Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 16:27, 13 kwi 2018

Do góry
Ogród Ani :) 16:27, 13 kwi 2018

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:27, 13 kwi 2018

Do góry
A na dodatek z nieba ciut pokropiło, może jeszcze pokropi bardziej
Ogród Ani :) 16:26, 13 kwi 2018

Do góry
Dziewczyny już wszytko wystartowało więc pokrzywy pewno też Mus się wybrać i nazbierać, na razie tyram i nie mam czasu
Ewa dzięki, że napisałaś o tych roślinach, muszę je sobie zwizualizować i wybrać się na zbieractwo
Macham zbiorowo

Aktualne focie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:18, 13 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
hihih no Sylwia to zaszalalaś
ten Polish Spirit jest śliczny

Wiem ale jak się człowiek z dnia na dzień starszy zrobił to ma prawo do odrobiny przyjemności

W domu niespodzianka od chłopców czekała
Całkiem trafiona i fajna

Iglaki na pniu 16:03, 13 kwi 2018

Do góry
tommiberry napisał(a)
Mam pytanie. W zeszlym roku posadzilek tego iglaka w wersji na pniu. Niestety w zime spadł na niego snieg z dachu i go zniszczyl. Z jednej strony jest czesciowa dziura.

Co zrobic w tej sytuacji?
-usunac u wsadzic nowy?
-formowac jakos?-odrosnie w tym miejsciu?
-moze sproboiwac miejsce puiste zastapic innymi odrostami zwiazujac je w odpowiedni sposob?

Pozdrawiam

Nie, delikatnie poczyścić z tego suchego, a potem spróbować załatać dziurę, wiążąc delikatnie lub naginając gałązki. Przyciąć potem w kulkę lub nie ciąć, w zależności od efektu.
Akwarela w ogrodzie:) 15:58, 13 kwi 2018

Do góry
Zapewniłam sobie zajęcie na sobotę i niedzielę. Wreszcie dotarły do mnie zamówione róże. Pomoczą się i na jutro będą gotowe

Dokupiłam też troszkę maluszków na suchą rabatę.
Skalnica

Żagwin

Dziś póki co sprzątanie tarasu.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:48, 13 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)

tak, taki jest plan żeby tam dodać albo tatarak ogon - bo zimozielony, a raczej całosezonowo żółtawo-radosny, pozatym mam 4 kępy i są duże więc mogę dzielić. Do tego dodam hakone aureola i powinno być ok.

no i trzeba tam trochę poprzesadzać bo jakoś tak się ciasno tam zrobiło i bez wyrazu. ale to kwestia, że było poszerzane, dosadzane ale nie przesadzne całościowo.
Musze też gracki 2 usunąć bo duże się już zrobiły. Ich celem było zasłonięcie sąsiadowego kompostownika. Mam też tam gracki pod żywopłotem, ale marnie rosną.

"wtą i weftą"

Macie jakiś fajny pomysł jak to porozsadzać żeby było ładnie i dobrze?!

w liściach z krokusów są białe róże okrywowe.

Według mnie tatarak pomieszany z hakonechloe będzie super pasować, zwłaszcza że zimą nie będzie goło, możesz je posadzić tylko w tym kwadracie dla kontrastu, a w te boczne prostokąty coś innego
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:47, 13 kwi 2018

Do góry
Ewo ja bym poczekała jeszcze z tydzień....zasiane pod koniec kwietnia zakwitną już w sierpniu

to jest zdjęcie z 20 sierpnia

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:47, 13 kwi 2018

Do góry
przyszly nasionka

- Einkorn - jakas stara odmiana pszenicy
- Nackthafer - stara odmiana owsa
- Niebieska pszenica
- indianska kukurydza kolorowa
- Popp amaranth - na patelni robi sie z tego popcorn
te wyzej dla Emusia
a ja dostalam
- dynia pizmowa
- Blausternchen -(niebieskie giazdki) zwane tez niebieskimi stokrotkami
- mandelröschen (migdalowe roze) jednoroczne, wygladaja jak kwiaty migdalowca.
- Spigeleiblume (kwiat jajko sadzone ) https://www.tom-garten.de/spiegeleiblume-fried-eggs.html odmiana kaczencow

jutro bedzie wielkie sianie
a dzis musze posadzic i posiac troche warzywek
Migawki z ogródka 15:42, 13 kwi 2018

Do góry
przezimowały chyba? - rozplenice
Migawki z ogródka 15:41, 13 kwi 2018

Do góry
trochę wreszcie udało mi się zrobić

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:40, 13 kwi 2018

Do góry
rano było tak

a o 15tej już tak
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:27, 13 kwi 2018

Do góry

Po specyfiku. Mam to spłukać?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:27, 13 kwi 2018

Do góry
Witajcie,

Mam prośbę abyście spojrzeli na mój trawnik, któremu zaczyna się 3 sezon. Przed zimą nie zdążyłem odpowiednio skosić trawy przed zimą i została trochę dłuższa. Obecnie trawnik wygląda na wysuszony albo przenawożony, ale raczej chyba pierwsza opcja.

Kilka dni temu skosiłem trawę możliwie nisko na ok. 2 cm i zrobiłem werytukulację, ogólnie "wyczesałem" 10 worków suchej trawy po 120 litrów każdy.
Po tych zabiegach trawnik wygląda trochę gorzej, ze względu na niskie ścięcie. Zastanawia mnie jednak jaki może być powód takiego wysuszenia? W sezonie był podlewany dosyć regularnie co 2 dzień. O dziwo w miejscach zacienionych trawa jest bardziej zielona.

Zleciłem badanie gruntu (pH, fosfor, potas, magnez) w przyszłym tygodniu będę miał wyniki. Zasilić teraz trawnik (mam Yara mila Hydrocomplex), czy tylko podlewać?

pozdrawiam!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:13, 13 kwi 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)
Jeżeli klon miałby być bordo to na dole bym coś żółtawego albo jasno zielonego posadziła wtedy nie będzie ciemno w tym rogu. Ale to tylko moje zdanie, bo laikiem jestem strasznym

tak, taki jest plan żeby tam dodać albo tatarak ogon - bo zimozielony, a raczej całosezonowo żółtawo-radosny, pozatym mam 4 kępy i są duże więc mogę dzielić. Do tego dodam hakone aureola i powinno być ok.

no i trzeba tam trochę poprzesadzać bo jakoś tak się ciasno tam zrobiło i bez wyrazu. ale to kwestia, że było poszerzane, dosadzane ale nie przesadzne całościowo.
Musze też gracki 2 usunąć bo duże się już zrobiły. Ich celem było zasłonięcie sąsiadowego kompostownika. Mam też tam gracki pod żywopłotem, ale marnie rosną.

"wtą i weftą"

Macie jakiś fajny pomysł jak to porozsadzać żeby było ładnie i dobrze?!

w liściach z krokusów są białe róże okrywowe.
Na zielonej... trawce :) 14:49, 13 kwi 2018

Do góry
Angelika dopiero dziś natrafiłam na Twój ogród - CUDO !!! Zainspirował mnie do nasadzeń, mieszkam dopiero od roku, nauczyłam się dotąd dbać o trawnik, a roślinek mam dosłownie kilka. Natchnęłaś mnie swoim ogrodem do rewolucji muszę jednak robić to sukcesywnie bo dużo pieniędzy na raz potrzebaAż żałuję, że zostawiłam tylko metrowe obrzeże działki do nasadzeń, a mąż uparł sie na nawodnienie na pozostałym obszarze
Nie mogę wyjść z podziwu - masz wyczucie smaku, no po prostu GRATULACJE
U mnie prostota, trawa z siewu, ale baza jest
Różaneczniki - choroby i szkodniki 14:48, 13 kwi 2018

Do góry
Witam Was wiosennie Jeden z moich rododendronów zaczął chorować. Właściwie to już w poprzednim sezonie nie był najzdrowszy, ale po oprysku na grzyba, odżył. Natomiast obecnie prezentuje się, jak widać na zdjęciach. Czytam o chorobach i najbardziej pasuje mi fytoftoroza. Dodam, że on prawie od początku jakoś dziwnie się ukorzenił, bo ciągle się rusza. Co go przysypię ziemią i przydepnę, to po kilku tygodniach cały kwiat jest ruchomy aż do okolicy korzenia.
Poradzicie coś, czy jest na niego szansa, czy raczej usunąć, żeby pozostałe 4 rododendrony nie zaraziły się.
Metamorfoza- nowy ze starego 14:29, 13 kwi 2018

Do góry

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy pomiędzy te 3 derenie za klonami wsadzić jeszcze hortensje? Czy może zrobi się tam zbyt ciasno, gdy krzaki się rozrosną? Gdzie nie spojrzeć w ogrodowisku wszyscy hortensje mają i zachorowałam na nie.
Kiedyś będzie tu ogród 14:10, 13 kwi 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Tu pierwszy raz od nastu lat jest na wiosnę chłodniej niż w PL.
Takie tam migawki z grilla

Ci wegetarianie to już naprawdę przesadzają!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies