Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Luki 20:33, 08 gru 2013

Ooo widać zime w ogrodzie, bo do tej pory praiwe żadnych oznak
Z tym karpiem to mam podobnie tylko z małą różnicą karp obowiązkowo na stole, a na talerzu pstrąg z ziołami pieprzem i cytrynką
Madzenka 20:33, 08 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)

obrusy pominęłam w meldunku ... moje zwarte i gotowe czekają ...
lampki też dokupione ... mnie opętała myśl o girlandzie na schodach ... mocno opętała i mam nadzieję, że ja je opętam tą girlandą choć jak na razie mam połowę potrzebnej długości ... dlaczego w naszych sklepach uważa się zielony gruby łańcuch za girlandę ... ??? ... ja kcem taką z gałązek ...
co więcej ... ta choinka zwisająca od sufitu mocno nas intryguje ... i kto wie ? ... a nuż ...

Mój biały wielki obrus lniany wymaglowany czeka od wielkanocy dwa razy w roku jest używany
Girlanda , hm, ja Cie juz oczami wyobrażni widze opętaną wokół poręczy
Wracając do tematu lampek ...... Nie mogłam znieść dysonansu w kolorze lampek na stożkach... Juz wymieniłam... Przed wejściem jest tylko ciepłe światło....
Jak wspomnę, ze dzisiaj Caritas kiermasz zrobil .... I widzialam piekny stożek wilklinowy mojego wzrostu.... Juz go w wyobrażni pomalowałam na jasnoszary....... Juz go oplotłam zimnymi lampkami i postawiłam na tarasie aby konweniował z oświetleniem na domu..... Tylko skąd wziąc 150 zł!!!! Ale to na zbożny cel.... Może przekonam M, ze wsparcie Caritasu niezbedne???
Madzenka 20:36, 08 gru 2013

Sebek napisał(a)

Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty... Ciągle za czymś dążymy, biegamy w nerwach, stresujemy się i Święta nawet mijają nie wiadomo kiedy... Bo nie mamy czasu spokojnie usiąść, tylko "tu trzeba poprawić, tu przetrzeć, tu zupa za słona, a tu przypalone"
A w przyszłym tygodniu muszę zamówić sobie na weekend plusową temperaturę, bo Babcia dziś stwierdziła, że tak brudnych okien to jeszcze nie mieliśmy A przecież myłem 1,5 miesiąca temu No i jak żyć?

Sebek przygotowująć ozdoby w domu i wkoło niego czuje magię swiąt. Wbrew całej wsi zaczynam od pierwszej niedzieli Adwentu Wsparcie dzisiaj dostalam od sąsiada z mojej ulicy, który ma zawsze najwiecej lampek w całym powiecie.... Wreszcie nie jesteśmy sami

O oknach nie wspominaj....
Madzenka 20:36, 08 gru 2013

Luki napisał(a)
Ooo widać zime w ogrodzie, bo do tej pory praiwe żadnych oznak
Z tym karpiem to mam podobnie tylko z małą różnicą karp obowiązkowo na stole, a na talerzu pstrąg z ziołami pieprzem i cytrynką

U nas pstrąg bedzie w tym roku świeżo wędzony
leon60 20:47, 08 gru 2013

Cudnie Marzenko !
Okna myłam w zeszłym tygodniu, Ksawery je trochę przybrudził ale co tam Za ozdoby jakoś nie mogę się zabrać ale mus już działać i o menu pomyśleć
monitka 20:47, 08 gru 2013

Śledziami was w przedszkolu karmili? u mnie takich smakołyków nie było moja trauma to zupy mleczne...A rybki to lubię w każdej postaci ale gravlaxa nie robiłam chociaż od jakiegoś czasu się przymierzam. Z tego przepisu co podałaś eM robi?
Dekoracje śliczne
Gabrysia_ 20:55, 08 gru 2013

Dekoracje już sie pojawiły
...ładnie
malgorzata_s... 20:58, 08 gru 2013

No widzę że dekoracje wszędzie na topie Fajnie, w ogrodzie śnieg, dekorowanie w trakcie Prawie Święta czuć
Madzenka 21:11, 08 gru 2013

monitka napisał(a)
Śledziami was w przedszkolu karmili? u mnie takich smakołyków nie było moja trauma to zupy mleczne...A rybki to lubię w każdej postaci ale gravlaxa nie robiłam chociaż od jakiegoś czasu się przymierzam. Z tego przepisu co podałaś eM robi?
Dekoracje śliczne

M robi zawsze wg własnych przepisow co roku robi wariacje. Musze go namówic na bloga kulinarnego ten przepis jest zblizony do wykonania M, ale jak go obserwuje to nigdy sie proporcjami nie przejmuje, ma talent i wyczucie Gdy ja piekę ciasto to wszystko na wadze odmierzam....
Madzenka 21:12, 08 gru 2013

leon60 napisał(a)
Cudnie Marzenko !
Okna myłam w zeszłym tygodniu, Ksawery je trochę przybrudził ale co tam Za ozdoby jakoś nie mogę się zabrać ale mus już działać i o menu pomyśleć

Okna nie dyecydują o magii świąt
Menu we wstepnym zarysie już zrobione, zawsze mamy prblem co na I i II dzien świat przygotować, bo Wigilia to oczywista oczywistość