Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 21:35, 13 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
Piękna jest Bawaria... wcale się nie dziwię, że tam zostałaś..

Piękny masz ogród... nic nie cytuję, bo musiałabym wszytko. Nawet ta ściana z sąsiadem jest ładna ... mi się podoba.. a rurę można zakamufować.. zresztą jeszcze chwila i hortki ją zakryją.

I wiosna u Ciebie o 2 tygodnie szybsza...

I martwię sie Rubensem, bo będzie mu ciasno tam gdzie jest, ale u nie na razie nie wykazuje takich zapędów do wzrostu jak u Ciebie

Cudnie masz, piękne zdjęcia i góry na wyciągnięcie reki..

Ostatnio przeczytalam w przewodniku biura podrozy, ze poludniowa czesc Bawaria to najbardziej rajski zakatek Niemiec. Ja od siebie dodam, ze cala Bawaria jest piekna i cala mnie zachwyca. Gory, jeziora, zamki, jaskinie...Ogrody tez sa
Aniu, tu zyje sie ladniej i latwiej

Sciany nie przestawie Kiedys rosl na niej milin, teraz czekam az clematis montana troche ja upiekszy ( na starych galeziach milina) Juz sie do niej przyzwyczailam, ale...jak Ci sie tak podoba...to bier ja

Rubensem sie nie martw, dacie razem rade Najwyzej po kwitnieniu, z braku miejsca bedziesz go pierdutala

I wiesz...Dziekuje Ci za Kiku
Kasiek 21:35, 13 kwi 2017

eda napisał(a)
Buuuziaki

Buziaki? Od Ciebie zawsze pomyslowa dziewczyno
Kasiek 21:36, 13 kwi 2017

ewa004 napisał(a)
oj oj oj piękne cudne wszystko
Buziolki mój Kwiatuszku

Raaanyyy....nastepna sie calowac kce...

Kasiek 21:39, 13 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Rubens mi chodzi po głowie, więc wracam z pytaniem, czy on może rosnąć w cieniu? Miałby tylko trochę słońca popołudniu. Czytam teraz, że jednego z tych nowych posadziłaś w cieniu właśnie, więc może jest szansa?

Wszystkie moje montany rosna w slonku, ten jeden w calkowitym cieniu i zobaczymy. Mam go od tamtego sezonu, troche za krotko abym mogla ocenic ale...Kiedys pokazywalam dwa Rubensy rosnace w mojej miejscowosci na przystanku autobusowym. Rosna w cieniu i pod daszkiem. I rosna juz kilka lat. Na dniach zrobie jeszcze raz fotke to Ci pokaze
Moim zdaniem napewno warto probowac, mam nadzieje ze sie uda.
Kasiek 21:42, 13 kwi 2017

violka171 napisał(a)

Uwielbiam takie klimaty,a zapach? och-niepowtarzalny my w tym sezonie zaliczylismy już trzy ognicha w ogrodzie,mogłabym godzinami patrzec na płomienie

Uwielbiam ogien i jego zapach...Mam go tez w domu, w kominku, i nie wyobrazam sobie zim bez plomykow przy sofie
Kasiek 21:43, 13 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Kasia nie było mnie kilka chwil u Ciebie a tu takie niespodzianki, znów oczy nacieszyłam. Dzięki Ci bardzo.

Niespodzianki? Wiosna Goniu, wiosna
Kasiek 21:45, 13 kwi 2017

eda napisał(a)

Taaak bajka dla takiej chwili warto grzebać kopać wyrywać żyć

Edytko, kupilam dzisiaj kolejne ,, bajki,, ...a nawet dwie Juupi
Kasiek 21:50, 13 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)

Kasiu u Ciebie wiosna już w pełni. Bosko się ogląda taki szybki start u nas w powijak ach wszystko porównując z Twoim klimatem.

Kasiu foty wycieczkowe super . Jak zawsze z chęcią poogladalam. Kwiecia masz pełno cudne go ech.

Kupiłam sobie te magnolie szczepiona pniu. Kasiu jak ja zasilasz czym i kiedy tak pięknie u Ciebie kwitnie .

Dziekuje za mile slowa Jolu
Szczerze sie przyznam ze jakos specjalnie magnolii nie dokarmiam. Maja dobre miejsce, pod murkiem, sporo ciepla. Jak robie gnojowke z pokrzyw to czasami dostana,, ale to tak bez przesady. Sama sie dziwie ze magnolie u mnie tak obficie kwitna.
Moze trzeba zapytac dziewczyn co uzywaja i kiedy, bo ja naprawde nie przejmuje sie nimi

Magnolia Genie

Kasiek 21:51, 13 kwi 2017

Genie

Kasiek 21:53, 13 kwi 2017

przekwitajace kwiaty robia sie takie jasniejsze, taki delikatniejszy roz.