a dlaczego ten Rh rośnie w płocie? ja bym go wyciagnęła czym predzej ...ile on docelowo potrzebuje miejsca ...jaki ma byc szeroki ? i tak go posadz zeby z 10 lat nie ruszac a miał przestrzeń na rozrost to samo te funkje
Potrzebuję Waszego wsparcia. Jak zaaranżować rabatę przy wjeździe na posesję? Dodam, że przez cały dzień świeci tu słońce, bo rabata jest wystawiona na południe. Za bramą mamy wschód
Ta część po lewej stronie zdjęć:
Tu widok na cały płot wzdłuż posesji - pora wieczorna, czyli o zachodzie słońca.
Myślałam o tym, żeby wzdłuż posadzić 3 umbry culifery i jakieś krzewy pod nimi. Ale czy to będzie grało?
Dana, możesz podać nazwę dla tych bodziszków, chodzi mi zwłaszcza o tego białego ze smugą.
I proszę o wytłumaczenie (łopatologicznie, bo inaczej nie pojmę) jak są układane te obrzeża z cegły? Czy pod ciężarem kosiarki nie rozjeżdżają się? Czy mróz nie wysadzi? Nie chwieją się?
Pytam, bo zostało mi cegły i chciałam ew. ją wykorzystać kiedyś. Dziękuję.
Makuś trochę nadrobiłam... ufff pędzisz kobieto odniosę się do tego posta... z lawendą trzymałabym się do krawędzi linii.... ale pierwsze co bym zrobiła to dopracowałabym ją troszkę (krzywawa jakaś ona, a ja lubię symetrię , druga sprawa jeśli nie chce Ci się jej wysadzać to nie szybciej ciachnąć całą ścieżkę o te kilka... naście cm?
Kolejna sprawa to ona z czasem (choćmy pod wykuszem, bo tam miejsca średnio dużo) będzie kłaść Ci się na trawnik przy koszeniu zawsze można na gumie i prętach podnieść... po koszeniu wynalazki usunąć i gotowe bez koszenia lawendy naprawdę można się obejść
z dereniami natomiast trzymałabym się linii ścieżki pod domem, ale 5 to chyba bym nie dała bo Ci na tą ścieżke wlezą jak są te żółte kropki
I teraz prywata do Toszki Dokształcam się z cięcia (buksy wiem, że z "R" ) - buki na stelażach mam i chciałabym to co za stelaż wychodzi pociachać... niby wiem, że lipiec - sierpien to odpowiedni czas na takie zabiegi, ale dziewczyny u mnie na wątki piszą, że tną teraz i nie trzymają się terminów... co radzisz Toszko ciachać?
Ogrodzenie będzie tynkowane na biało i będzie miało wypełnienia takie jak przy balkonach. Cały odcinek pomiędzy droga a ogrodzeniem ma być wysypany szarym żwirem. Wolny musi zostać wjazd, wejście do śmietnika, wejście przy furtce no i ten fragment oznaczony czerwonym P na 2 miejsca postojowe. i zastanawiam się czy punkty zielone tak porozrzucać ...?
Czy tylko zieleń na początku i koncu ogrodzenia np.tak
Codziennie coś przesadzam i jeszcze mam ale teraz już za ciepło i za sucho a jeszcze ma być gorzej. Chwasty oj te chwasty a do niektórych rabat już wejsc się nie da. W weekend ma padać?? No oby bo raczej słyszałam, że upały idą. U nas maść niedzwiedzia i żmija haha ciągle w ruchu
Zobacz Ula co to za robactwo?
Hehe no właśnie mi jakoś też nie
I co teraz jak już kupiłam 5 sztuk pumilio w szale zakupów a róże bardzo chce , chyba muszę rozdzielić tą rabatę i stworzyć dwie strefy, minimalistyczną i romantyczną
to ten obszar, od podjazdu do sosen, jest wieeelka. Nic co widac na zdjęciu, oprócz sosen i trzech róż (jedną widac na zdjęciu, czerwona strzałka) nie zostanie.