Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 18:12, 10 maj 2018

Elu Ja na razie też na każdą siewką się pochylam. Krwawnica może się jeszcze pokaże, o ile dała sobie radę, bo nie miała wcześniej przygotowanego miejsca. A jak nie, to pójdę na bagienko do sąsiada ukopać.

Ewo Takie bagienko ma swoje plusy. A ziemia w jego pobliżu jest chyba najbardziej urodzajna. Ta tojeść kropkowana ma najlepszą miejscówkę.

Gosiu Jeszcze raz bardzo dziękuję. Liczę, że wszystko się przyjmie, bo popadało u nas w poniedziałek.

marba 22:50, 11 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
I parę widoczków.

Śniadanie na trawie.

Bardzo urokliwe to Twoje miejsce, Gosiu. Prawdziwe łono natury.
Waclaw 23:03, 11 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
I parę widoczków.

Śniadanie na trawie.

Tak naturalnie. Podoba mi się
Gosialuk 18:06, 15 maj 2018

Dzisiaj mam wielką nowinę. Równają i utwardzają drogę prowadzącą na naszą działkę.
Byłam wczoraj posadzić jeżówki, których siewki w tamtym roku popikowałam u mamy i jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam to:

Mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi. Tak jak jest to opalikowane, to ze 100 metrów braknie do wjazdu na naszą działkę.
Gosialuk 18:18, 15 maj 2018

Rozkwitły margerytki. Muszę jeszcze kilka takich plam zrobić.

Przetacznik zaczyna na niebiesko. Nawet dobrze u mnie rośnie.

Szałwia Caradonna wcześniejsza niż pozostałe. Robią się ładne kępy. Jak siewki okażą się Caradonną, będę bardzo zadowolona.

I mój ulubiony łubin. Szkoda, że nie sieje się tak obficie jak biały.
Gosialuk 18:30, 15 maj 2018

Czyściec bezodmianowy od pani na ryneczku rośnie bardziej okazale od odmianowego Hummelo ze szkółki. Z tyłu widać biedną kalinę angielską, zielone listeczki jeszcze ma, więc nie tracę nadziei.

Rosną po bokach kępy bodziszków i jeden jest na równi, a drugiemu jeszcze trochę brakuje.

Sarny odwiedziły działkę podczas naszej nieobecności. Narobiły trochę szkód.

Posadziłam z powrotem, podlałam i mam nadzieję, że się przyjmą.
roma2 18:40, 15 maj 2018

Niezwylke urokliwe miejce macie. I bardzo mi się podoba, że wszystko co robisz nie działa wbrew! Jestem fanką takich działań. Byłaś u mnie, a ja nie odpisywałam. Gosiu, zaglądam do Ciebie, od początku Twego wątku. Pozdrawiam baaardzo serdecznie!
Gosialuk 18:47, 15 maj 2018

Szadźce też ucierpiały. Jeden wysechł już całkiem i musiałam go wyrzucić.

I borówki amerykańskie.

Najbardziej mi szkoda jednak świeżo posadzonych przetaczników od Gosi, namoczyłam, posadziłam ponownie i podlałam. Może dadzą radę. I tyle sarny nabroiły.
Gosialuk 18:57, 15 maj 2018

Smotrawy rosną i widać je coraz lepiej.

Orliki samosiejki w kolorze jakiego nie miałam.

Irysów syberyjskich będzie trochę. Choć te sadzone w ubiegłym roku o połowę mniejsze i nie wiem czy zakwitną w tym roku. Pąków na nich nie widać.

Zaczynają pierwiosnki japońskie i muszę dosadzić koło nich pierwiosnki Siebolda, bo tam gdzie teraz są, zbyt sucho mają.

anka_ 18:58, 15 maj 2018

Gosiu niestety takie straty będą się powtarzać dopóki nie ogrodzisz. Przerabiałam to. Może rozciągnijcie siatkę leśną? Jest mało widoczna, tania, a co najważniejsze sprawdza się.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies