Mirko! szklarenka stara bardzo i w tym roku jedno otwieranie pękło.
bo te malutkie co są, to mało wierzę w dobre wietrzenie latem, teraz do mojej wejść nie można jak dzisiejszy dzień.
Maleńkie szklarenki bardziej do dekoracji ogrodu.
Nawozy mam Sccota 2 kg opakowania
skład 15+10+31+ Fe żelazo
10 + 30 + 20 + mikro to Peters profesjonalny Ta na ukorzenianie roślinek
20 + 20 +20 + Fe jak magiczna siła
można używać w roztworze i w oprysku.
na małe siewki i dzielone rośliny dałam 10/30/20 a drugi raz 20/20/20
na wytworzenie paków 15/10/30 i na zmianę z 20/20/20
Ten drugi 10/30/20 dobry do pomidorów po pikowaniu na ukorzenienie i wytworzenie kwitnienia.
Gosia
Na trawiastą rabatę poszło 5 woreczków po 250 szt rzeczki krokusowej w tym były już narcyzy białe Thalia.
Na rabacie z brzózką sadziłam wcześniej same krokusy.
one b. się rozrastają i sieją.
we wrześniu poszerzałam na winklu rabatę to wykopałam duże wiadro cebulek, rozsadziłam dalej.
Ja lubię obwódki. one szybko zanikają i znaku po nich nie ma, a teraz cieszą.
Podziwiam pięknie zagospodarowaną szklarnię, roślinki rosną Ci wspaniale. Dokarmiasz je takimi miksturami, że nie mają wyjścia tylko muszą pięknie rosnąć i wyglądać. Rabaty wyglądają tak ładnie, że można porównać z Keukenhof.
Haniu, podobnie jak Dorota też mam skojarzenie z Keukenhof. Ależ masz tego towaru! Czy tulipany wykopujesz, czy zostawiasz do przyszłego sezonu? Cleome wysiałam i czekam może tym razem mi się uda.
Haniu, masz pałacowy rozmach, rabaty powalają, ilość produkowanych i wysadzanych roślin też.
O ciemnych lilakach - jak wiesz, jestem ich - lilaków wielbicielką i tropię różne odmiany. Z tych najciemniejszych mi znanych (dobre nagradzane odmiany) warto zwrócić uwagę na 'Znamya Lenina' (dla mnie najładniejszy), 'Kardinal', 'Massena', 'Prince Wolkonsky'. Mogę spróbować ukorzenić (odrosty właśnie wycięłam, bo one są szczepione jednak).