Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Mój kawałek raju II 20:56, 15 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aniu dzięki za piękną różę, a w podzience mój kwiatuszek:

Gosiu śliczny hipek dziękuję
Liliowo i kolorowo:) 19:12, 15 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Tak masz rację wszyscy jesteśmy zakochani w ogrodach, a twój jest wyjątkowo piękny, pozdrawiam i czekam na jeszcze więcej zdjęć

Witaj Gosiu jak widzę Twój pod "igłę" wręcz ogród to nie wiem czy mam dać kolejne zdjęcia ale u mnie to było tak, że dosadzałam do tego co jużo było rok po roku a podobało mi się wszystko no i teraz powoli zaczęłam porządkować ten mój kolorowy jarmark. Lubię jak o każdej porze roku jest inaczej i coś zakwita bo kocham kwiaty. Będe też mieć do Was prośbę by co niektore miejsca w ogrodzie pozmieniac tylko z czasem u mnie ciężko ale dam rade)

Ogrodowy bałagan 18:28, 15 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Podziwiam cię bardzo, jak ty teraz dajesz radę pracować w takich warunkach pogodowych, hyyyy....czyli sezon chyba pierwsza na forum rozpoczęłaś i to tak na prawdę
U mnie śniegu troszeczkę, ziemia zmarznięta jest na plusie, ale wyjść się nie chce za zimno jeszcze a co dopiero o pracy mówić. Nie wykańczaj się tak, ja bym trochę poczekała na lepszą pogodę to i łatwiej robić się będzie i z większą ochotą. Pozdrawiam

Witaj

Musiałam już zacząć,bo nie dam rady sama później tego ogarnąć.Mojemu m też się nie chce tego robić,a mi ta skarpa działa na nerwy,bo warzywnik jak ładnie obrobiony to przy tej skarpie i tak ochydnie wygląda.Chociaż te chwasty wypielić i korzenie powyciągać to już będzie mi lżej na wiosnę.Zastanawiam się co z matą.Jeżeli jej nie rozłożę nie poradzę sobie z chwastami,bo sama tego nie dam rady obrobić ,przy 2-małych dzieci, wielkiej chałupie,trawie do koszenia ,rabatach i warzywniku,,,,czytałam tu dużo na ten temat i stwierdziłam , że jest to dla mnie osobiście za ciężkie i troszkę mozolne,ponieważ tej skarpy mam ponad 50 metrów długiej i 3,5-4 szerokiej.Jak mnie ta mata zdenerwuje,będę ją powoli wycinać i dosadzać następne rośliny.Nie wiem już sama co mam robić, zobaczę jak to pójdzie,bo na skarpie rosły pokrzywy i grube badyle,nie takie zwykłe do usunięcia chwasty.
Mój ogród 16:35, 15 lut 2013

Do góry
Ten strumień płynie przez środek osiedla mieszkaniowego kaczki czują się tam doskonale.

Kaczki chodzą pod szkołą, dzieciaki miały właśnie lekcję, ale widać że niczego się nie boją.

Bożenko śliczne zdjęcia zrobiłaś, jak one teraz kolorowo wyglądają i zdobią niczym kwiatki w tym biało- beżowym teraz świecie. Ja też ciągle wiosny wyczekuję, jak chodzę po sklepach to tak wiosennie już jest wszyscy coś tam poszukują do ogrodu, to nasionka to nawóz, czyli zaczyna się dziać powolutku. Buziaki zaległe za walentynki przesyłam
Ogrodowy bałagan 16:03, 15 lut 2013

Do góry
Podziwiam cię bardzo, jak ty teraz dajesz radę pracować w takich warunkach pogodowych, hyyyy....czyli sezon chyba pierwsza na forum rozpoczęłaś i to tak na prawdę
U mnie śniegu troszeczkę, ziemia zmarznięta jest na plusie, ale wyjść się nie chce za zimno jeszcze a co dopiero o pracy mówić. Nie wykańczaj się tak, ja bym trochę poczekała na lepszą pogodę to i łatwiej robić się będzie i z większą ochotą. Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 15 lut 2013

Do góry
Gorący czas u Ciebie widzę, wszystko się na pewno uda, powodzenia i miłego dnia
Ogródek na betonie 15:19, 15 lut 2013

Do góry
aniula napisał(a)
Witam Cię Gosiu!
Z tatą jeszcze nie rozmawiałam, ale obserwuję jak wycofuje z garażu - wygląda to mniej więcej tak (czerwone linie)

Zieloną linią zaznaczyłam, jak ewentualnie mogłaby wyglądać ta rabatka. Latem pojawia się tam słońce stopniowo po południu. A czy rosnącą tam magnolię mogłabym trochę przesunąć? Boję się trochę jej przesadzać, czytałam gdzieś kiedyś, że ma kruche i wrażliwe korzenie...

Zaznaczyłam też pergolę zaproponowaną przez Gizę i skrzynię, którą chciałabym postawić pod ścianą domu.

Czyli powinno się udać, bo nie będzie przeszkodą w wyjechaniu z garażu
Dobrze czytałaś o magnolii ma kruche korzenie i wrażliwa jest na ich uszkodzenia, wszystko zależy od tego ile czasu już tam rośnie, jeśli kilka lat to bym zostawiła, jeśli rok dwa to jest szansa, ale to zawsze pewne ryzyko.
A płytami się nie przejmuj uważam tak jak poprzedniczki- jak będą ładne rabaty to na tym każdy się skupi.
Dobrze ci idzie
Igiełkowy ogródeczek 15:01, 15 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Z okazjii WALENTYNEK życzę wszystkim dużo dużo miłość

Zainspirowana niezwykłą sesją zdjęciową Danusi, pobiegłam poszukać czerwonych serduszek i o dziwo znalazłam, zobaczcie:

piękna sesja, pozdrawiam pomysłodawczynię
Postawić trawkę nad i... 12:48, 15 lut 2013

Do góry
Taki widoczki na zdjęciach mi pasują, ale w ogródku to już wiosennie chcę mieć, a tam też śnieg zalega, powoli się topi bo 2 na plusie, wiosno gdzie jesteś?
Ogrodowe zacisze 12:39, 15 lut 2013

Do góry
Pięknie u Ciebie i bardzo nastrojowo, murki i oczka bardzo mi się podobają, będę zaglądać
Igiełkowy ogródeczek 12:33, 15 lut 2013

Do góry
Buziam WAS gorąco i dziękuję za takie cudności

Moje walentynkowe tulipki:

Mój kawałek raju II 12:23, 15 lut 2013

Do góry
Aniu dzięki za piękną różę, a w podzience mój kwiatuszek:

"Baśniowy" Ogród 12:18, 15 lut 2013

Do góry
Jeśli uda ci się czysty, to i lepiej, ale jak nie to sprawdź tylko czy w florowicie jest bor, bo jakoś znaleźć nie mogę.
Trudne początki 12:11, 15 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)
Słuchajcie, mam kolejną, przedwiosenną zagwozdkę.
Spod śniegu ukazał mi się smutny widok na czyścca wełnistego ( ten" placek" po prawej stronie).
On jest ponoć zimozielony, wieloletni. Ale taki skapciały, że nie wiem, co sie z tym robi? Mam go przyciąć jakoś? Czy sam "odbije"?
I czy radzicie mi uformowac tego jałowca ( z lewej, z tyłu) na kulkę/ bonsai czy tez zostawić ?

U mnie czyściec tak samo wygląda
Na razie tak go zostawiam, zobaczymy na wiosnę czy się ruszy, jak będzie cieplej w marcu to usunę mu tylko te pogniłe liście, resztę zostawię. Ale to tylko moja intuicja, bo mam go dopiero pierwszy rok.
Bonsai mógłby być ładny zobacz u Zbigniewa tu jego wizytówka, Danusia mu pomagała:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1407-wizytowka-nasz-przydomowy-ogrodek
Liliowo i kolorowo:) 11:53, 15 lut 2013

Do góry
Tak masz rację wszyscy jesteśmy zakochani w ogrodach, a twój jest wyjątkowo piękny, pozdrawiam i czekam na jeszcze więcej zdjęć
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:45, 15 lut 2013

Do góry
Widać służy im to typowe męskie podejście...
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:51, 15 lut 2013

Do góry
Chopina mam i jestem nim zachwycona, to pierwsza zima, ciekawa jestem jak przezimuje, czy u ciebie miewa jakieś z tym problemy? A i koniecznie napisz jak go trzeba ciąć po zimie, u mnie jeszcze trzyma liście. A czy któraś z pozostałych może mu dorównać pod względem wielkości kwiatu?
"Baśniowy" Ogród 09:41, 15 lut 2013

Do góry
Tak to braki, trzeba dolistnie go ponawozić Florovitem, u mnie tak samo na jednym, dobrze że mi o tym przypomniałaś, a było o tym tutaj- ostatnie zdjęcie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-co-neka-bukszpany-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=20
Moje zmagania ogrodowe 21:52, 14 lut 2013

Do góry
Walentynkę zostawiam i miłego wieczorku
Ogródeczek jagody99 21:50, 14 lut 2013

Do góry
Ło...matko ile śniegu, u mnie chyba nigdy tyle nie było, to ja już lepiej nie narzekam na mój śnieg- jakieś 10cm maksymalnie. Dobrze że dzieciaki chociaż szczęśliwe, górek im nie brakuje.
Pozdrawiam walentynkowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies