Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:09, 11 kwi 2018

Do góry
Trójlist.. trochę nie ostre ale czy ja widzę kwiat?

Ogródkowe perypetie:) 11:08, 11 kwi 2018

Do góry
Zakwitły tulipany w donicy, o dziwo lepiej sobie poradziły niż te w gruncie.

Ciemiernik w moim ulubionym kolorze

Rododendrony maja mnóstwo pąków

Hmm stipa po zimie..
Droga do spełnienia 10:56, 11 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
ok
przyciełam moje 3 niby kulki cisowe 2 nie nadają się do pokazania bo do kulek im brakuje trochę po moich psach
ale powiem tak
prosze się nie śmiać i nie krytykować bo się zamknę sobie!! wiem że trzeba poprawić teraz widzę

ogólnie stwierdzam ze NIE UMIEM boszzz jak Wam takie zgrabne kulasiątka wychodzą???

żyje gracek i ML ale drugi ML chyba kaput

A przepraszam, co nie pasuje Ci w tej kulce sie dopytowywuję? Przecie ładna jest
Droga do spełnienia 10:52, 11 kwi 2018

Do góry
ok
przyciełam moje 3 niby kulki cisowe 2 nie nadają się do pokazania bo do kulek im brakuje trochę po moich psach
ale powiem tak
prosze się nie śmiać i nie krytykować bo się zamknę sobie!! wiem że trzeba poprawić teraz widzę

ogólnie stwierdzam ze NIE UMIEM boszzz jak Wam takie zgrabne kulasiątka wychodzą???

żyje gracek i ML ale drugi ML chyba kaput
Ogród w remoncie 10:29, 11 kwi 2018

Do góry
Bergenia,kalina Watanabe,hacone,magnolia

Ogród w remoncie 10:26, 11 kwi 2018

Do góry
Brunnera,kocimiętka,niezapominajki,pierwiosnki

Ogród w remoncie 10:23, 11 kwi 2018

Do góry
Jeżówki,sasanki,rozchodniki,ułudka

Ogród z wilkiem zamkn. 10:22, 11 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
z cyklu przed i po
fotka letnia

teraz

ciekawe ,czy przesadzane tulipany zakwitną

Hej Madzia!!!
Matko co to za cudo!!! Jaka przemiana, przepraszam ale kiedy ty to zrobiłaś??!! Ja się pytam??!!
Wyszło idealnie, zazdroszczę wyobraźni i pracowitości, naprawdę.
Chyba normalnie zgapię te kadraty z grysem, są mega
Nie nadrobię już zaległości w Twoim ogrodzie, więc się podpytam, co rośnie tam gdzie teraz są tulipany w kwadratach?
Pozdrawiam Cię wiosennie i zabieram się do roboty
Ogród w remoncie 10:20, 11 kwi 2018

Do góry
Wawrzynek,narcyz,miodunka,miskant

Ogród w remoncie 10:17, 11 kwi 2018

Do góry
Rozplenice,szałwia,hiacynty i korona cesarska

Ogród w remoncie 10:14, 11 kwi 2018

Do góry
Wiosną,wiosna,wiosna

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:10, 11 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

No żyje dziewucha to Ty zaczynasz sadzenie i my nic o Tym nie wiemy ? ? ? A gdzie zdjęcia z rozpoczęcia sezonu ?

Kochana ja zaglądam raz po raz ale zupełnie nie mam czasu na pisanie przez nową pracę
Sezon rozpoczety w pełni a ja RADOSNA WIOSNĄ I OGRODEM!!!!
Odżyłam w końcu z łopatą w ręku i umorusana ziemią
Wczoraj przekopałam ziemię z kompostem pod rabatę buksowo-stipowo-liatrowo-szałwiową przy tarasie
Nakupiłam sporo pięknych kulek buksowych w dobrej cenie u mnie w ogrodniczym, dzisiaj dokupię w moim ulubionym sklepie internetowym stipy, liatry i szałwie, może jeszcze sesleria by pasowała... czekam na dostawę małych stożków buksowych i rabata będzie gotowa
o to to miejsce, fotka jeszcze z zeszłego roku:

Metamorfoza- nowy ze starego 09:51, 11 kwi 2018

Do góry
Tadammm... ależ jestem z mężusia dumna hihi
Magleska napisał(a)
warzywniczek będzie .....bardzo fajnie się zapowiada
Ogród w remoncie 09:49, 11 kwi 2018

Do góry
Wymierzyłam dziś dokładnie jak to jest z tą moją magnolią którą za wszelką cenę chcę oszczędzić i zobaczcie gdzie ona jest na planie

Coś czuję ,że przy drobnych zmmianach dałoby się ją tam zostawić. Bardzo mi na niej zależy
Petunia/surfinia z nasion 09:40, 11 kwi 2018

Do góry
Moje - nowa odmiana petunii pnącej. Wysiewam ją pierwszy raz. Na razie idzie pionowo w górę i się nie pokłada. Jestem ciekawa, czy da sobie radę przy pergoli.
Szmaragdowy Zakątek 09:34, 11 kwi 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Potem układanie boazerii, malowanie impregnatem, drobne detale dekoratorskie … i nareszcie jest – mój kibelek po metamorfozie

Pamiętacie moje konstruowane w styczniu/lutym lustrzane okno? Troszkę je „podpicowałam” i teraz wygląda tak…

I moja elektryczna latarenka też idealnie wpasowała się aranżację…jakby wisiała tu od zawsze

I co wy na to ??? Bo ja dumna z siebie jestem jak polska szynka na eksporcie.
Chyba udał mi się kibelkowy design.

Edit:
I jeszcze jedno.
Dziś była u mnie w „szmaragdowym” koleżanka. Uznała, że „nowy” kibelek zasługuje na uroczyste otwarcie! Było więc przecinanie wstęgi i zimne piwko, a po piwku wiadomo - uroczyste sikanie i kupa…śmiechu.

ty tą boazeria tam układałaś?? szok
śliczny kolor po bieleniu wyszedł
Skarpa w ogrodzie 09:33, 11 kwi 2018

Do góry
Witam Wszystkich jako nowa osoba na forum w końcu udało się spełnić marzenie o domu, zamieszkaliśmy w nim w listopadzie więc oto moment na cieszenie się zielenią i pomysły na ogród. Dom jest z rynku wtórnego, po byłych właścicielach odziedziczyliśmy już zagospodarowany w jakiejś mierze ogródek, który za domem tworzy 3 małe poziomy.
Pierwszy poziom był odgrodzony od drugiego bloczkami betonowymi, pomiędzy drugim a trzecim są drewniane belki. I teraz musimy się za to wziąć:

1. Betonowe bloczki stanowią murek oporowy- wysokość jest spora, ale te bloczki wyglądają już fatalnie szare, brudne... - co można z nimi zrobić albo jak je łatwo usunąć i co zamiast nich dać?

2. tu poziom jest niski, ale użyte drewniane belki są całe zgniłe, spróchniałe, zawalają się, właściwie w całości po zimie już nie istnieją - jako że ta skarpa jest niska, zastanawiam się czy można po prostu je usunąć, a ziemię z góry lekko zsypać na dol, stworzyć jakieś małe pochylenie i po prostu zadarnić to roślinami, jałowcami bylinami - czy one na tyle się zakorzenia ze będą ta skarpę podtrzymywały? I jak je sadzić? na górę, czy prosto w pochyłość, pod jakim kątem? , jak uniknąć wypłukiwania ziemi?

Serdecznie dziękuję za pomoc

Pan Maluśkiewicz 09:28, 11 kwi 2018

Do góry
Na pociechę kupiłam sobie pierwiosnek do donicy i sasankę...zdjęcia nie zrobiłam sasance... zakręcona chodzę.

Przekwitają, będę tęsknić ...

Mirkowy ogród (początki) 09:25, 11 kwi 2018

Do góry
Moniko Baptysja.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 09:25, 11 kwi 2018

Do góry
No jasne oczywiście że należy to pokazać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies