Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hanka_andrus 08:43, 04 cze 2018

Zbyszku w sierpniu to już dzień nie będzie wstawał o 4-tej, tylko właśnie koło 7-ej. Zastosuj obie metody.

Ja moich borówek nie osłaniam, ale krzaczek jagody, to starałam się sama oskubać.

hanka_andrus 11:11, 04 cze 2018

Dziś dzień gospodarczy, to wstawię domowe kwiatki.

hanka_andrus 11:12, 04 cze 2018

Ponownie zakwitło mi dendrobium na pseudobulwach kwitnących zeszłej wiosny.

15:54, 05 cze 2018
Kwitnie Dendrobium i to jeszcze jak!
Mam nadzieję, że mgła się rozeszła i byłaś w ogrodzie? JUż można korzystać z owoców , też tak robię, tylko nie mogę "poskubać" u siebie, więc idę na szybki spacer z papierowym koszyczkiem i za każdym razem pół kilo truskawek, prosto z pola nazbieram, na miejscu płacę i owocowy podwieczorek mam
Moja wieś słynie z truskawek, jestem nimi otoczona, teraz jeszcze muszę czarnej porzeczki nie przegapić, nie wiem dlaczego popadła w niełaskę, niełatwo ją świeżą kupić.
Masz Jagodę kamczacką, Haniu? Trudna jest w uprawie? Zainteresowałam się jej właściwościami dzięki Agnieszce z Jurajskiego, poczytałam o właściwościach i byłoby to coś dla mnie...
Basilikum 16:13, 05 cze 2018

Haniu ale pieknie na parapetach masz

Zbyszku z samej aronii konfitura i z mala iloscia cukru to kwasnica bedzie, ze sie nie da jesc ja to bede pewnie jak Hania dodawac do innych konfitur. Jak bylismy na wycieczce kiedys u pana Aroniowego, co duzo hektarow ma i soki robi i sprzedaje, to on z tego co zostanie po wycisnieciu soku robi taki susz, ktory sie do musli dodaje.

Iwonko ja mam kamczatke a nawet trzy i czwarta malutka. Owocuja coraz lepiej ale jakos jak dla mnie ciagle za malo. Wydaje mi sie latwa w uprawie
16:49, 05 cze 2018
Dzięki Izabela, właśnie owocowanie byłoby chyba niewystarczające, żebym uzyskała efekt trapeutyczny, konsultowałam z lekarzem i musiałabym zjadać 200gramów dziennie, żebym mogła zredukować dawkę leku, ale w takim razie myślę o soku, albo innej postaci. Jak to dobrze, że opowiadamy tu o wszystkim, co robimy w ogrodzie, czasem przez przypadek, można coś bardzo istotnego komuś podpowiedzieć.
Posadzę kilka na świeży owoc, zawsze to coś , glebę mam odpowiednią, obornik w zasięgu ręki
gobasia 17:26, 05 cze 2018

Haniu ..Parapetówki piękne...Dendrobium Sliczne jest
rozajerycha 19:13, 05 cze 2018

Haniu pracowita Dziewczyna z Ciebie działka,kwiaty w domu i przetwory.
Zaraz popatrzę sobie na Twoje piękności z przyjemnością.
Mocno ściskam i pozdrawiam.
rozajerycha 19:22, 05 cze 2018

Poezja w słowie i w kwiatach.Sentymentalna róża piękna i wyjątkowa... Ma moc.
Zapomniałam o ważnej rzeczy.
Dziękuję pięknie za łączkę.
Martek
zbigniew_gazda 19:36, 05 cze 2018

No i jak tu nie naostrzyć pióro
i zabrać się do pisania.
Przecież 500-setka trzasnęła
jak wątek założyła Hania.

Ile tu porad księga niesie
wszyscy to doświadczamy.
Niech zdrowie Cię nie opuszcza
i trwaj Haniu razem z nami.