Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 07:22, 13 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Jola, wstawiłam u siebie fotkę kosodrzewiny i żółtej tawuły - zobacz sobie .

Tak, dziękuję Ci bardzo Byłam widziałam A ja swoją tawułę wczoraj po raz pierwszy ciachnęłam. Niech się wyrównuje i zagęszcza

Pozdrawiam kwiatkowo - jeżynowo
jolka 07:30, 13 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Kurczakos, ty to masz morze wszystkiego! i wszystko wygląda rewelacyjnie, nawet ta ściana deszczu!! a cisy to tłuściutkie były jak sadziłaś czy tak pięknie się rozrosły? Które masz?

Wszystkiego pod dostatkiem, zwłaszcza chwastów hehe Ale robię, co mogę
Co do cisów ... sama zobacz Jest to cis hicksii, czy jak to się tam pisze

11.07.2013

11.05.2018
jolka 07:34, 13 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)
A szkoda, ze nie wiesz Ja mam superbe i jest wlasnie pokladajaca sie. Zwarta jest kitty cat ale z 3 sztuk, jenda przesadzana nie przetrwala zimy. Mam tez walkers low, do pewnego momemntu jest zwarta, potem lezy Ma twoja runianka slonce?

Kasia, ja kupowałam te rośliny na ryneczku, a tam nikt nie zwraca uwagi na odmiany
Love it

A co do runianki - jest posadzona od wschodu.
A więc słońce ma do południa.
jolka 07:46, 13 maj 2018

A teraz SOS - HEPL - RATUNKU

Nie wiem co się dzieje mojej papryce. Liście wyglądają tragicznie. Jakby pogryzione, poskręcane, popalone.
Nie mam bladego pojęcia co się dzieje.

Wygląda tragicznie. Wczoraj tak się wkurzyłam, że pojechałam na rynek, z myślą, że kupię nowe, tę wywalę i posadzę raz jeszcze. Tak tez zrobiłam. Pojechałam, zakupiłam.

No, tylko że, jak już poszłam żeby dokonać tego co zamierzałam i wywalić tę porażoną paprykę, litość mnie wzięła.. Patrzę tyle pąków kwiatowych, tak mocno ukorzeniona, żal mi było jej wywalać;( No i zostawiłam.
A tę kupioną posadziłam przy winogronach, bo jest tam piękna, żyzna ziemia.

W nocy wymyśliłam, że oberwę porażone listki i może będzie OK. No i poszłam równo ze słonkiem, nazbierałam cały worek liści ... Tylko, że teraz mi się wydaje, że te młode wyrastające listeczki, już wyrastają zdeformowane Pierwszy raz widzę coś takiego, nie wiem co robić Bardzo proszę o pomoc

Magleska 07:48, 13 maj 2018

piękne kadry .....ta kocimiętka z różami cudownie wygląda ....piwonie -cudo
i marzę ,żeby moja runianka już taka była jak u Ciebie

Miłej Niedzieli
paulina_ns 08:28, 13 maj 2018

O jaka piękna piwonia u Ciebie już kwitnie śliczny ma kolor cisy faktycznie tłuściutkie się zrobiły w sprawie papryki nie pomogę, ja bym zostawiła może akurat papryczki będą
dominika_ 09:03, 13 maj 2018

Pięknie, co do papryki niestety nie pomogę.
MirellaB 09:07, 13 maj 2018

Bardzo lubię Twój ogród
SlonecznyOgrod 14:02, 13 maj 2018

Nie wygląda aż tak żle ta papryka, oberwij listki , myslę że nie wygląda aż tak źle , żeby wywalać.
nicol21 16:43, 13 maj 2018

Dzięki, dzięki za ciski. Chyba bardziej przyrosły na grubość niż na wzrost, choć i wzrost poszedł w górę.

Tobie już róże kwitną?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies