, kocimiętka

cudowne kadry
masz już sielsko anielsko
ps ....u Ciebie jestem też zawsze tylko w większości po cichutku ,ale te fotki musiałam zacytować
Iwk4 22:58, 18 maj 2018

Cofnęłam się do fotek, trochę daleko. Cudna lawenda przed domem. ile masz tam krzaczków i jak stare? Bo moja po trzecim sezonie nie całkiem ładna. jedne kępki fajne, inne musiałam mocno ciachnąć i poduszek już nie mam ta co się w porę zebrała, ma już pączki podobnie, jak u Ciebie. Ewuniu pozdrawiam. Cieszę się, ze jeszcze trochę i wakacje. Mam wtedy plan nadrabiać forum
Pozdrowienia Ewo zostawiam.
frezja 08:53, 19 maj 2018

Kącik z ławeczką..fajne miejsce zatopione w roślinkach.
paulina_ns 10:55, 19 maj 2018

Ewka znalazłam szkodnika co mi róże tak dziurawi, mała zielona gąsieniczka co mam teraz zrobić? U siebie wstawiłam zdjęcia.
Kawa 15:03, 21 maj 2018

Ewuniu
kocimiętka pożarła mi leosia
nie wiem co robić bo widzę ze się bidak męczy
da radę? kiedy ewentualnie przesadzić?
Pszczelarnia 15:54, 21 maj 2018

Ta bylica urokliwa. Wschodzą mi aksamitki.
Anda 16:57, 21 maj 2018

Kokesz napisał(a)
Ewa, znasz takie czosnki?
Widziałam wczoraj w Botaniku, śliczne są, niewysokie u nas chyba niedostępne?

Niestety nie znam. U nas dostępne tylko wysyłkowo. Na miejscu jeszcze nie widziałam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:59, 21 maj 2018

Magleska napisał(a)

cudowne kadry
masz już sielsko anielsko
ps ....u Ciebie jestem też zawsze tylko w większości po cichutku ,ale te fotki musiałam zacytować

Cieszę się, że Ci się podoba. U mnie ogród taki, jak Ty chcesz mieć u siebie na tyłach, czyli bylinowy busz

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:04, 21 maj 2018

Iwk4 napisał(a)
Cofnęłam się do fotek, trochę daleko. Cudna lawenda przed domem. ile masz tam krzaczków i jak stare? Bo moja po trzecim sezonie nie całkiem ładna. jedne kępki fajne, inne musiałam mocno ciachnąć i poduszek już nie mam ta co się w porę zebrała, ma już pączki podobnie, jak u Ciebie. Ewuniu pozdrawiam. Cieszę się, ze jeszcze trochę i wakacje. Mam wtedy plan nadrabiać forum
Pozdrowienia Ewo zostawiam.

Zaraz się poprawię z fotkami. I tak częstotliwość mam na razie całkiem niezła chyba

Te dwie największe lawendy (obie NN, z tego jedna różowa) mam tam od lat bodajże 6. Te mniejsze chyba od 4. W sumie mam tam 4 potfory Reszta krzaczków, chyba 7, mniejsza. Z założenia miał tam być lawendowy czworokąt, ale te starsze lawendy mimo przycinania robią się brzydkie od środka i zaczynam myśleć o ich wywaleniu. Na ich miejsce chce posadzić rozchodniki i może jeszcze upchnę gdzieś tam ze 3 kępy Pennisetum Little Boy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies