Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 14:07, 10 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
okropna ziemia tam była. Bałam się ze nic rośli nie będzie. To dokładnie to miejsce

Lubimy takie porównania Lawenda piękna.Szerokie kadry ogrodowe również.Już sobie wyobrażam te pasy późnym latem...bomba będzie.
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:06, 10 maj 2018

Do góry

Do góry

Do góry

Do góry
Kilka zdjęć cykniętych w międzyczasie

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:50, 10 maj 2018

Do góry
Lipiec 2016

i maj 2018

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:47, 10 maj 2018

Do góry
Jeszcze kilka porównań roślin Zdjęcia bardziej napawające optymizmem

Maj 2016

i maj 2018

wrzesień 2016

i maj 2018
Do raju daleko - u Ewy 13:45, 10 maj 2018

Do góry
Wcale nie są takie złe Ewcia. Ta ostatnia...Nie wygląda mi to na Soir de Paris. Ona jest różowiutka, jasno różowa. Nie ma w niej nic żółtego. Popatrz na moją.

Z Pszenicznej ... 13:45, 10 maj 2018

Do góry
Róże LO na przęsłach, pergola zarośnięta, czekam na obfitość kwitnienia

jedna

druga

trzecia

a to New Dawn mała i Eden Rose która się zbiera

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:42, 10 maj 2018

Do góry
Zobacz, jak wyglądały rok temu, jak je sadziłam Wtedy obcięłam z grubsza, bo były ładne. Dzisiaj są znacznie gorsze.

Z Pszenicznej ... 13:42, 10 maj 2018

Do góry
Aniu masz zdjęcie takiego, którego tnie się wiosną na 30 cm, tak jak napisała Łucja.
Powojniki górskie mają gołe "nogi" ale tych nie tnie się wcale lub tylko to co przemarzło i prześwietlająco.

Ogród wśród pól i wiatrów 13:42, 10 maj 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Ewusia, na razie będę patrzeć jak rosną A potem będę myśleć co dalej W ub roku robiłam galaretkę z czerwonych porzeczek, trochę zamroziłam. No i oczywiście do bieżącego spożycia. Jak masz jakieś fajne przepisy, to oczywiście bardzo poproszę

Pozdrawiam owocowo
PS. Tu mnie bardzo ciekawi ... czy się w tym roku owoców doczekam! Tak jak już pisałam, chyba za późno cięłam winogrona i nie wykluczone, że część uśmierciłam. Oj.. coś mi ciężko idzie z tą winnicą No ale mam nadzieję, że większość błędów już za mną, i że teraz będzie tylko lepiej

Będzie lepiej. Ja też tak mam z moimi 3 sztukami. Po prostu czekam, że kiedyś jakiś owoc się pojawi. Przepisów nie mam (mrożę czarną porzeczkę i robię galaretkę - tę uwielbiam nade wszystko).

Pięknie położony ogród i dom.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:35, 10 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Możesz go pokazać w całości i jakie ma towarzystwo? Jakie ma teraz wymiary i po ilu latach? To świdwa, prawda?

Wiosna musi być pięknie azaliowa. I taka jest u Ciebie.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:33, 10 maj 2018

Do góry
Witam jakiś czas mnie nie było.... trawka już posiana teren jakoś przygotowany, w załączeniu rożek mojego przyszłego trawnika... Chciałem zapytać się jak często podlewać trawnik, w ubiegły piątek posiałem nasionka barenbrug green universal, obficie podlewałem zraszaczami cały podwórek od piątku wieczorem przez całą sobotę i całą niedzielę, - tak bardzo ziemia chłonęła wodę że cały czas wysychała, i od tego poniedziałku już tak bardzo nie chłonie podlewam teraz tylko ręcznie delikatnie zwilżając glebę, czy jeżeli ziemię w południe słońce mocno przygrzeje i wyschnie a wieczorem podleję to mocno źle dla nasionek?? Dodam że nasiona wysiałem po czym je zwałowałem, w jednej części trawnika widzę że coś kiełkuje, chociaż chyba też chwast bo jakieś dwulistki się pojawiają..... po jakim czasie wam zakiełkowała w miarę ładnie ta trawa??
Skarbonkowy ogródek 13:25, 10 maj 2018

Do góry
To pasuje.

Zerkniesz jeszcze na moje IH

Listku jakieś takie poskręcane a nie przypominam sobie żeby w zeszłym roku tak wyglądały

Coś im jest czy to normalne?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:24, 10 maj 2018

Do góry
Angelika, rozumiem Twoją niechęć do pisania na telefonie. Tez takową niechęć posiadam, jednakowoż po wyjściu z pracy rzadko mam dostęp do komputera (tzn. dostęp mam, ale chęci brak, żeby go używać po tylu godzinach pracy przy nim). Stąd moje wpisy bez polskich liter i Kali chcieć jeść- słownik uważa, że zna polski język lepiej

JoannaDe- istotnie polałaś mi serduszko miodem

Kasja, Angelika, AnnaCh,Kasiu, Wiolu, Asiu- zasada zapodana przez Toszkę miła i łatwa do zapamiętania- trza zapisać w księgach zabobonów obok "c"- ciąża- nie przechodzić pod drabiną i nie nosić korali A tak na poważnie- regułka łatwa do zapamiętania- dzięki Toszka

Teraz pogodowo:
Gosiu spod lasu i Mrokasiu- będzie padać. Musi w końcu u każdego- przecież mniej więcej na tym samym obszarze geograficznym mieszkamy

Reniu, a nawadnianie już Ci działa? U mnie popadało jednak trochę i w nocy (chyba) tez coś z nieba leciało. Mnie denerwuje, że początek maja, a tu już takie burze z wyładowaniami atmosferycznymi, wiatrem okropnym i gradem. Nie może spokojnie, równo popadać codziennie w nocy?

Johanka- ja to Ci nawadniania zazdraszczam- nawet, jeśli czasem szwankuje, to jednak jest. Ja mam nawadnianie ręczne lub podniebne, ale bardzo zawodne i nieregularne

Basiu P- na szczęście Toszka udzieliła Ci kompetentnej odpowiedzi, bo moja brzmiałaby tak: "Nie wiem, ale chyba już nie, bo mają przyrosty. Ale ja się nie znam. Zapytaj Toszki. PS. Pamiętaj- zamgławiaj, a nie z konewki "

Iwi- tnę. Cięłam na jesień i wiosną. Na jesień, to powiedzmy, że tak "z grubsza", ale wiosną to myślałam, że oszaleję, bo każdą gałązkę z osobno cięłam. Ja mam teorię, że wiat je mroźny wysmagał..

Dorka- wiąz jest mojego eMa. Tyle, że ja go pryskam, ja mu stelaż robię i ja go podwiązuję. Całą resztę robi eM

AniuCh przyznaję, że nagrzeszyłam w sprawie cisów za brzozami Ale już się poprawiłam W tym sezonie ruszyły im przyrosty

Gosialuk, dobrze prawisz. Ja się w teorii zgadzam w 100%, ale w praktyce się denerwuję, że nie brzozy nie wyglądają jak u Angeliki, Rh jak u Bogdzi, a choiny jak u HAni czy Anbu (do której na wątek już nie wchodzę, bo mnie serce boli z zazdrości )

HAniu
z Toba już wymianę zdań przeprowadziłam Dodam tylko, że nadzieja dla Ludzkości wczoraj rzeczywiście we wmnie zakiełkowała, a AniCh powiem, że flakonik już jest!

Ewuś Anda
- ja wiem, że masło maślane tam jest i, ze oczy bolą od kolorów i, że jest absolutnie nieformalnie, ale lubię ten zakątek- bujny jest i taki "romantyczny"

Iwka- serio? No to może jednak nie jest to kwestia mnie, tylko aklimatyzacji właśnie? Ale też masz takie gałęzie suche? Bo mnie martwią te suche gałęzie i u jednej ten pieniek na kilometr, z którego wyrastają dwie gałęzie na krzyż

Toszka- potrafisz na duchu podtrzymać. To może i moje choiny się jeszcze aklimatyzują?
Mikstury to ja już w tym roku nie stosuję na nic A na pewno nie z konewki z sitkiem
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:24, 10 maj 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Genialna paproć od Małej

Faktycznie genialna, a jakiej jest wysokości
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 13:13, 10 maj 2018

Do góry
Witam.

Moja sosna pospolita po zimie jest w opłakanym stanie - zaczęła coraz bardziej żółknąć. Wypuściła kilka świeżych pędów, ale nie na wszystkich gałązkach. Zastosowałam Topsin, bo wygląda mi to na zamieranie pędów, ale nie mam pewności. Jeśli jest to coś innego, to byłabym wdzięczna za informacje, jaką kurację zastosować. Jeśli to jednak zamieranie, to jak często stosować Topsin (czy może jeszcze coś innego), żeby tą chorobę zatrzymać?

Pozdrawiam serdecznie
Anna i Ogród 13:10, 10 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
A mój kot - Figa - przynosi stale takie piękności

Niestety nie wszystkie udaje mi się uratować. Część ląduje u niej w żołądku

Ta akurat malutka jest. Zdarzają się większe okazy.
Mojej ostatnio zabrałam i był lament...no jak mogłam, skoro to jej zdobycz .
Typografia ogrodu 13:10, 10 maj 2018

Do góry

Asia, a co tutaj masz na płocie? Czy to jest trzmielina?

Twoja lawenda piękna zielona, a moja ma jakiś dziwny kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies