Ale żeby nie było...że ja niby bezproduktywnie spędzałam weekend. Trawka skoszona, miksturą Bogdzi opryskane rododendrony, chwasty poszły precz, nawóz na trawnik rozsypany, wszystko ładnie podlane, bo susza niesamowita
żywopłocik przy kompostowniku
...35 minut później równiutko przystrzyżony
Aaaa...jeszcze hosty podzielone i podarowane Markowi(bambusowy-ogród). Odwiedził mnie w sobotę z żoną i synkiem. Obiecałam mu kiedyś kilka host, więc jadąc "przy okazji" odebrał. "Szmaragdowy" za to wzbogacił się o miskanta Ghana oraz kilka sadzonek carexa Irish Green (bo Marek oprócz że bambusowy to bardzo trawkowy jest).
mój najbardziej ulubiony ogr\od w ktorym byłam) gdyby to było takie proste to nowy ogród bym robiła jako kopie tego Burrego') wszystko mi sie tam podobało ...no moze ten żywopłot niski wiązowy czy jak mu tam najmniej mnie pociąga
jest soczyście ...wiosennie ....daj wiecej zdjęć tej ichniejszej wiosny
To ostrożeń łąkowy w odmianie 'Atropurpureum'. Te pałki to rdest wężownik.
Wazy są z kwiaciarni. To jest kwiaciarnia jak z obrazów mistrzów niderlandzkich i te wazy też takie są.
Inne garnki to: od stryja, od szwagra, od pana złomiarza i z autogiełdy, czyli placu targowego pt. mydło,widło i powidło. Tak przy okazji się trafiają.
Bogdziu, wszystkie piękne, bo z pięknego ogrodu, tak pięknego aż mi się wydaje nierealnego. Zachwycająco
A to zdjęcie zacytowane robi na mnie ogromne wrażenie. Gratulacje
Pozdrawiam gorąco i życzę miłego spotkania, pogoda będzie
Witam
Moje posadzone ok. 3 tyg. temu bukszpany zaczęły od środka krzewu żółknąć. Żółtych liści jest coraz więcej:
Jak tylko przestanie padać planuje oprysk Topsinem i podlanie roztworem z Previcurem. Poproszę o informacje czy właściwie zdiagnozowałem przyczynę jako grzyb i czy powyższe działania są wystarczające, czy też należy zastosować coś innego ?
Pozdrawiam
Przepraszam, dopiero zajrzałam. tak, takie coś. Plan planem a i tak wyjdzie w praktyce.
Jesli to brabanty, to dobra wiadomość jest taka, że mają wielką moc odbudowy. Co jakiś czas swoje tnę niemal aż do pni iw ciągu kilku tygodni zielenieją po całości. Polinka też już odkryła moc brabantów
Dobrą radę dostałaś, aby ciąć tak by łyse nie były, ale jak nawet dziurę zrobicie, to tragedii nie ma, bo szybko odbudują się jak tylko słońce wejdzie do środka.
Możesz je nawet niższe zrobić, by potem łatwiej było sięgać do strzyżenia w kolejnych latach. Pień przewodnik od góry trzeba nozycami do gałęzi obciąć. Resztę tniemy elektrycznymi...znaczy eM tnie z drabiny, a ja z dystansu patrzę i długim kijem pokazuję gdzie wyrównać
Wyczytałam, że kupiłaś środek do zakwaszania rodków. Jaki? poczytaj