Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 12:03, 10 maj 2018

Kawa napisał(a)
Joluśśśś no dobijasz mnie jak masz pięknie a ja 6 rok frontową wymyślam i za każdym razem dupa paraliż komunikacyjny to mało powiedziane masakra totalna jest mus ją w końcu jakoś ogarnąć bo zwariuję
macham Ci i ściskam i tęsknię

Kamiś, dzięki za miłe słówka Na tęsknoty możesz mnie odwiedzić
A wiesz, że taki fioletowy orlik mi zakwitł!
Na 100% od Ciebie, bo ja takich nie miałam.
Chyba się ostróżką przeniósł

Co do komunikacji w NS.. ee.. szkoda mówić.

Buziak
jolka 12:09, 10 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)
Piekna ta kocimietka.Jaka to odmiana?
I runianka przepiekna

Kasia, kocimiętka i runianka dziękują za uznanie Runianka słabo wyglądała do niedawna, ale zaczęłam ją częściej podlewać, trochę florovitu dodałam, i ładnie się wzięła. A kocimiętka jest raczej niezawodna. Jedynie co widzę, to to, że nie jest taka zwarta, od kiedy więcej ją podlewam (znaczy od kiedy mam linię kroplującą). Ani runianka, ani kocimiętka - nie mam pojęcia co za odmiana

jolka 12:12, 10 maj 2018

malgol napisał(a)
Jednak widze ,ze nie ma to jak słońce w ogrodzie Przepięknie Ci wszystko rośnie i tak wcześnie kwitnie! u mnie kocimiętka jeszcze nie kwitnie, nawet cisy jeszcze do końca nie otworzyły swoich przyrostów...Wszystko rusza jednocześnie ,ale z opóźnieniem .
Jeszcze raz: - Prze-pię-knie!

Gosia, bardzo dziękuję za przemiłe słówka Słońce i deszcz - to jest to czego ogród potrzebuje. Kocimiętka u mnie już w pełni kwitnienia. Lada moment otworzy się bonica. Cisy też całe obsypane świeżą zielenią. Podobnie i buksy, jednak wczoraj odkryłam na nich miodówkę!! Muszę prysnąć, nim się rozpanoszy.

paulina_ns 12:51, 10 maj 2018

jolka napisał(a)

Owoców Ci u mnie dostatek, tak więc na zdrowie! W kwestii dojazdu, dzisiaj jechałam ok. 10tej do NS. Na mości wypadek (albo zepsute samochody - nie wiem). Jeden pas ruchu wyłączony, policja kieruje ruchem. No bajka po prostu... Na ukojenie zszarganych nerwów podjechałam sobie do tesco, bo mam po drodze. A tam po prostu na mnie czekała ONA Ładna, duża, wyrośnięta, z pąkiem kwiatowym PIWONIA GARDENIA No oczywiście nie mogłam nie wziąć Hehe

Piękna ta Gardenia jak widać była Tobie pisana owocami poczęstuje się jak już dojrzeją, u mnie mama zawsze powtarzała,żebym niedojrzalych nie jadła, bo brzuchy będą bolały hihi.
Pszczelarnia 13:42, 10 maj 2018

jolka napisał(a)

Ewusia, na razie będę patrzeć jak rosną A potem będę myśleć co dalej W ub roku robiłam galaretkę z czerwonych porzeczek, trochę zamroziłam. No i oczywiście do bieżącego spożycia. Jak masz jakieś fajne przepisy, to oczywiście bardzo poproszę

Pozdrawiam owocowo
PS. Tu mnie bardzo ciekawi ... czy się w tym roku owoców doczekam! Tak jak już pisałam, chyba za późno cięłam winogrona i nie wykluczone, że część uśmierciłam. Oj.. coś mi ciężko idzie z tą winnicą No ale mam nadzieję, że większość błędów już za mną, i że teraz będzie tylko lepiej

Będzie lepiej. Ja też tak mam z moimi 3 sztukami. Po prostu czekam, że kiedyś jakiś owoc się pojawi. Przepisów nie mam (mrożę czarną porzeczkę i robię galaretkę - tę uwielbiam nade wszystko).

Pięknie położony ogród i dom.

Pszczelarnia 13:45, 10 maj 2018

P. Gardenię mam i ja ale bez pąków na razie.
mrokasia 14:50, 10 maj 2018

Jola, wstawiłam u siebie fotkę kosodrzewiny i żółtej tawuły - zobacz sobie .
nicol21 07:42, 11 maj 2018

Kurczakos, ty to masz morze wszystkiego! i wszystko wygląda rewelacyjnie, nawet ta ściana deszczu!!

a cisy to tłuściutkie były jak sadziłaś czy tak pięknie się rozrosły? Które masz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
KasiaBawaria 07:47, 11 maj 2018

A szkoda, ze nie wiesz Ja mam superbe i jest wlasnie pokladajaca sie. Zwarta jest kitty cat ale z 3 sztuk, jenda przesadzana nie przetrwala zimy. Mam tez walkers low, do pewnego momemntu jest zwarta, potem lezy
Ma twoja runianka slonce?
jolka 07:20, 13 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Będzie lepiej. Ja też tak mam z moimi 3 sztukami. Po prostu czekam, że kiedyś jakiś owoc się pojawi. Przepisów nie mam (mrożę czarną porzeczkę i robię galaretkę - tę uwielbiam nade wszystko). Pięknie położony ogród i dom.

Ewusia, dziękuję za miłe słówka Ja też robiłam galaretkę, ale z czerwonej porzeczki, też była pyszna.
A z winogronami jest coraz lepiej Nie wiem czy owoc się pojawi, ale pąki kwiatowe są.

Pszczelarnia napisał(a)
P. Gardenię mam i ja ale bez pąków na razie.

No moja jest z półki sklepowej, to sobie z pąkami wybrałam.
A w sb dołączyła do niej koleżanka Hehe

Miej niedzieli!