Ostatnio przeczytalam w przewodniku biura podrozy, ze poludniowa czesc Bawaria to najbardziej rajski zakatek Niemiec. Ja od siebie dodam, ze cala Bawaria jest piekna i cala mnie zachwyca. Gory, jeziora, zamki, jaskinie...Ogrody tez sa
Aniu, tu zyje sie ladniej i latwiej
Sciany nie przestawie Kiedys rosl na niej milin, teraz czekam az clematis montana troche ja upiekszy ( na starych galeziach milina) Juz sie do niej przyzwyczailam, ale...jak Ci sie tak podoba...to bier ja
Rubensem sie nie martw, dacie razem rade Najwyzej po kwitnieniu, z braku miejsca bedziesz go pierdutala
Wszystkie moje montany rosna w slonku, ten jeden w calkowitym cieniu i zobaczymy. Mam go od tamtego sezonu, troche za krotko abym mogla ocenic ale...Kiedys pokazywalam dwa Rubensy rosnace w mojej miejscowosci na przystanku autobusowym. Rosna w cieniu i pod daszkiem. I rosna juz kilka lat. Na dniach zrobie jeszcze raz fotke to Ci pokaze
Moim zdaniem napewno warto probowac, mam nadzieje ze sie uda.
Dziekuje za mile slowa Jolu
Szczerze sie przyznam ze jakos specjalnie magnolii nie dokarmiam. Maja dobre miejsce, pod murkiem, sporo ciepla. Jak robie gnojowke z pokrzyw to czasami dostana,, ale to tak bez przesady. Sama sie dziwie ze magnolie u mnie tak obficie kwitna.
Moze trzeba zapytac dziewczyn co uzywaja i kiedy, bo ja naprawde nie przejmuje sie nimi