Kasiu, ptaszyno Musisz oczami wyobraźni zobaczyć przyszłą "bombę" "pompona" czy jak to nazwiemy. Na fotce zaznaczyłam to czerwonym kółeczkiem. Wszystkie świeczki wystające poza obwód ciachnij. Pamiętaj tylko że moja "bombowa" sosna powstała metodą prób i błędów, może zapytaj o zdanie naszego fachowca od niwaków.
Mam tricolor i pendule ale Fountain od zeszłego roku i bardzo dobrze oba rosną A co z Twoim jest? U mnie w tym roku mój piękny wiąz mnie martwi....chodz pare lat już go mam i nie wiem czy susza mu szkodzi?
Róża jest cudna, pojade po nia do Pszczyny. Kwitnie cały sezon?
Mąż mi sprawił niespodziankę i przytargał cisy - będą zmiany na rabacie ze swidosliwami.
Trochę im młode przyrosty klaply, ale po podlaniu oprzytomnialy.
Dziś się moczą A jutro nie ma, że niedziela, trzeba sadzić.
Staram się jak mogę i chodz chciałabym bardziej by był uporządkowany to raczej nie jest możliwe bo doba za krótka. Razem to może i lepiej się pracuje ale zaleta jest tego rówież bo jestem taka "zosia samosia". Od poniedziałku walcze bo przez tydzień to uzbierało się tej pracy Wszystko kwitnie, nawt wszystkie rodki i azalie i te wcześniejsze i pózniejsze kwitną U mnie i róze już zakwitły. Synowa mówi, że u nas dużo cieplej niż u Was nawet.
Na koniec prezentacji moich zakupów pokażę wiśnię tybetańską, Prunus serrula. Na razie stoi zadołowana i chyba jeszcze trochę tak postoi, bo jak ją ustawiłam w miejscu zaplanowanym, to coś mi nie pasuje. Jest wielopniowa i muszę ją trochę "obgolić", żeby się te pnie kiedyś wyeksponowały. Przy okazji widać posadzonego trompka, a wiśnia po lewej stronie, stoi przed lustrem.