Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 22:29, 05 maj 2018

Kasiu, ptaszyno Musisz oczami wyobraźni zobaczyć przyszłą "bombę" "pompona" czy jak to nazwiemy. Na fotce zaznaczyłam to czerwonym kółeczkiem. Wszystkie świeczki wystające poza obwód ciachnij. Pamiętaj tylko że moja "bombowa" sosna powstała metodą prób i błędów, może zapytaj o zdanie naszego fachowca od niwaków.
Katkak 05:32, 06 maj 2018

Nallar napisał(a)
Kasiu, ptaszyno Musisz oczami wyobraźni zobaczyć przyszłą "bombę" "pompona" czy jak to nazwiemy. Na fotce zaznaczyłam to czerwonym kółeczkiem. Wszystkie świeczki wystające poza obwód ciachnij. Pamiętaj tylko że moja "bombowa" sosna powstała metodą prób i błędów, może zapytaj o zdanie naszego fachowca od niwaków.

A ok, czyli już kształt formować można po prostu. Dzięki Ewuniu. Dla mnie to Ty jesteś ekspert od niwaki, że hoho, wystarczy, że na tą Twoją sosnę popatrzę, to wątpliwości nie mam żadnych. Dzięki Słońce .
Katkak 05:33, 06 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A gdzie nowy zakup???

zaraz wrzucę Sylwuś
Katkak 05:38, 06 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Piękny czas nastał z azaliami i rodkami, cudnie kolorowo a żabki na pewno wrócą, woda je przyciągnie... u mnie eMuś dwie żabki w oczku dorwał między kamieniami, taką sobie kryjówkę znalazły, ale niech są, cieszą bardzo buziaczki

Monia mam nadzieję, że żabki jednak gdzieś tam są. No marzą mi się te żaby, jaszczurki i co poradzę . Rodki cieszą niesamowicie. Tym czasem jeszcze azaliami Was pokatuję, bo nie umiem przejść obok nich obojętnie .
tu widać jakie koszmarnie sucho, po trawniku. Ogród mam niewielki, a wody starcza na podlanie połowy. Pół podlewam rano, a pół wieczorem, bo na raz się nie da. Strach pomyśleć co będzie bez deszczu.
Katkak 05:43, 06 maj 2018

Albert niezawodny jak co roku. Bardzo go lubię. Kupiony ze 3 lata temu w Biedrze. Kolega go dla mnie wybierał przy okazji jak dla siebie kupował
Katkak 05:46, 06 maj 2018

altanka wczoraj dostała zasłonkę z jednej strony. Bynajmniej nie dla urody, tylko po to by utrudnić nieco sprawę czujnemu oku sąsiadki

ten ma fajny losiosiowy kolor, którego normalnie niecierpię, ale u roślin jest ok
Katkak 05:51, 06 maj 2018

fajne młode przyrosty tego maleństwa , świerk Skyland

ten NN cały w kwieciu, tylko jagoda kamczacka mojego ema go zasłania

Kardinal wystartował - ma teraz fajne jeżyki. On też daje czadu co rok
Katkak 05:55, 06 maj 2018

ten ma tylko dwa kwiatuchy, ale ładniutkie

Roseum Elegans cudowny i przy okazji od sąsiadów nas osłania. Z tą myślą przytargałam wczoraj kolejnego rodka
Katkak 06:00, 06 maj 2018

wytrzymujecie jeszcze?

klon i świerk fajnie tym seledynem się zgrały .
Katkak 06:05, 06 maj 2018

a propos nowego rodka. Zanim go posadziłam było tak

ale wyciepałam kilka paproci, które i tak trzeba co jakiś czas przerzedzić i teraz jest tak. Nazywa się Olin O. Dobbs

jeszcze jakąś fajną, sporą hostę tam wcisnę