Dzięki za cenne uwagi. Tak rabatka jest za krótka i za wąska. No to będzie przesadzanie z powiększaniem rabaty. Ketmię nie potrzeba ukorzeniać - ona sama się ukorzenia. Pod drzewem rosną gotowe siewki. Jak chcesz to Ci prześlę kilka i może się przyjmą. Jak co to podaj adres na priw.
jeszcze mi przypomnij te bordowe frontowe dzewka ..to jakie? ...bo juz całkowity męntik w głowie mam a nie chce mi sie szukać ...i co ile metrów je sadziła\ś?
No jak można tak podpisać zdjęcie?? Jak mnie właśnie nazwa interesuje
Nie marudź na rh, zobacz jakie on ma zdrowe, soczyste liście i przyrosty i jak pięknie się prezentuje na zdjęciach
Urocze są te niskie żółte tulipanki, fajnie się tam wszystko komponuje.
Może się wypada do jutra. A jak coś to kalosze mam.
Ukopac i w deszcz mogę.
Ja już dzisiaj wieczorem jadę
Poszłam na ryneczek po brakujące pory i selery.
Bo jeszcze w warzywniaku mi się zmieści.
Kupiłam oczywiście. I mydelnice ,tak ?
Bo jeszcze jej nie miałam i nie mam. Pójdzie w nozki nowej azalii Cecile.
Zaraz coś o niej poczytam. Bo nic nie wiem.
Nie, nie rządkiem i nie szeregiem. Chodzi o to, żeby nie robić takich monotonnych, przewidywalnych przeplatanek i linii. Ja bym tego derenia posadziła jeden koło drugiego i w 2,3 rzędach jakby i cięła w prostopadłościan na większej powierzchni. Fajnie będzie wtedy wyglądał z niepoukładanymi lilakami (bardzo odważny i ciekawy pomysł z tymi lilakami - kibicuję) - niepoukładanymi, dlatego, że te pnie przecież nie będą rosnąć od linijki ale takie pogięte i z czasem grubsze.
Hortensja może też być Bombshell, jak nie znajdziesz. Lepiej, żeby to były niskie hortensje (i tak lilaki lubią bardziej zasadowo - są jednak tolerancyjne a hortensje kwaśno). Limelight będzie za wysoka do lilaków.
Bodziszek wspaniały. Posadzony po obu stronach pergoli zakrywa nogi powojnikom. Zastanawiam się czy mogę posadzić go tak, żeby na tej pergoli zakrywał też na dole różę pnącą?
I na koniec kwiatki czerwcowe
Zapowiada się ładny weekend U nas rocznica komunii, więc miło by było posiedzieć w ogrodzie.
Buki zawsze pozniej liscie wypuszczaja taka ich natura. Lubia raczej polcien a najlepiej rosna pod wysokimi drzewami sosnowymi które im stwarzaja polcien.
Jak juz się zaaklimatyzuja to ruszaja z kopyta.
Mam buka zielonego ktory ma jeszcze liscie ubiegloroczne i wypuscil liscie tegoroczne. Widocznie silne te z ubieglego roku ze nie odpadly.
Tez widuje pieknego cisa a raczej 2 szt e neden olbrzym a drugi mniejszy.
Pod superm na Sluzewcu przy Landzid.
Formowane nie w jajo ale w kwadrat. Jak ide to obserwuje jak czesto ciety tez moje Marzenie.
Witaj, witaj, okolice Zamościa to już prawie moje okolice
Ja dobrze na projektowaniu się nie znam, ale same trawy to za mało Zimą trawy można powiązać, ale wiosną łyso będzie. A co powiesz na kule (bukszpanowe/ cisowe) poprzeplatane ML? Tylko nie wiem czy ML nie będą za wysokie.
Jak tutaj
albo lizaki na pniu/stożki z trawami/żurawkami w nogach
jak tutaj ostatnie zdjęciaczy tutaj trzmieliny na pniu
To tylko kilka propozycji z cudnych ogrodów jakie są na O.