Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 18:56, 07 kwi 2018

Do góry
Moja bajka 18:55, 07 kwi 2018

Do góry
Uwielbiam go

Trawiasta bez traw
Moja bajka 18:54, 07 kwi 2018

Do góry
Ogród Ani :) 18:53, 07 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Dziewczyny nie wiem o co chodzi ale u mnie te miodunki rosną jak chwasty jakoś specjalnie o nie nie dbam

Miodunki uwielbiają przewiewną, wilgotną, bogatą w próchnicę ziemię.

anbu napisał(a)

Aniu, jesli mogę coś zasugerować to proponuję mocno ciachnąć stożek. Podstawę np. przyjmij tą samą szerokość co widoczna któraś z kul. Mocno ciachnij dół stożka. Potem postaw wigwam z np. kijków bambusowych i ciachaj mocno. Ja bym boki tego stożka ciachnęła o 1/4 z każdego boku. Początkowe mocne wyprofilowanie to podstawa w tworzeniu brył. Fakt, świeżo po cięciu będzie łysy drapak, ale jeśli podlejesz (w przyszłym tygodniu) nawozem, to za moment zazieleni się i będzie zgrabny. Potem, do połowy sierpnia tnij co 3-4 tygodnie. Uzyskasz zaskakujący efekt

Nawóż to najlepiej florowit z plus 20% mocznika. Można i dolistnie i podlać. Np. Konewka na jeden cis. Ten "myk" z mocznikiem TYLKO teraz, na wiosnę.

PS. Cały czas zaglądam. Ostatnio rzadko jestem na forum, ale cały czas mam cię na oku
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:53, 07 kwi 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko ależ masz dorodne żonkile. U mnie coś nie za bardzo chcą rosnąć, nie wiem dlaczego Moje cebulice dopiero wychodzą z ziemi
Z czego robiłaś "czosnki"? Ty to masz wciąż nowe i fajne pomysły
Może u Ciebie jest za mokro, jeśli tak przesadź je wyżej, żeby ich nie zalewało. One lubią przepuszczalną ziemię. Cebulic ja nie mam, kiedyś kilka było, ale po robotach kanalizacyjnych już ich nie znalazłam. Niby czosnki zrobiłam z kul styropianowych. Białą akrylową zmieszałam z wrzosowym barwnikiem. Na jednej kuli porobiłam wybrzuszenia rozgrzanym klejem, reszta tylko pomalowana. Dorobię ich jeszcze w innych rozmiarach i powbijam gdzieś w tle, zanim zaczną prawdziwe kwiatki kwitnąć.

Na huśtawce miło płynie czas... 18:44, 07 kwi 2018

Do góry
Orliki całkiem ładne

Jedna nowa różyczka bardzo chce się pokazać. Tylko ona ma takie listki.

I stokroteczki na parapecie

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:43, 07 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Czosnki spore już hihihi
Ale kolorek jest
Czosnki rosną najszybciej ze wszystkich wczesnowiosennych, co dzień to większe. Kolor z daleka przyciąga wzrok, na razie tylko taki oszukany.

Na huśtawce miło płynie czas... 18:41, 07 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj niby słońce, niby 16st, a wiało strasznie, więc ogólnie nieprzyjemnie. Plan jednak trzeba było wykonać. Malowałam i przeklinałam wszystkie szczeliny i zakamarki. Do tego tam już rosną powojniki, więc robota masakra. A czeka mnie jeszcze jedna "bramka", na szczęście pusta.
Oto moje dzieło
Tu ma być ogród :) 18:33, 07 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ścianki jeszcze nie ma a ja już wybiegam do przodu I aranżację obmyślam.
Dziś kupiłam takie kuleczki (50 cm, 30 cm, 20cm)

Jakie piękne!!!!
Ja sobie zrobiłam z betonu który zalegał... ale nie są zbyt piękne... te idealne
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:24, 07 kwi 2018

Do góry
Aniu juz zakumalam

Z lekka coś zrobione dzisiaj a mianowicie miejsce na nasadzenia powstało a i trawnik dostał kanciki słynne
Foteczki nie za najlepsze .
Cd w przyszłym tygodniu

Ogrodowy song 18:05, 07 kwi 2018

Do góry
Z dzisiaj...moje kancikowanie..chyba dobrze wyszło...

Blaski i cienie nowego życia 17:58, 07 kwi 2018

Do góry
Uwieczniłam sobie pierwiosnki bo cudnie kwitną

Blaski i cienie nowego życia 17:55, 07 kwi 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Podziwiam, ale dobrze Ci to wychodzi Widze, że kolejna rabatowa rewolucja u Ciebie Pozdrawiam i zmykam do ogrodu

Zrobiłam dziś na gotowo ten kawałek
Fotkę zrobiłam w trakcie i po latem będzie fajnie widać bo są hortensje, rozchodniki i trawki z serii Mist. Z boku będą jeszcze hosty - szukam niskich i żółtym lub seledynowym zabarwieniu

Ale to jest nic..zabrałam się za gorszą robotę której nie planowałam na dziś.
Prawdziwa masakra do ogarnięcia.

Tyle zrobiłam do 17-tej

O 20-tej było tak

Ogród Natalii 17:52, 07 kwi 2018

Do góry
A tu druga rabata, bardzo słoneczna. A właściwie jej część. Po jednej stronie chodniczka posadziłam dwie róże wielkokwiatowe a na brzegu lawenda (kocham lawendę). Pod ścianą zawciąg a za lawendą kilka czosnków główkowatych. Po drugiej stronie natomiast... nic. No właśnie. Plan jest tylko wątpliwości wiele a chciałabym posadzić i już nie poprawiać. Tak jest:

Plan jest taki: przy chodniku rząd lawend z czosnkami. Na środku łezki dwie trzmieliny na pniu, drugie obrzeże z zawciągu. A na środku wymyśliłam liatrę i może jakieś niewysokie trawki. Tylko na zimę to będzie bardzo biednie więc może jakieś kulki bukszpanowe albo miniaturowy stożek z iglaka. Już sama nie wiem...
Ogród Natalii 17:51, 07 kwi 2018

Do góry
Oto pierwsza rabata, od frontu. Z tej jestem zadowolona najbardziej, choć nie jest jeszcze skończona. Zaraz wstawię opis co i gdzie jest bo w tej chwili kora jest na pierwszym planie a rośliny dopiero się budzą.

Na pniu robinia umbraculifera.

Podwórkowa rehabilitacja 17:42, 07 kwi 2018

Do góry
Przedpłocie

Podwórkowa rehabilitacja 17:37, 07 kwi 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Napisałam apel do Przemka co by Ci zabrał pędzel, ale wykasowałam
Skoro znajdujesz czas dla nas to maluj sobie.
Czytam że lupka poszła w ruch....a jeszcze nie tak dawno śmiałaś się ze mnie.

Tak, poszła lupka w ruch, bo oczy mnie strasznie bolały a nie chciałam przerywać roboty
Wrzucam parę fotek krokusów, bo w końcu się pojawiły.
Obcięłam dziś róże, wsadziłam dwie na pniu do donic, dosadziłam do nich stokrotki.
Miłego dnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies