WItaj Ewela Chyba u mnie jesteś po raz pierwszy
Bukszpany wyglądają dobrze Ostatnio nawet zerknęłam czy jakiś oznak żerowania ćmy bukszpanowej nie widać, ale odpukać wygląda że jest OK.
Bukszpany tnę na przełomie czerwca i lipca. Czasem lekko koryguje odrosty końcem sierpnia. W tym roku planowałam wczesną wiosną drastyczne cięcie bo już są tak ogromne, że zaczynają się wzajemnie pożerać. Niestety najpierw było długo zimno a potem nagle wszystko ruszyło w takim tempie że już było za późno
Fotki moich największych bukszpanów z przed tygodnia
Po tych ostatnich deszczach ruszyły jak szalone i już są zdecydowanie bardziej "zarośnięte". Mus za kilka tygodni za fryzjerstwo się zabrać
Od dwóch lat mam czosnki i jestem nimi nieustannie zauroczona
a tutaj oprócz czochów widać też moje buksowe kulki i obwódki
Przed deszczem udało mi się posadzić żywopłot. W końcu różaneczniki dostaną tło dla siebie. Na zdjęciach jeszcze nie do końca skrócony. Mam nadzieje że za 2 lata już będzie go widać.
Niedawno wrocil z pracy eM i przywiozl moja paczke z e-clematis
Poxno, ciemno i zdjec dobrych nie ma, ale taki przedsmak.
Super zapakowane:
Juz rozpakowalam, nic nie jest polamane. Zdjelam folie zabezpieczajaca z doniczek i na razie stoja w pokoju coby ich kiciul w nocy nie meczyl. Jutro wyjda na dwor.
Kupilam m.in. tego oto zlotego, ktorego podziwiam u kilku osob na O
Ciężko jest robić zdjęcia, zwłaszcza jak tło nie do konca jednorodne, a obiekt jest chudziunki i malunki i w tym samym typie co tło...
No ale może coś tam zobaczysz.
C1 - wysokosc 85cm, podkrzesany do 60cm. czyli ok 25cm gałązek rozchodzących się na boki. Kiedyś ciachnie się go z wysokości trochę żeby kulka zrobiła się okrąglutka. Ale czy 25cm to nie za dużo na teraz? On w pewnym momencie ma pien co się rozdawaja i bałam się go bardziej podkrzesać.
Przed i po. Rozłożyłam koci kocyk w tle ale wcale lepiej nie jest widać co i jak.
Dużo fotek nie mam. Czytam cały czas. Planuję kolejne rabaty, ale wątek rzeczywiście zaniedbałam. To nasze wczorajsze dzieło. Dosadziliśmy cisy w przedogródku. Mają docelowo zarosnąć w w miarę zwarty pas i zasłonić trochę skrzynkę.
Resztę będę uzupełniać hostami ami.