Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 00:00, 23 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ignorujemy
trzymaj się Iwonko , piekne zmiany wprowadzasz, jestem nieustannie w szoku oglądajac Twoje metamorfozy

Madżenko, tak jest
Jak juz jesteś, to może mi podpowiesz. Kuleczki nie są jeszcze wielkie.
Tyle razy kombinowałaś Madżen, czym podsadzić kulki. Czy już jesteś zadowolona? Czym ostatecznie je podsadziłaś? KOmbinuję nad moimi...

Ogród z rzeźbą 23:55, 22 maj 2017

Do góry
Twoje iryski Aniu cudne. Moje jeszcze nie kwitną. Ale takiego koloru nie mam ...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:52, 22 maj 2017

Do góry
Aniu, białe Elegant Lady potem się przebarwiają? Muszę o nich pamiętać jesienią
Twoje czosnki są ciemne. Dziś dowiedziałam się, ze ciemne, to SensationPurple
Ogródek Iwony II 23:48, 22 maj 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Piękne prezentują się tulipany Quen of night. Moje zgrały się z Elegant Lady. Ciepełko, przyjemny wietrzyk czego chcieć więcej Melduję, że moje ogórki posiane 12 maja prosto w grunt, wzeszły. Było wtedy jeszcze bardzo zimno, dały radę. Pozdrawiam i macham z Żuław

Aniu, ja pierwszy raz kiełkowałam ogórki. Dziś już są na wierzchu. Rzodkiewka siana w piątek też
To teraz niech nam wszystko rośnie
Ogródek Iwony II 23:46, 22 maj 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
...
Chociaż, chociaż... Jednak częściowo ogrodowy przyjęcie nam się rozniosło na ogród, gościom się kwiaty wszystkie podobały... Dziś rocznica komunii syna, ale to już bez pompy...
Mnie zostało posadzenie kilku zakupów donicowych i dokupionych po przymrozku pomidorów. I ułożenie ścieżek w warzywniku...

Łucjo, pracę zawsze sobie znajdziemy.
A goście zainteresowani ogrodem cieszą. To motywuje do działania.
Fajnie, ze już odetchnęłaś po przyjęciu
Ogródek Iwony II 23:43, 22 maj 2017

Do góry
W tym sezonie nic im robić nie będę. Niech się zbierają. Wyglądają, jakby były żywe. Muszą teraz wyprodukować drugi komplet pąków liściowych.
Ogródek Iwony II 23:33, 22 maj 2017

Do góry
Ewuniu, mam 3 Nigry tutaj:

Kwitły tylko dwa dni, bo mróz ściął kwiaty. Ale listki wypuściły.
A tutaj jedna Pisardii, od początku kiepska, ale na nią chuchałam i dmuchałam.
Wypuściła kwiaty - zmarzły. Liści nie ma do tej pory.

Podobnie tulipanowec. Milczy Jeszcze czekam na niego...

Ogrodowy song 23:25, 22 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, fiolet z bordem, to zupełnie udane małżeństwo

Ogrodowe, Iwonko )
Ogród Mirelli 23:22, 22 maj 2017

Do góry
Mirelko, moje Vanilki jak zaklęte stały w miejscu, w końcu jak ruszyły z kopyta, to w szoku byłam.
Piękne, stonowane kolory pokazałaś
Ogrodowy song 23:18, 22 maj 2017

Do góry
Ewuniu, fiolet z bordem, to zupełnie udane małżeństwo
Ogrodowy song 23:16, 22 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Ja już też powoli stopuję; co za dużo to niezdrowo. Rozmnażam, to co mam i robi się coraz bujniej. Przynajmniej fotki mogę robić już z każdego miejsca..nie ma już nic do ukrycia i rośliny tło dostały.

Ja też już niewiele potrzebuję. Wolę powielić to, co już jest. Bynajmniej nie mam już szału zakupowego.

Ewuniu, czosnki masz śliczne. I teraz rozumiem różnicę w kolorze
Ogródek Iwony II 23:09, 22 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Co do czosnków to w ubiegłym roku miałam obydwie odmiany: Gladiatory i Purple Sensation. Gladiatory wyrosły ogromne, ca. 160 cm a Purple były dużo niższe i zdecydowanie ciemniejsze niż Gladiatory.

Wygląda na to, ze będę polować jesienią na Purple Sensation. Podobają mi się czosnki, jak sa w różnych odcieniach, różnej wielkości
Ogródek Iwony II 22:51, 22 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Iwonko wpadlam Ci napisac, ze nowe fotki pomidorow wstawilam u mnie z instrukcja doniczkowa.

Mszyce zwalczam woda z mydlem szarym. Odkrajam male kawaleczki mydla i zalewam ciepla woda by sie rozpuscily. Potem czesc wlewam do spryskiwacza, dolewam wody i pryskam i mszyc nie mam. Nie potrafie podac proporcji, bo na oko robie. W kazdym badzo razie ten pierwszy roztwor jet dosc gesty a potem go porzadnie rozcienczam.

Iza, byłam zobaczyć, nawet sobie twoje rady skopiowałam do wydrukowania. Pokrzywa pocięta w doniczkę z pomidorami - fajny pomysł.

W sobotę pomidorki opatuliłam folią. Zrobiłam im mini domek, taki półtunel.
Osłonięte boki rabaty i trochę góra.

Zbyszek całą niedzielę przesiedział z tabletem i szukał szklarenki. W końcu oświadczył, że mi kupi i postawi w ogrodzie, a ja mam mu zapewnić ładne pomidorki.
Wręcz błagałam, by swoje plany chciał zrealizować na przyszły sezon dopiero. On w gorącej wodzie kąpany. A ja jeszcze niczego się nie nauczyłam o uprawie pomidorków. No i podejść do tematu muszę poważniej, bo teraz tylko koktajlowe do gruntu kupiłam. A do szklarenki trzeba wybrać gatunki, pozyskać nasionka zimą, wysiać własną rozsadę, doradzić się co do odmian oczywiście i jest jeszcze sto innych kwestii do poczytania. Sporo trzeba się nauczyć

Wczoraj mierzyliśmy, jak duża może być szklarenka. Rok temu nawet nie pomyślałam, ze mi się takie cudo w ogrodzie może zmieścić
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:34, 22 maj 2017

Do góry
Iza, bardzo dziękuję za instrukcję. Moje pomidorki sztuk 10 koktailowych posadzone do ziemi, ale mają doniczki, kołnierze, gdzie wlewam pół konewki wody, będę mieszać z gnojówką z pokrzyw. Twój sposób wykorzystam za rok. Zbyszek kombinuje nad szklarenką, twój sposób będzie idealny. O tych pokrzywach w nogach nie pomyślałam, fajny sposób. Teraz owinęłam na palikach folią i przykryłam folią, bo wiatr był straszny, a one przeciągów nie lubią.

Twoje doniczki fajnie pod kolor stoją sobie. Super to wygląda. Te druty się kupuje?
Ogródek Iwony II 22:25, 22 maj 2017

Do góry
A ja myślałam, żem taka niedokształcona, że nie rozróżniam gatunków, hi, hi
Ogródek Iwony II 22:22, 22 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No to wszystko jasne
Też tam kupowałam. Nawet nie były drogie i pakowane chyba po 8 sztuk były.
Zatem mam same Gladiatory, hi, hi. Tylko z róznych źródeł.

Właśnie widziałam u Jazzy intensywnie fioletowe i chciałam się pytać, dlaczego u niej takie w mocnym fiolecie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=925#post_9

Właśnie miałam pisać, ze purple sensation na tym zdjęciu nie widzę
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:22, 22 maj 2017

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Cześć. Zastanawiam się czemu nie mam powiadomień z twojego wątku teraz natrafiłem na twój wpis u Pawła. Jak się okazało jakimś sposobem nie miałem cie w o serwowanych, a wcześniej miałem, chyba jakiś błąd na stronie czy coś.
Teraz będę musiał sporo nadrobić pewnie

A ja nie wiem, jak to zrobiłam, ale mam wszystkie wątki, mimo, że zaznaczonych mniej. Ale mnie to cieszy, bo mam całościowy przegląd wątków

Łuki, nadrobiłam i wychodzi na to, ze zaczynasz niemal na nowo
Ja w takich sytuacjach sadzę to, co mam, co przetrwało, dzielę - nazywa się to eliminacją gatunkową
W przypływie gotówki można będzie uzupełnić nasadzenia ...
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:07, 22 maj 2017

Do góry
Luki napisał(a)

No przypomniałeś mi o buku, a to humoru nie poprawia... jak zaklęty. Coś zaczął puszczać, ale przymrozek wszystko skasował, a pąki niektóre odpadają... nie mam doświadczenia i troszkę o niego drżę. Nawet nie myślę... tfu tfu tfu i odpukać w niemalowane.

Mi przymrozek skasował Pisardi. Miała nawet kwiatki (pąki) i wszystko pomarzło, listka do teraz nie wypuściła. Podobnie mój tulipanowiec. Okryty na zimę, przetrwał, a teraz zaklęty stoi bez listka jednego

Łuki, chyba wyjaśniłeś zagadkę czosnków u mnie. Fajna taka pomyłka. Sporo w paczkach ich było, opłaciło się
Tylko nadal nie wiem, jak prawdziwe Sensation wyglądają. Za rok się dowiem p
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies