Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:29, 30 kwi 2018

Do góry
To już ten moment, że trzeba podjąć decyzję, czy kulka, czy bonsai. Jutro ja podejmę

Quasi stożek. Toszka ciąć bardziej?
Ogród Małej Mi 2017 20:25, 30 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Skoro muszę

Na fotkach te trawy to malizna, w rzeczywistości-potwór. Piękny potwór. Coś z tych sadzonek wodnych co dostałam od ciebie w zeszłym roku ruszyło- chyba bobrek. Czekam na rozpław.

Piszesz, że nasz zaniedbany ogród- na fotkach tego nie widać. :Ja sie zastanawiam co zastanę w swoim po powrocie, bo ze względów rodzinnych bujam na wyjeździe. wiem tylko, ze w nocy była burza z gradem, ale moi kazali się nie martwić "złamało tylko jedno drzewko". Hm...

Jak widać punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia .. ,..
Ogród Małej Mi 2017 20:24, 30 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Kwiat kwiatem pogania, ciut się juz obrobiłaś, dobrze to słyszeć Aniu

Jakbym uporządkowała szklarnię (kilka pomidorów i ogórków) i warzywnik (chyba posieje poplon i niech czeka ).. to nie byłoby już tak źle.. resztę mogę dzióbać z doskoku i po trochu.. najpilniejsze by było

Rok temu prawie łyse, w tym upilnowane.. w porę reakcja na gąsienice ćmy i znów ładne .. a w pułapce ani motylka.. chyba trzeba nowe fermony kupić ..
Rok temu niecięte, bo z powodu ćmy po obcięciu zostałyby się same badyle.. jak przytnę będą śliczne

Moja działka na Dębowym Lesie 20:20, 30 kwi 2018

Do góry
katel napisał(a)
Piękna wiosna - na te Twoje hosty nie mogę się napatrzeć .

a czyż wiosna nie jest piękna ?
Zimę mieliśmy u nas strasznie długaśnia.
A teraz od iluś dni mamy wiosnę letnią.Wszystko pięknie rośnie i kwitnie.
U ciebie Kasiu, tez piękna wiosna.
A jak tam twoja pnąca róża ta na siatce przezimowała ???.
U mnie kilka pędów podmarzło.Ale ogólnie żyje

Żagwin

Ogród Małej Mi 2017 20:19, 30 kwi 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Ale piękna glicynia a moja znowu nic chyba mam jakąś felerną tyle lat i ani pół kwiatka

Piszą by korzenie podciąć.. spróbuj. Fioletowa ma kilka kwiatów ,ale różowa szaleństwo..

Muszę jutro zrobić lepsze foty, bo tyle kwiecia to rzadki widok..
Ogród Małej Mi 2017 20:17, 30 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Anus mimo, ze czasu malo Twoj ogrod zawsze zachwyca i Twoja wiedza ogrodowa tez

u nas nie pada i nie ma zamiaru lapy od konewek mam do ziemi

Baaa ja dziś wrzuciłam podlewanie z węża.. i w pracy zapomniałam o nim... 8 godzin lało w jedno miejsce. Głównie trawnik się ucieszył.. i wodociągi... rachunek bedzie solidny.. oczko i takie podlewanie

Nie podlewam z braku czasu i oszczędności. RH czasami z konewki podlałam (automat popsuty).. a sucho MASAKRA!!! Podlewałam rabaty 2 bite dni.. teraz czekam na burzę ... bo jakoś tak musi zawsze być ..
6 lat czekania na drania co sienie mógł pozbierać, ale warto było..

I razem z nn nigdy nie kwitnącym.. widać wielkość kwiatów..

Chwasty w trawniku 20:14, 30 kwi 2018

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 30 kwi 2018

Do góry
abiko napisał(a)
oo ja też mam kokorycz, od Sylwi.. i się zastanawiałam co to

Fajnei wygląda w grupie

I zaczyna się jazda z kolorami.. i mam miejsce na 3 nowe RH Co szybko postanowiłam zapełnić.. 3 od Ciepłuchy..Bona, Łokietek (ze względu na wolny wzrost i gęste krzewy) oraz Rasputin na kolor i złą sławę

Moja działka na Dębowym Lesie 20:09, 30 kwi 2018

Do góry
zoja napisał(a)
jeśli ten 'chwast' to lilia martagon to będę obserwować - chciałam je kupić ale się nie zeszło - zapowiada się fajnie

kogut super!

Hmmm ja tez będę obserwować, bo tej lilii jeszcze nie miałam.
To nawet i z liści jej nie znam.

A w większości , jak są pokazane to z kwiatów.
Kogut jeszcze będzie polakierowany.
wianek deko na biało.I napis przerobić .
Ale teraz nie mam czasu na takie artystyczne malowania.

Kupiłam trochę sadzonek pomidorów.( bo moje padły, jak żadnego roku .
Nie mam nic swojego
I jutro trochę chcę posadzić i takie tam w ogrodzie

Moje paprocie są w cieniu, za garażem przy kompostowniku.
I dopiero teraz się rozwijają

Ogród Małej Mi 2017 20:08, 30 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosiek to kokorycz

AniuNa kawałeczek tego rozpławu bym się załapała? Tylko nie wiem jak , nie wiem kiedy.....Może Cię w moje strony jednak przywieje?

Zapraszam, dam. Chyba moje ulubiona roślina w oczku

Pobiegłam prawie po ciemku robić foty.. wysiedzieć na tarasie nie sposób.. zapach chce udusić ..

Podwórkowa rehabilitacja 20:08, 30 kwi 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Ładne ma kwiatuszki ten powojnik,takie delikatne.
To 'Stolwijk Gold'?
Pytałaś,który mi się najbardziej podoba z tanecznych u mnie.
Wszystkie ładne,każdy inny no i nazwy fajne - 'Krakowiak','Mazurek','Oberek' i 'Polonez'.
Najszybciej je u mnie zapamiętałam Bo z innymi ciągle się gubię
Ciekawe czy powstaną jeszcze odmiany polskie taneczne
Gdybym u Ciebie nie widziała 'Krakowiaka' to bym nie wpadła na pomysł by kupić całą czwórkę,bo nawet nie wiedziałam,że takie są
I co na nie spojrzę w ogrodzie to Ryska mi na myśl przychodzi

Udanej niedzieli

Tak Aniu, to on
Bardzo mi miło, też działam na takich skojarzeniach i też jesteś u mnie w ogrodzie, choćby za sprawą baranich nożyc, które są niezawodne i wyglądają jak nowe
Dziękuję, niedziela była udana. Wiki miała 21 urodziny i zamarzyło jej się zoo we Wrocławiu. Upał, tłumy ale i rodzinnie, sympatycznie spędzony czas
Powoli rozwija i pokazuje swoje piękno powojnik górski Mayleen.
Też go masz?

Gutlandia 20:03, 30 kwi 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Agnieszko, jest gruz i gruz. U Ciebie na taczce widzę połówki całkiem dobrych cegieł, Na budowę domu nie nadadzą się, ale już na jakieś zastosowanie w przyszłym ogrodzie jak najbardziej. Układaj je gdzieś w ustroniu, będziesz mogła wykorzystać w miarę potrzeby. chociażby do wybudowania murku na wzór angielski.
Podziwiam za upór! Gratuluję.

Mam dużo nasion orlika i jeżówki, mogę podeslać. Podaj adres na priv.

Haniu, układam już od dawna . Siedzę i oddzielam różne skarby na kupki jak jakiś kopciuszek. Mam cegły, kamień, deski, belki. Tylko karocy i balu nie będzie . Dziękuje bardzo za nasionka. Chętnie przygarnę . Jeżówki kocham.

Blaski i cienie nowego życia 20:01, 30 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Udanej majówki życzę

Dzięki hurra wyszły roślinki o które pytałam, pomożesz rozpoznać?

Blaski i cienie nowego życia 19:58, 30 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj ogrodników lubią dopadać kręgosłupy, a wydawałoby się, że ruch to zdrowie....jak widać taki ruch nie wskazany, my też walczymy i z ogrodem i z kręgosłupami Dużo zdrowia i uważaj bo to nie żarty

Sylwia trzeba dawkować. Mi się kilka rzeczy nałożyło. Nie walczę staram się cieszyć tym co mam i żebym ogarnęła co mam to bedzie nieźle.

Moje Eden zapączkowane

Ogród Małej Mi 2017 19:56, 30 kwi 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co To?

Sylwia dobre pisz.. kokorycz wielkokwiatowa, jet bardzo wysoka i pięknie sie przebarwia jesienią. W dodatku dobrze rośnie w cieniu Polecam

I tulipanki, są śliczne, muszę poszukać co za jedne i dosadzić jesienią.. bo za rok i tak zostanie 3 na krzyż..

Ogród Małej Mi 2017 19:56, 30 kwi 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co To?

Sylwia dobre pisz.. kokorycz wielkokwiatowa, jet bardzo wysoka i pięknie sie przebarwia jesienią. W dodatku dobrze rośnie w cieniu Polecam

I tulipanki, są śliczne, muszę poszukać co za jedne i dosadzić jesienią.. bo za rok i tak zostanie 3 na krzyż..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:55, 30 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Tiarelki i niezapominajki wśród klonów

Może ktoś miał klona w niezapominajkach

tiarelki popodziwiam u Ciebie bo mi po zimie wypadły...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:54, 30 kwi 2018

Do góry
A mam takie przemyślenie czy jeśli w kwietniu mamy czerwiec i zaczyna kwitnąć szałwia to co będzie w czerwcu? Wszystko będzie już przekwitnoete?
Podwórkowa rehabilitacja 19:52, 30 kwi 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Fotki jak zwykle pierwsza klasa. Białe szafirki śliczne. Ja muszę w tym roku odmłodzić moje, bo coraz słabiej kwitną. Przeraża mnie to, bo pamiętam że miałam chyba 2 wiadra cebulek.

Dziękuję
U Ciebie rzeki szafirkowe, ja mam tylko krople w porównaniu
Nowy nabytek Ruby

Podwórkowa rehabilitacja 19:51, 30 kwi 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję
A taka wstręciucha, co zimuje w ziemi, potem jest muszką, znosi jaja w młodym pędzie róży, tam sobie dziecko-glista robi tunelik i tym sposobem róża nie kwitnie.
Bruzdownica się zwie.

Trza pedy scinac, aby dziurki nie znac bylo, azali mikstura systemiczna chemiczna popryskac

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies