Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Mój mały raj na ziemi :) 19:15, 09 gru 2013

Do góry
Ewa, dziękuję !

Danusiu, Tobie również a warsztaty super, sama obejrzałam ! bardzo załowałam w zeszłym roku, że mnie nie było z Wami

Julcia, Tobie również??? ten czas się skurczył ? a może doba zostałą skrócona i nikt nam nie powiedział ja nie wyrabiam na zakrętach..... ehhh

Juzia

Robaczku - dziękuję za odwiedziny i spacer po moim ogrodzie z Twojego opisu wydaje się nie mieć końca.... jakie to miłe ! tęsknię za wiosną i zapachami, za kolorami , za słonkiem.... brak mi szumu traw.... cienia czereśni..... ale już niebawem !
pozdrawiam i w olnej chwili zajrzę do Ciebie

Makkasiu,
trzeba dzielić czas pomiędzy obowiązki , a przyjemności nie mam na nie za dużo czasu, ale jak mam - to sprawia mi to ogromną radość ! dzieuję za uznanie

Lylly
- jak miło zatem, że się ujawniłaś ogród maleńki, ale mój ! zmienia się z roku na rok, a przede wszystkim dojrzewa. Dzięki ogrodowisku został opanowany (w miarę). Co nie znaczy, że nie planuję rewolucji na wiosnę....

Tess
- coś tam mi skapnęło z nieba a Tobie na pewno coś innego ! każdy ma jakieś zdolności ! pozdrawiam cieplutko!

Agnieszko
, ja też mam zaległości, ale kiedy to nadrobię.............nie wiem.....ściskam i dziekuję, że zajrzałaś i do mnie !

Aniu - a czy jest ktoś kto nie ma opóźnienia na O...? no Madżenka jedynie pozdrawiam !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 08 gru 2013

Do góry
Zmykam bo jednka pranie się samo nie złoży....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 08 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Co za problem z oknami masz przecież podwójną fasade, a te w środku to się chyba nie brudzą? Dla sąsiadów przecież myć nie będziesz Mniejsze zawsze można szybko machnąć szmatką
Tym wędzonym pstragiem to tylko smaka robisz, będę musiał pozostać niestety przy stałej wersji

Wewnętrzne są umyte.... Zewnętrzne jesli pogoda pozowli pociągniemy karcherem, ale jęsli będzie zimno lub padać poczekają na lepszy czas. Jestem juz na takim etapie, że ważniejsze od czystych okien będzie pakowanie prezentów uwielbiam ten rytuał i nikomu nie pozwlam misternie pakować paczek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 08 gru 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Mnie nie karmili śledziami lubię sledzie jak je sama przyrządzę, ale nie takie już gotowce ze sklepu Marzenko pozdrawiam z zasypanej Warmii

Aniu widzialam Twój bialy puch, wyślij mo go na święta
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:41, 08 gru 2013

Do góry
Ale Cię zasypało!!! A roze nic sobie ze sniegu nie robią
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:41, 08 gru 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Parownica ... czytam. Siostra sobie kupiła. Muszę się zainteresować, choć sprzątać nie lubię. Muszę mieć wenę, albo jak jestem strasznie zła. Idzie mi sprzątanie wtedy ... o matko ... najlepiej. Piękne miejsce na zimowy ogród. Twój dom bardzo się zmienił, wypiękniał razem z ogrodem. Pracuś z Ciebie Sylwia.

Nic skuteczniejszego na brudy w zakamarkach nie ma, ale jak mam moją ponownie uruchomic......
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:39, 08 gru 2013

Do góry
Hura dom już jest. wiosną ruszymy z ogrodem
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:38, 08 gru 2013

Do góry
Zuch dziewczyna, zimno i śnieg nie przeszkodzą w wykonaniu planu!!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:37, 08 gru 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Oj i ja czekam na te widoki. Ciekawe czy uda się "zaszczepienie" tych krokusów na dolnośląskiej ziemi. Pozdrawiam.

Aga jeszcze zima się nie zaczęła a Ty już czekasz na krokusy Hanusiowe!!
Haniu przydepcz te krokuski jeszcze butem niech nie wychodzą. Pod koniec lutego zapraszamy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:20, 08 gru 2013

Do góry
Aaaa wiankowo się zrobiło
Ogród cioci 21:16, 08 gru 2013

Do góry
Ile ty wianków już zrobiłaś!!! Masz tempo i jakie śliczne!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:15, 08 gru 2013

Do góry
Gabi i Małgosiu świeta tuż tuż
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:14, 08 gru 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Śledziami was w przedszkolu karmili? u mnie takich smakołyków nie było moja trauma to zupy mleczne...A rybki to lubię w każdej postaci ale gravlaxa nie robiłam chociaż od jakiegoś czasu się przymierzam. Z tego przepisu co podałaś eM robi?
Dekoracje śliczne

Oj tak karmili.... Dopiero niedawno sobie uświadomiłam skąd mam ten uraz w podświadomości do śledzi.... Ale M obiecał, że kiedyś wybierzemy sie do Skandynawii to sie nauczę je jeść
Kaszę mannę zamiast zup uwielbiałam do 7 roku życia, mleko piłam hektolitrami zamiast wody
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:12, 08 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Cudnie Marzenko !
Okna myłam w zeszłym tygodniu, Ksawery je trochę przybrudził ale co tam Za ozdoby jakoś nie mogę się zabrać ale mus już działać i o menu pomyśleć

Okna nie dyecydują o magii świąt
Menu we wstepnym zarysie już zrobione, zawsze mamy prblem co na I i II dzien świat przygotować, bo Wigilia to oczywista oczywistość
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:11, 08 gru 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Śledziami was w przedszkolu karmili? u mnie takich smakołyków nie było moja trauma to zupy mleczne...A rybki to lubię w każdej postaci ale gravlaxa nie robiłam chociaż od jakiegoś czasu się przymierzam. Z tego przepisu co podałaś eM robi?
Dekoracje śliczne

M robi zawsze wg własnych przepisow co roku robi wariacje. Musze go namówic na bloga kulinarnego ten przepis jest zblizony do wykonania M, ale jak go obserwuje to nigdy sie proporcjami nie przejmuje, ma talent i wyczucie Gdy ja piekę ciasto to wszystko na wadze odmierzam....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:09, 08 gru 2013

Do góry
Ania ja też nie cierpię generalnych porządków..... U mnie się sprząta porządnie dwa razy w tygodniu to co mam robić przed świętami? Co jakis czas robie porządek w szafce lub szufladzie, w której jest bałagan ale tobie to dla siebie a nie świąt... A okna i tak myjemy dwa razy w roku ... Bo przecież takich wielkich to nie sposób myć co miesiac. Dla mnie święta to dekoracje i wspólne z M pichcenie przed wigilią przy dżwięku kolęd. Jeśli w ktorejś szafce będzie bałagan wcale mnie to nie stresuje.... Większego powera do sprzątania dostaję wiosną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:57, 08 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Sztuczne muszę jeszcze zielony i biały kolor farby kupić, aby wyszło tak, jak wymyśliłam i zrobię dekoracje z żywych jabłek na zewnątrz, przy okazji ptaszki mają jedzenie

Koniecznie białą farbę potrzebujesz? Bo ma taka szarą biel i sztuczny śnieg. We wtorek pomalujesz

Moja szara biel to taki lakier do samochodów z Casto
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:55, 08 gru 2013

Do góry
Aha Seuś zdejmij babci okulary... Nie będzie problemu z oknami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 08 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Przed chwilą powiesiłem wianki na bramie Na żywo wygląda to jakoś tak.... fajniej

A moźe takie wianki staną się symbolem ogrodowiczan? Mam taki, powiesze na furtce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 08 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ooo widać zime w ogrodzie, bo do tej pory praiwe żadnych oznak
Z tym karpiem to mam podobnie tylko z małą różnicą karp obowiązkowo na stole, a na talerzu pstrąg z ziołami pieprzem i cytrynką

U nas pstrąg bedzie w tym roku świeżo wędzony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies