Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Wilcza Góra 12:10, 01 gru 2013

Do góry
Zatem w Tym roku mamy lekką zimę
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:08, 01 gru 2013

Do góry
Madżenka właśnie przed chwilą opisałem dzieło u Agaty
kije leszczynowe dorastają do 4m(w lesie) więc nie ma problemu , jak co to pytaj
Opuchlaki 12:01, 01 gru 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dziewczyny nie ma sie co dreczyc, w tym roku moze i przegralysmy, ale na wiosne... zaczynamy walke od nowa przez cala zime mamy czas, aby poukladac to sobie wszystko i wybrac odpowiedni sposob. Walka z nimi moze trwac do 3 lat, mamy wiec czas W tym roku pogoda im sprzyjala, ,,ciepla´´ zima i susza w lecie, ale w przyszlym podwijamy rekawy i do dziela Po rozmowach z roznymi ludzmi, ( w tym z emtomologiem, koleopterologiem, Uniwersytetem i urzedem do ochrony roslin w Berlinie,Monachium i Hamburgu, mysle ze moj sposob juz sie klaruje, wiem jaka droga/ sposobem bede z tym paskudztwem walczyc. W tym temacie opuchlaki jeszcze nie powiedzialy ostatniego slowa w moim ogrodzie,niech uwazaja bo wkurzony Kasiek jest jak poltora komandosa
Dziewczyny glowa do gory Bedzie dobrze

Kasiu jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości w kwesti pogłebiania weidzy nt opuchlaka. Czy mogę Cię prosic o stworzenie sciągi z kalendarium walki z tymi potworami i nie tylko ekologiczne ale i chemiczne metody?
Np. Ktorymi nicieniami i kiedy podlewamy, są rózne fazy larw, czytam w zalinkowanych stronach ze w kwietniu a potem latem powtarzamy. Kiedy latem i jak to stwierdzić?
Na kazdej stronie co innego pisza i nie wiem jak się do wygrania wojny przymierzyć? Kiedy kupić nicienie, kiedy pryskac i czym dorosle osobniki, kiedy traktować gelebę wrotyczem itp. Ponieważ mam mnostwo roslin wyżartych przez opuchlaki musze przypuścić skomasowany atak od wiosny... A ja narazie nawet "pólkomandosem" nie jestem...
Opuchlaki 11:57, 01 gru 2013

Do góry
Tesiu z tego co pokazujesz to jednak widać, że jaja opuchlaków mają ok 1 mm a te w naszych ogrodach 3-4 mm i z pewnościa to są kulki nawozowe. Wysoce prawdopodobne jest, źe szybciej malutkie larwy zobaczymy niż jajka.

Ja mam pewność, że w ogrodzie sfotografowalam jaja ślimaków.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:51, 01 gru 2013

Do góry
Zbyszku u Agani porosiłam o instrukcję prostowania brzozy penduli.... Domyślam się, że nie kupujesz 6 metrowych tyczek do prostowania. Czy do wierzchoła przywiązujesz jakąś tyczkę, jak to robisz z tak wysokimi drzewami?

Ratuj bo ja chcę doorenbos long trunk wyprowadzic na wysokość ok 5 m
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:47, 01 gru 2013

Do góry
Ewa ale ty tempa w wiankowaniu nabrałaś
Pieknie!
Kondziowy Ogród :) 11:44, 01 gru 2013

Do góry
Ha to imprezowaliściw wczoraj Spóżnione życzenia dla Andrzeja.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:41, 01 gru 2013

Do góry
Iza a ja się pogubiłam, bo na fb ubiegłoroczna fota z córką się pojawiła??? Wiesz że ja tam rzadko bywam. I się nie orientuję przez przypadek zapinsowałam zdjęcie na fb i komentarze byly więc chyba trzeba będzie to kontynuować?
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 01 gru 2013

Do góry
Aniu u mnie dzisiaj słonecznie, sikorki od rana przy otwartym oknie tak dawały czadu, że czułam jakby była wiosna. W ogóle ptaki szaleją a co mnie bardzo cieszy jest ich więcej u mnie niż rok temu. Widać, że mają gdzie szaleć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:37, 01 gru 2013

Do góry
Ana poproszę o fotki badyli przed domem, mogą być ubiegloroczne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:34, 01 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
prawie grudniowy jak nie grudniowy... nie będę oryginalna jak powiem, że stożki jak malowane Badyle mam przed drzwiami od dwóch lat zimą i bardzo je lubię.

Pokazałaś tegoroczna odsłonę badyli? Bo ja muszę przemyśleć kompozycje , gdyż moze grać pierwsze skrzypce gdyby mróz ścisnął, bo wtedy stożki lądują w ogrodzie zimowym....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:32, 01 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zakupy widziałam już wczoraj , trzeba przyznac ze ceny całkiem przyzwoite. Światełka też widziałam a na dziś miłej niedzieli zyczę.

Bogdziu od dzisiaj Adwent , po mszy będzie można zapalić lampki . Ja zawsze chodze na 18 i potem sobie opalę iluminację a co ! :
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:31, 01 gru 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Wróciłam ze spotkania andrzejkowego i zajrzałam aby zobaczyć stożek.
I co ja mam powiedzieć za 90 zł takie cuuudo szoook wypasiony
Pięknie u Ciebie .
Pozdrawiam już niedzielnie

O widzę że w dobrej formie wróciłaś z andrzejek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:30, 01 gru 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Rabatki jeszcze bardzo kolorowe,jak na grudzień Masz może fotki z tamtego roku o tej porze ?

REnatko poszukam, sama jestem ciekawa.
Rench napisał(a)
Fajne zakupy,a te bobki to będziesz wieszała na tych stożkach bukszpanowych,czy na innym drzewku ?

Na stożkach będą wyłącznie światełka. Bombki będą na stroiszu świerkowym z czerwonymi gałazkami

Konstancja30 napisał(a)
to już niebawem ... andrzejkowy start ...

no i z dekoracjami świątecznymi wystartowałaś w pięknym stylu ... a to wersja soute bez lampek ... wow ...

Madżen rabaty zimozielone mają to coś we wszystkie cztery pory roku ... Twoje są najlepszym tego dowodem ... dlatego ciągle sobie folder Madżen przeglądam ... i jak Ty to robisz, że wiosną ... latem ... jesienią kolory bylin tak pięknie sobie SOM !!! ... a gdy nadchodzi gorsza pora ich istnienia znikają i wtedy zostaje ON król bukszpan i poczochrane mniej lub bardziej trawki ...

buźka

Król bukszpan i poczochrane trawki też są juź u ciebie jako szkielet. Reszta to sezonowe dodatki . Uczę sie od. Danusi - gdy jest szkielet to wystarczy zmieniać kolory i dodatki.

Agnieszka_B napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. U ciebie przez cały rok pięknie

pozdrawiam ciepło, prawiegrudniowo !

A ja pozdrawiam juz grudniowo

dominika_rew napisał(a)
Widzę, że sezon świątecznych dekoracji już ruszył jestem bardzo ciekawa efektu końcowego podglądam jak pięknie macie i inspiruję się, żeby coś stworzyć też u mnie Twój ogród jest piękny przez cały rok - nic, tylko brać przykład pozdrowienia

Grupa Wrocławska bedzie wiankować, wtedy bedzie mnóstwo inspiracji

Gabisia napisał(a)

Same fajne wieści Marzenko przynosisz

Ja juz sie ciesze na Twoje pomysly do kopiowania

Luki napisał(a)
No to mnie teraz dobiłaś tymi stożkami... u mnie za taki stożek życzą sobie 300zł gdzie tu litość.
Zakupy świetne, gałązki bardzo ciekawie wyglądają, a mam tą wierzbe... trzeba pomyśleć.
Z tym malowaniem na czerwono to też mam jedną wesołą przygode

Stożki teraz tanie bo jest po sezonie, nikt tego nie chce kupować, bo juz sie nie sadzi... A ja mam je gdzie zima przechowac aby wiosna wkopać na rabaty. Dlatego bardzo sie ciesze z tego zakupy, bo rzeczywiscie w sezonie są 3 x droższe. Poszukaj moze u Was na giełdzie?
Chociaż ostatnio z Noemi szukalyśmy kul bukszpanowych.... I widzialysmy piękne za 599 zł.... Ale mialy z 1,2-1,5 m średnicy...

AlKa napisał(a)
Ja juz sprawdzałam do Wrocławia mam 3h 20 min w przyszłym roku jak nic pojade po te bukszpany

Na plantacji bukszpanowej wprawdzie nie ma stozków ani kul ale za to materiąl na nie w bardzo dobrych cenach

Evchen napisał(a)

Posadziłam je w dość zacisznym miejscu - między zabudowaniami, powinno im być dobrze
Nadmiar wody też im tu nie będzie szkodził Nie mogę się doczekać wiosny

Ewo a czy posadzilas tulipany? Bo wiśnie i tulipany to jest to w ogrodzie

Enya73 napisał(a)
Niesamowite, że to są dzisiejsze fotki Pięknie

Oby tylko na święta spadł śnieg, co by atmosfera była
Nieźle, że udało Ci się M namówić tak szybko na wieszanie lampek, mój nawet nie chce o tym jeszcze słyszeć, a potem będzie narzekał, że mu palce przymarzają do rynien

Ja też dziś buszowałam z rana po tyskiej giełdzie i obkupiłam się w materiały do wiankowania Idę już na akord

Pozdrawiam Andrzejkowo I gratki serdeczne na kolejną setkę

Wlasnie to przymarzanie placow do rynien jest straszne...ale jeszcze zostały swiatelka na drzewka....jeszcze o tym nie wie..... Więc trrzeba bylo mu zaplanowac pracę na co najmniej dwa weekendy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:23, 01 gru 2013

Do góry
Madżenka ta to jest Youngii nieszczepiona , ze szczepioną na pieńku też tak można , palik był wbity w ziemie i do niego stopniowo podwiązywałem przewodnik -jeżeli go nie ma to wybieramy jedną gałązkę a pozostałe korygujemy
z czasem przedłużamy(sztukujemy) lub mocujemy w pewnej wysokości nad ziemią do pnia
najlepsze są pędy leszczyny można znaleźć cienkie proste ponad 3m
BB 11:18, 01 gru 2013

Do góry
Ewo zamiast Aspirin rose dziewczyny polecają larissę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:14, 01 gru 2013

Do góry
Widzę źe znów imprezka byla
Co z tym ogródeczkiem począć 11:12, 01 gru 2013

Do góry
Ewci chyba po Andrzejkach wypoczywa
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:07, 01 gru 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Tą fotkę zrzucilam na szybko z ekranu i pewnie dlatego. Tez mi sie podoba ps.koncze wlasnie pierwszy etap wiankow z bombkami i jak mi sil starczy to jutro czesc pracy pokaze .Nawet fajnie wyszly.klasyka na 100%

Kupiłam sobie podkład mchowy, będę ten wianek kopieoać. Pozwolisz?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:06, 01 gru 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata a ja jestem zwolennikiem "prostych zwisłości" więc dopóki mogę to prowadzę przy paliku, niech zwisają byle prosto (równo) jak mówiło się w wojsku
Twoje okazy leciwe i dorodne pierwsze jeszcze chyba z ubiegłego wieku

mój rekord to około +6m brzoza Youngii a robi się to tak

A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies