Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:13, 02 maj 2015

Do góry
Jakie śliczne wieści Dziękuję Grzebiemy się dalej Słoneczko świeci, aż tak ciepło nie jest, ale to dobrze. Tulipany tak szybko nie przekwitną
Czy można nawozić po przesadzaniu ? 13:11, 02 maj 2015

Do góry
Nie można, roślina musi być ukorzeniona, musi rosnąć.

To pytanie do wątku o nawożeniu.
Mata przeciw chwastom 07:07, 02 maj 2015

Do góry
Żeby trawa nie rosła pod tujami, teren trzeba dobrze odchwaścić, a potem ściółkować. Np. ładną i przekompostowaną korą sosnową

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 00:23, 02 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam nadzieję, że jestem pierwsza, bo powiem że bardzo lubię takie "gadanie". Ha,ha Jak to ogarniam? Sama nie wiem, ale wiem, że lawina toczy się i pochłania niesamowite tłumy i 95 % czytających Ogrodowisko to ...niezalogowani

W m-cu lutym pobito rekord odsłon, bo wyniosło 9.5 mln w miesiącu, a średnio odsłon jest 3.5 mln. Czyli to co widzicie to tylko 5 % tego, co się w umysłach ludzkich dzieje.

Sprostuję, że Ogrodowisko w 2015 będzie miało 5 lat, czyli istnieje od 9 lipca 2010 roku O matko, sama nie wierzę

A co do medalu to nic nie stoi na przeszkodzie aby wysłać propozycję do Agencji Promocji Zieleni, na pewno Złoty Laur pomoże w kolejnych działaniach celem popularyzacji ogrodnictwa w Polsce A szykuje się wiele w następnych latach. Aby tylko wydolić fizycznie.

Bardzo się cieszę, że przemogłaś nieśmiałość i witam serdecznie

Ja pamiętam ten czas jak powstało ogrodowisko, było wtedy jeszcze dość mało osób na forum. Nawet się zalogowałam ale jakoś nie miałam czasu wchodzić i po jakimś czasie sie wylogowałam. Ale jak to mówią, jesli coś jest naprawdę dobre to i tak do tego wracamy Zatem powróciłam zagłębiając się w w te piękne ogrody
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 22:15, 01 maj 2015

Do góry
Jałowce to najgorsza z opcji, ktoś będzie szcześliwy, że się ich pozbędzie (szkółkarz)
Co to jest plus ..przed nazwą ogrodu? 22:14, 01 maj 2015

Do góry
U Ciebie się pojawi gdy zaznaczysz odpowiednie opcje w swoim profilu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:13, 01 maj 2015

Do góry
Maja nie używa drona, a ekipa operatorska Od niedawna.
W mojej pracy się nie przyda, bo ja nie nagrywam filmów, a fotek nie będę póki co z lotu ptaka robić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:12, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W odpowiedzi na pytanie - Zabrać tego pryszcza i posiać trawę

Dzieki Danus, juz zaczelam przenosiny, ale najwiecej czasu stracilam na ubijaniu slimakow, cale lilie z gory zzarte, chyba nici z kwiatkow.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:45, 01 maj 2015

Do góry
A właśnie że bywam Ślicznie masz, zachwycam się
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:39, 01 maj 2015

Do góry
W odpowiedzi na pytanie - Zabrać tego pryszcza i posiać trawę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:37, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
A ja dziekuje Panu Kukułce za szary dach, dzieki temu Danusia nie będzie zgrzytać zębami

Ps. Dałabym mu komorkę do zrobienia fotek z góry

Dach już zabudowany, nici z fotek, teraz to już tylko można ześlizgnąć się i bum
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:36, 01 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Hmm... może zamiast ryzykować wdrapywanie się na rusztowania, poprosić kogoś posiadającego drona o zrobienie sesji z lotu ptaka? W ubiegłym roku dzięki uprzejmości kolegi mogłam pokazać takie fotki. Dzień był pochmurny, ale fotki i tak ciekawe. Tak wyglądały wtedy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=342

Chyba poproszę w tym roku o powtórkę sesji, bo dużo się zmieniło. Twój ogród z tej perspektywy byłby cudnym obrazem
Dobrego weekendu, Danusiu!

Nawet sama kombinowałam to kupić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:33, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Danusiu prosze o fotorelacje z grzebania w stożkach, ciekawa jestem co będziecie robic

Łapy podrapane od grzebania Niezły bajzel w ogrodzie, wory śmiecia

Wymiana zmarzlin pozimowych czyszczenie tui od środka, same najgorsze zajęcia.. ale siedzenie było i karkóweczka też była, i papryczka i cukinia. Same delicje. W ogrodzie porządki osobiste. bez udziału "osób trzecich"
Nikt do nas nie wpadł z wizytą, można było się skupić i jak na kolanach czołgaliśmy się pod tujami, to powiedzieliśmy sobie, że fajnie tak razem pracować w swoim ogrodzie.
Korzystanie z wyszukiwarki 20:24, 01 maj 2015

Do góry
W konkretnym wątku nie ma. w całym forum jest. Wyszukiwarka wyszzukuje po hasłach

"pampersy" i pokaż posty.
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 19:08, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie polecamy w sumie tutaj sklepów, szukaj a znajdziesz

W porządku.. Na szczęście się udało i nasiona już dotarły..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:58, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To Pan od dachu domu, budującego się na sąsiedniej kopercie (zdjęcia w ostatniej serii) , bo działeczka jest malutka. Stary domek schowany za świerkami dużymi został wyburzony, a teraz akurat w mojej dziurze (najniższe świerki) wyrosła budowla wąska, ale wysoka No i stoi nad ogrodem... ale zniknie za sprawą szarego dachu, który zlewa się z niebem, jesli mogę poetycko (prawie) napisać

Pan w szarym został nazwany Kukułką, a pan w czerwonym - Dzięciołem..

Dziękuję za objaśnienia

Żeby nie było że tylko piszę na forum a nie działam - idę zrywać darń w przedogródku. Pomysł już mam (wstępnie) ale muszę najpierw pozbyc się trawy i nawieźć humusu żeby przygotować podłoże dla roślinek.

Chcialabym wreszcie założyć swój wątek ale się wstydzę. Wasze ogrody są już takie piękne a u mnie jeszcze tu i ówdzie gruz po budowie zalega....
I boję się że moje plany znow pokrzyżuje pogoda (czytaj zaleje i wymyje mi z ogrodu wszystko nad czym pracowałam) ale tego nie da się przewidzieć ani zatrzymać. Góry nasze, takie nieprzewidywalne

Póki co u nas zaledwie 10 stopni. Mam nadzieję, ze u Was cieplej i niedługo zobaczymym nowe zdjęcia z prac ogrodowych.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:31, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nieustająco dziękuję za każdy wpis u mnie każdemu kto zagląda i wspiera
To wiele znaczy Bardzo dużo

Jutro, jak wspomniałam - przyjemności w ogrodzie, ale nie sam na sam z ogrodem. Witek obiecał rozpalić grilla To dopiero coś, że wyszedł z propozycją "Tu się będzie smażyć a my pogrzebiemy troszkę w stożkach", co by je ustatkować i uzupełnić.

Danusiu prosze o fotorelacje z grzebania w stożkach, ciekawa jestem co będziecie robic
Ogród wyrozumiały 21:33, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dla hortensji warto specjalnie uformować dołek, zagłębienie, wyściółkować grubo...wtedy więcej wody zatrzyma z deszczu. Kup i posadź więcej. Pozdrawiam

Iza i jak napisałaś, że byłaś w szkółce i kupiłaś 5 szt......pomyslałam hortensjiAch Ty...Sasanki też są śliczne

Co do platana to pewnie ktoś lepiej doradzi. Myślę, że pasowałoby w tym miejscu większe drzewko, a platan do takich chyba należy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:16, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przyznam, że ja to samo myślałam i wczoraj wieczorkiem przyjrzałam się jaką wysokość mają rusztowania, znacznie przewyższają mój dom..następnie z jednego poziomu na drugi wchodzi się po drabince (zgroza) a z jednego rusztowania dalej na drugie...hmmm po wąskiej desce...myslę sobie: nawet o tym nie myśl...gdyby mi się coś stało, pomyślałam... powiedzą: "poświęciła się dla Ogrodowiska". Chyba jednak nie warto ryzykować?

Kolejna myśl - poślę Witka - to samo, ryzyko jest zbyt duże.

Hahahaha Made my day
Jałowiec pospolity Meyer na żywopłot? 19:10, 30 kwi 2015

Do góry
Skopiuj proszę tego posta i wklej tutaj. Oczywiście odpowiem chętnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies