Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 20:14, 16 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Kule rosna jak na drozdzach bedzie łądnie z tymi dodatkowymi chyba ze trwaki zimozielone evergold ))

wlasnie pomysł z carexami tez mi sie bardzo podoba jeszcze decyzja nie podjęta zupełnie
beata_m 20:14, 16 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Kule rosna jak na drozdzach bedzie łądnie z tymi dodatkowymi chyba ze trwaki zimozielone evergold ))

wlasnie pomysł z carexami tez mi sie bardzo podoba jeszcze decyzja nie podjęta zupełnie
beata_m 20:16, 16 kwi 2017

babka napisał(a)
Becia poka coś wymodziła kulekczkom ?

Oluś jeszcze zupełnie nic .... niestety trzy kępki hakone mam ale pomysł z carexami też mi się bardzo podoba ... chciałam tam potem wsadzić mnóstwo czosnków i myślełam w czym liście czosnków ukryć: https://pl.pinterest.com/pin/490540584395350775/
jeszcze miałam myśl o runiance?! tylko to chyba ten sam odcień zieleni .... hmmm
beata_m 20:20, 16 kwi 2017

szemusia napisał(a)

No piękne masz te kulki Takie ogromniaste już. Że tez u mnie nikt takich okazów nie chce się pozbyć...
Myślę, ze dobry pomysł masz, by je czymś podsadzić. Ja nawet stipe kiedyś miałam pomiędzy. Ale właściwie możesz kazdą trawę, byleby dość zwiewną, coby im nie przeszkadzała. A wzdłuż kostki może jakieś jasne żurawki, będą się ładnie prezentować na tle tej ciemnej zieleni.

dziękuję Beatko ... powiem Ci, że na mojej wiosce bukszpanów jest mnostwo szczególnie przy starszych domach ... ale jakoś tak nie mam odwagi zapytać, tym bardziej, że nie znam wielu ludzi stad ale czyms to moje kulkowisko trzeba podsadzic żeby niedoskonałości kulek zatuszować
Kacha123 20:37, 16 kwi 2017

Cześć Beatka! Skarpetki włożyłaś? Kulasy piękne, wypasione! Z wypełniaczami stworzą piękną rabatę!
babka 22:32, 16 kwi 2017

beata_m napisał(a)

Oluś jeszcze zupełnie nic .... niestety trzy kępki hakone mam ale pomysł z carexami też mi się bardzo podoba ... chciałam tam potem wsadzić mnóstwo czosnków i myślełam w czym liście czosnków ukryć: https://pl.pinterest.com/pin/490540584395350775/
jeszcze miałam myśl o runiance?! tylko to chyba ten sam odcień zieleni .... hmmm

z runianką średni efekt a hakona późny start ma więc chyba carexy byłyby najlepsze. Jakie tam masz stanowisko?
Pomysł z czosnkami baardzo superowy
beata_m 08:54, 17 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Cześć Beatka! Skarpetki włożyłaś? Kulasy piękne, wypasione! Z wypełniaczami stworzą piękną rabatę!

Hej Kasieńko u nas własnie sypie śnieg A ja podglądałam Twoją frontową ależ będzie pięknie!!!!!
beata_m 08:55, 17 kwi 2017

babka napisał(a)

z runianką średni efekt a hakona późny start ma więc chyba carexy byłyby najlepsze. Jakie tam masz stanowisko?
Pomysł z czosnkami baardzo superowy

racja!!! faktycznie hakone u mnie teraz wyłazi a carex to carex! Trawska będę musiała kupić bo nie mam na stanie wiec pewnie bardziej poczatkiem maja się wezmę za konczenia rabatki bo chyba w szkółkach jeszcze nie widzialam trawek
beata_m 11:03, 17 kwi 2017

dekoracji świątecznych u mnie niestety nie było wcale oprócz koszyczka ze święconką .... ważne, że dom udało się ogarnąć i przygotować conieco do zjedzenia na zjazd rodzinny
a żeby nie było, ogrodowo staramy się nie próżnować choć tempo nasze do najszybszych nie należy donica tarasowa z płyt z odzysku //stąd łączenia//

a w następnej kolejce poduchy tarasowe czekają na konstrukcję

babka 11:12, 17 kwi 2017

Takie działanie to ja rozumiem !! Beatka co to za płyty, z czego ?? Ciekawość mnie zżera. Fajnie to wygląda ! I super sprawa, że już gotowe, nic tylko postawić, ziemią wypełnić i sadzić