Na szczęście tylko jeden poszedł na górę i zaniósł go pan Paweł ze swoim pracownikiem
Trzeba było widzieć, jak dzisiaj sadziliśmy z Kubą tego wielgacha! Dobrze, że wpadł znajomy i pomógł, bo we dwójkę chyba byśmy go do tej pory do dziury ciągnęli
Dziekuje za mile slowa Jolu
Szczerze sie przyznam ze jakos specjalnie magnolii nie dokarmiam. Maja dobre miejsce, pod murkiem, sporo ciepla. Jak robie gnojowke z pokrzyw to czasami dostana,, ale to tak bez przesady. Sama sie dziwie ze magnolie u mnie tak obficie kwitna.
Moze trzeba zapytac dziewczyn co uzywaja i kiedy, bo ja naprawde nie przejmuje sie nimi
Tak, ciemierniki szaleją Tak sobie myślałam, że ten rok to już będzie dopieszczanie detali w ogrodzie, ale się pomyliłam. Ciągle jeszcze jakieś grubsze roboty w trakcie. A magnolia wsadzana w ubiegłym roku, na początku słabo się aklimatyzowała, miała jakieś pożółkłe liście, ale widzę że dosyć sypnęła kwieciem Mam nadzieję, że trochę nabierze masy w tym sezonie. Idę zobaczyć Twoją
mialam tak na studiach. Ktoś pyta co czytam a ja. Dopiero po spojrzeniu na okładkę wiedziałam a gdy ktoś zapytał czy czytalam już to i to to odpowiadałam: jeśli mam z tego notatki to mam tyle tego było. Ale takie studia i taka studentka
Jolu, to tylko na zdjęciach tak wygląda Teraz w ogrodzie mało widać kwiatów. Przekwitły krokusy i iryski, tulipany i sasanki mają zamknięte główki - jedne, bo brakuje słońca, a drugie, bo jeszcze nie rozkwitły. Kwitną prymulki i żonkile oraz ciemierniki. Zaczynają pojawiać się szafirki.