Madziu, zakupy bajeczne. Oh,,, wzdycham do tych niebieskich trawek i iglaczków na pniu. Ile płaciłaś za nie?
Powiem Ci tyle, że jak dla mnie to bardzo fajny plan na posadzenie tych roślinek. Z małym ale... nie sadziłabym świerka Białobok, bo kiedyś bardzo się tam rozrośnie i wszystko zasłoni i za blisko domu. Lepiej go dać w inne miejsce, gdzie będzie miał przestrzeń.
Tylko, że to jest moje zdanie, nie fachowca. Ja też tak miałam, że coś sobie wyobraziłam, biegłam do szkółki, nakupiłam co było ładne i później zamysł jak to wsadzić. Pewnie będę coś zmieniała, uzupełniała, ale nie mam takiego fachowego zmysłu, jak niektórzy tutaj. Może poczekaj na więcej opinii.
Kosodrzewina bardzo ładna. Podobają mi się też te stardust.
I zaskoczyłaś mnie troszkę. Mało kto kupuje tutaj jałowce. Zazwyczaj to trawy, hortensje, bukszpany...

A ja właśnie mam bardzo dużo jałowców: właśnie na tej rabacie przy wykuszu i na drugiej - skarpa pod oknem w salonie. Miło mnie tym zaskoczyłaś.
Osobiście polecam jeszcze Thuje Danica - też tworzą fajne kulki i sa w dwóch kolorach: zielona i żółtawa (thuja Gold). U mnie tworza obwódke tej dużej narożnej rabaty.