Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Kindzia 11:49, 17 lut 2013

Ale masz dorodne i o czystej barwie. Piękne!
Gosiniak 12:00, 17 lut 2013

Urszulla napisał(a)

Piękne, znasz nazwę tej odmiany białej?

Niestety na metce nie ma nazwy tylko zdjęcie i podpis że to hippeastrum
Gosiniak 12:03, 17 lut 2013

Tess napisał(a)
Piękne dekoracje walentynkowe. Niby proste, a takie urokliwe.
Zdolniacha z Ciebie

Już PIT-a zrobiłaś? Zazdroszczę zwrotu, bo ja zawsze dopłacać muszę. Dużo za dużo
Więc się nigdy nie spieszę, choć teraz i tak nie mogłabym go wypełnić, bo jeszcze nie dostałam pełnego "wsadu".

A ja się zawsze spieszę, żeby zobaczyć ile dopłacać trzeba, a później czekam do kwietnia z wpłatą, ale w tym roku mi się smykło i na roślinki będzie, więc czym prędzej wysłać muszę
Basia_1987 12:03, 17 lut 2013

A moje dwa hipki chyba się na mnie obraziły, jeden puścił same liście a drugi nic nie puścił.A rok temu tak pięknie kwitły, mam też białego i czerwonego.
Gosiniak 12:11, 17 lut 2013

Basiu bo podobno trudno te cebule przetrzymać, a jak nawet się uda to tak jak u ciebie nie chcą kwitnąć tylko w liście idą. Moje kupione w tym roku i dlatego tak ładnie kwitną, jestem szczególne zadowolona z czerwonego, puścił drugą łodygę i znowu 6 kwiatów będzie, pierwsza już ścięta i też 6 było, biały ma w pierwszej 4, a druga jeszcze się nie otworzyła. Zobaczymy czy w przyszłym roku będą kwitły. Ale jak nie to sobie nowe kupię i już - czerwony 10zł kosztował a stoi już ponad 2 tygodnie i pewnie jeszcze drugie tyle postoi.
EPODLAS 12:15, 17 lut 2013

To ja też na drugi rok muszę kupić Amaralisy. Cuda tu pokazujecie. Ten czerwony wyjątkowo piękny. Na pewno pięknie dekorują mieszkanie. I jeszcze tak dosyć długo kwitnie!
Basia_1987 12:16, 17 lut 2013

Racja możliwe,że się " wyrodziły" oni jakoś pędzą te cebule, że kwitną pięknie , a po 2- 3 latach tracą swoją energię i same liście
Gosiniak 14:09, 17 lut 2013

Spróbować zawsze można, tych cebul na pewno nie wyrzucę, ale czy zakwitną w przyszłym roku.....zobaczymy.
Gosiniak 14:11, 17 lut 2013

agata19762 napisał(a)
GOSIU witaj w niedzielne przedpołudnie ....

otóż widzisz pewnego dnia odkryłam w sobie coś takiego.....
zamiłowanie do różnych rzeczy....
przerabianie i tworzenie nowych.....

kawałek materiału, plus koronka ....i powstaje super obrusik, serweta albo niesamowite zasłonki....

świeczniki, kwietniki, koszyki..itp...przemalowuję doklejam jakieś koronki i daję im nowe życie....
baaaaaaardzo lubię to robić, może nie każdy to pochwala, ale mi daje niesamowitą frajdę !!!!!!!!
fajne jest to, że masz coś swojego, niepowtarzalnego i oryginalnego,,,

to zajęcie pozwoliło mi przetrwać pierwszą zimę w naszym domu.....
nie mogłam się zaklimatyzować, po dziesięciu latach mieszkania w bloku....

wiosnę, lato i jesień spędzałam głównie w ogrodzie.....
czas szybko uciekał, było mnóstwo sprzątania....
no i przyszła zima ......

trzeba było szukać zajęcia, żeby nie zwariować .......

i znalazłam....super sprawa....

pozdrawiam Cię i życzę miłej niedzieli....

Piękne rzeczy tworzysz i dobrze że masz kolejną pasję, przydaje się jak w ogródku i tak się nic nie dzieje, miłej niedzieli również dla Ciebie
Gosiniak 14:19, 17 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
To ja też na drugi rok muszę kupić Amaralisy. Cuda tu pokazujecie. Ten czerwony wyjątkowo piękny. Na pewno pięknie dekorują mieszkanie. I jeszcze tak dosyć długo kwitnie!

Bożenko polecam, ja się w nich zakochałam, a odkryłam dopiero w tym roku, ktoś u siebie pokazywał, zobaczyłam w ogrodniczym i kupiłam, później zobaczyłam białego to też przygarnęłam, wszystkich nimi obdarowuję, są piękne. Pozdrawiam i miłej niedzieli