Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 21:18, 17 lut 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Gosiu - cuuudne amaryliski. PRZEPIĘKNE. Posadziłam moje trzy cebule - może pamiętasz, gdy o nich pisałam. Na razie czekam aż ruszą. Dziewczyny - w sprawie cebul - wkleiłam u Gosi, link dotyczący pielęgnacji tych kwiatów gdy pokazywała je po raz pierwszy. Może pomoże
Pozdrawiam Igiełeczkę

Pamiętam, pamiętam, link bardzo się przydał cenne porady, zaraz go poszukam i wkleję jeszcze raz, dzięki i pozdrawiam
Uprawa amarylisów:
http://www.tipy.pl/artykul_9304,jak-hodowac-amarylis-hipeastrum.html
Nostalgiczny ogródek shabby chic 21:12, 17 lut 2013

Do góry
O rajuśku! nie zazdroszczę, pod ochroną są a gdzie nie idę to kopce, mój sąsiad walczy, zapowiedział że w weekend je lub go przepędzi, ale ja stawiam na kreta, to ciężki zawodnik, a ja cięgle mam niepokój czy i do mnie nie zawita.
Gdzieś na końcu świata... 21:07, 17 lut 2013

Do góry
Co tu tak cichutko Gosieńko z Elą wyjechałaś czy co?
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:06, 17 lut 2013

Do góry
Śniegu nie przyjmuję, tylko słoneczko.....
Fajne zakupy, w sklepach to coraz więcej tego aż się chce wyjść z domu, bo zawsze coś ogrodowego się przyniesie
Ogród do kwadratu 20:47, 17 lut 2013

Do góry
Ok, najważniejsze żebyś chociaż co jakiś czas wpadała
Nigdy nie mów nigdy 20:46, 17 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kasiu widzę, że zapracowana byłaś, teraz pewnie też bo kuchnia, plany, zakupy, ale najważniejsze że na ogrodowisko masz już trochę czasu. Rabata będzie piękna, zakupy udane, będziesz miała większą motywację do działania. Wiosnę już czuć, ptaszki tak cudnie śpiewają, myślę że jeszcze ze 2 tyg. i będziemy w pełni się nią cieszyć, miłego dnia

Jednak wolę ustabilizowane życie
Myślę, że jak się nie uda skomponować rabatki za pierwszym razem, to za drugim się uda
Ja też czekam z utęsknieniem na wiosnę...jak my wszyscy...
Dwa tygodnie mówisz?
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:46, 17 lut 2013

Do góry
Już wyczekuję i odliczam dni do tej wiosny....niech tylko przyjdzie szybciej niż kalendarzowa.
A kondycji to ci na pewno nie brakuje, takie ściany pionowe, nie wiem czy bym dała radę...., widok wszystko wynagradza
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:48, 17 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
GOSIU witaj w niedzielne przedpołudnie ....

otóż widzisz pewnego dnia odkryłam w sobie coś takiego.....
zamiłowanie do różnych rzeczy....
przerabianie i tworzenie nowych.....

kawałek materiału, plus koronka ....i powstaje super obrusik, serweta albo niesamowite zasłonki....

świeczniki, kwietniki, koszyki..itp...przemalowuję doklejam jakieś koronki i daję im nowe życie....
baaaaaaardzo lubię to robić, może nie każdy to pochwala, ale mi daje niesamowitą frajdę !!!!!!!!
fajne jest to, że masz coś swojego, niepowtarzalnego i oryginalnego,,,

to zajęcie pozwoliło mi przetrwać pierwszą zimę w naszym domu.....
nie mogłam się zaklimatyzować, po dziesięciu latach mieszkania w bloku....

wiosnę, lato i jesień spędzałam głównie w ogrodzie.....
czas szybko uciekał, było mnóstwo sprzątania....
no i przyszła zima ......

trzeba było szukać zajęcia, żeby nie zwariować .......

i znalazłam....super sprawa....

pozdrawiam Cię i życzę miłej niedzieli....

Świetnie że coś tworzysz i jeszcze dobrze się przy tym bawisz, warto pielęgnować wszystkie pasje.
Pokazuj nam te swoje prace jak najczęściej, pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 14:39, 17 lut 2013

Do góry
Kasiu widzę, że zapracowana byłaś, teraz pewnie też bo kuchnia, plany, zakupy, ale najważniejsze że na ogrodowisko masz już trochę czasu. Rabata będzie piękna, zakupy udane, będziesz miała większą motywację do działania. Wiosnę już czuć, ptaszki tak cudnie śpiewają, myślę że jeszcze ze 2 tyg. i będziemy w pełni się nią cieszyć, miłego dnia
Mój ogród 14:25, 17 lut 2013

Do góry
Aż mnie dreszcz emocji przeszedł, że jeszcze trochę i znów tak będziemy mieć, pięknie masz, nie ma co się dziwić, że za tym tęsknisz. Luty krótki to jakoś zleci, a przed nami radość pierwszych kiełkujących tulipanów, pękających pączków i zieleniejącej trawy
Igiełkowy ogródeczek 14:19, 17 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To ja też na drugi rok muszę kupić Amaralisy. Cuda tu pokazujecie. Ten czerwony wyjątkowo piękny. Na pewno pięknie dekorują mieszkanie. I jeszcze tak dosyć długo kwitnie!

Bożenko polecam, ja się w nich zakochałam, a odkryłam dopiero w tym roku, ktoś u siebie pokazywał, zobaczyłam w ogrodniczym i kupiłam, później zobaczyłam białego to też przygarnęłam, wszystkich nimi obdarowuję, są piękne. Pozdrawiam i miłej niedzieli
"Baśniowy" Ogród 14:17, 17 lut 2013

Do góry
Basiu widzę, że pierwsze prace wykonane, ja nie mam owocówek więc nie pomogę, pokazuj jak tniesz, to się zawsze komuś przyda, a mi się buziak cieszy że coś wreszcie zaczyna się dziać. Ja niedługo na clematisy się szykuję, w marcu hortensje, tawuły, świerki mam też do przycięcia, trochę tego będzie, sekatorek już szykuję
Igiełkowy ogródeczek 14:11, 17 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
GOSIU witaj w niedzielne przedpołudnie ....

otóż widzisz pewnego dnia odkryłam w sobie coś takiego.....
zamiłowanie do różnych rzeczy....
przerabianie i tworzenie nowych.....

kawałek materiału, plus koronka ....i powstaje super obrusik, serweta albo niesamowite zasłonki....

świeczniki, kwietniki, koszyki..itp...przemalowuję doklejam jakieś koronki i daję im nowe życie....
baaaaaaardzo lubię to robić, może nie każdy to pochwala, ale mi daje niesamowitą frajdę !!!!!!!!
fajne jest to, że masz coś swojego, niepowtarzalnego i oryginalnego,,,

to zajęcie pozwoliło mi przetrwać pierwszą zimę w naszym domu.....
nie mogłam się zaklimatyzować, po dziesięciu latach mieszkania w bloku....

wiosnę, lato i jesień spędzałam głównie w ogrodzie.....
czas szybko uciekał, było mnóstwo sprzątania....
no i przyszła zima ......

trzeba było szukać zajęcia, żeby nie zwariować .......

i znalazłam....super sprawa....

pozdrawiam Cię i życzę miłej niedzieli....

Piękne rzeczy tworzysz i dobrze że masz kolejną pasję, przydaje się jak w ogródku i tak się nic nie dzieje, miłej niedzieli również dla Ciebie
Igiełkowy ogródeczek 14:09, 17 lut 2013

Do góry
Spróbować zawsze można, tych cebul na pewno nie wyrzucę, ale czy zakwitną w przyszłym roku.....zobaczymy.
Igiełkowy ogródeczek 12:11, 17 lut 2013

Do góry
Basiu bo podobno trudno te cebule przetrzymać, a jak nawet się uda to tak jak u ciebie nie chcą kwitnąć tylko w liście idą. Moje kupione w tym roku i dlatego tak ładnie kwitną, jestem szczególne zadowolona z czerwonego, puścił drugą łodygę i znowu 6 kwiatów będzie, pierwsza już ścięta i też 6 było, biały ma w pierwszej 4, a druga jeszcze się nie otworzyła. Zobaczymy czy w przyszłym roku będą kwitły. Ale jak nie to sobie nowe kupię i już - czerwony 10zł kosztował a stoi już ponad 2 tygodnie i pewnie jeszcze drugie tyle postoi.
Igiełkowy ogródeczek 12:03, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Piękne dekoracje walentynkowe. Niby proste, a takie urokliwe.
Zdolniacha z Ciebie

Już PIT-a zrobiłaś? Zazdroszczę zwrotu, bo ja zawsze dopłacać muszę. Dużo za dużo
Więc się nigdy nie spieszę, choć teraz i tak nie mogłabym go wypełnić, bo jeszcze nie dostałam pełnego "wsadu".

A ja się zawsze spieszę, żeby zobaczyć ile dopłacać trzeba, a później czekam do kwietnia z wpłatą, ale w tym roku mi się smykło i na roślinki będzie, więc czym prędzej wysłać muszę
Igiełkowy ogródeczek 12:00, 17 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Piękne, znasz nazwę tej odmiany białej?

Niestety na metce nie ma nazwy tylko zdjęcie i podpis że to hippeastrum
Igiełkowy ogródeczek 21:57, 16 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Mój biały i czerwony amarylis, stoją oddzielnie ale do sesji się przytuliły, w końcu niedawno walentynki były:

Piękne, znasz nazwę tej odmiany białej?
Ogród do kwadratu 19:50, 16 lut 2013

Do góry
Aga to niech tam wszystko wróci jak najszybciej do normy i też pozdrawiam popowalentynkowo
W Gąszczu u Tess 19:38, 16 lut 2013

Do góry
Czekamy....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies