Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Welka 12:37, 08 gru 2013

Prawie miesiąc nieobecności to za dużo do nadrobienia, przejrzałam plany, ptaki w SPA i remonty, ale najbardziej cieszy mnie widok lilii, które teraz powklejałaś.
Pozdrawiam
Bogdzia 12:45, 08 gru 2013

Ten który pokazalas to cytrynowy a żółty jest bardzo podobny ale z tyłu kwiatu nie jest zólty tylko brązowawy i nie pachnie a cytrynowy pachnie.
Kindzia 13:40, 08 gru 2013

Ale dobrze trafiłam LILIE !!!

Żyję po próbowaniu farszu z grzybami!!! Od Bogusi grzyby, co Ty sobie myślisz
kasiek 13:57, 08 gru 2013

U nas przejrzystośc też genialna - Ksawus zrobił dobra robotę dla miejskiego molocha. Nareszcie moje dzieci przestały kaszleć
Ale masz plany na przyszły rok, a ćwiczysz zawczasu kręgosłup?
Agania 15:03, 08 gru 2013

Tia wreszcie cicho i spokojnie, niedziela była cudowna cały dzień słoneczny, u Ciebie lilie i liliowce też wprowadzają miły nastrój , a widoki u nas też ładne pozdrawiam
eliza3 16:03, 08 gru 2013

Aniu, zaglądam po przerwie.
Miło u Ciebie lilie pooglądać i jestem pełna podziwu, że katalogujesz rośliny.
Zawsze mnie troszkę to pocieszało, że nie jestem jedyna , która nie zna wszystkich nazw swoich roślin... teraz będę musiała się ostro podszkolić... trochę mnie zawstydziłaś tylko jak to wszystko ogarnąć, skoro większość kupowana bez nazwy???
Pozdrawiam.
grazyna 17:17, 08 gru 2013

Aniu dziękuję Ci za poradę w sprawie róży Elmshorn to raz.
A dwa za podtrzymanie na duchu w obawach o pieska. Wiem, że masz wiekowego, który zmusił Cię do wybudowania domu i "pomaga" w uporządkowaniu rabat.
Ale to nie on kazał Ci przesadzać pięcioletnie róże ? ! Qrcze odważna jesteś. Pewnie czerpiesz ją (odwagę) z potraw białkowych, skoro za węglowodanami w postaci ciast nie przepadasz

Zapisuję się do klubu "nie cierpiących, nierobiących" generalnych porządków przed świętami. O nie, nikt mnie nie zmusi, od takich robót jest pora letnia moim zdaniem

Aniu czy te Twoje liliowce, lilie są jakoś troskliwie pielęgnowane ? Wiem, że masz glinę (ja też) i to daje mi nadzieję, że i u mnie coś tak pięknego mogłoby być. Tylko jak to zrobić ? Oprócz zakupu roślin
Celina 18:21, 08 gru 2013

Też bym sobie wkleiła lilie dla przypomnienia kolorków ,ale wczoraj coś zżarło mi stary komputer!!
Jak synuś nie poradzi naprawić to będzie kicha!
monteverde 18:37, 08 gru 2013

Anuś tu masz ten żółty liliowiec nie pachnący http://plantsgallery.blogspot.com/2012/06/hemerocallis-lilioasphodelus-syn.html
Madzenka 21:09, 08 gru 2013

Ania ja też nie cierpię generalnych porządków..... U mnie się sprząta porządnie dwa razy w tygodniu to co mam robić przed świętami? Co jakis czas robie porządek w szafce lub szufladzie, w której jest bałagan ale tobie to dla siebie a nie świąt... A okna i tak myjemy dwa razy w roku ... Bo przecież takich wielkich to nie sposób myć co miesiac. Dla mnie święta to dekoracje i wspólne z M pichcenie przed wigilią przy dżwięku kolęd. Jeśli w ktorejś szafce będzie bałagan wcale mnie to nie stresuje.... Większego powera do sprzątania dostaję wiosną