To był prawdopodobnie MÓJ PIĘKNY OGRÓD. Kiedyś min. ten miesięcznik prenumerowałem.
Masz podobne zamiłowanie do podróży jak ja. Oczywiście byłem we wszystkich tych miejscach które wymieniłaś i to wielokrotnie bo wszystkie niedaleko.
W Jarkowie właściciel uruchomił już drugą część ogrodu jednak ta druga o podobnej wielkości na razie nie umywa się do pierwotnej. Ma jednak duży potencjał:
Dla przypomnienia kilka fotek ze starej części ogrodu:
Co do podróży to nigdy nie mów nigdy
Jeszcze połowa Dolnego Ślaska do zwiedzania została
Mam nadzieję, że w Wojsławicach kiedyś w lipcu spotkanie ogrodowiskowe zorganizujemy.
Za życzenia dziękuję i wzajemnie spokojnych Świąt życzę
Witam serdecznie, czy platan alphen's globe można posadzić na tarasie w odległości 5 metrów od budynku i 2 metrów od filara balkonu i czy sadzenia akurat platana na tarasie to dobry pomysł ? Mam taras od południa i wymyśliłam sobie drzewko które da nam troszkę cienia. Chciałam od dołu obsadzić je bukszpanem, a koroną podświetlić, obawiam się jednak czy korzenie nie rozsadzą tarasu.
Kochani przepraszam, że nawet nie zdążyłam odpisać na wszystkie posty ale musicie mnie zrozumieć nie jest łatwo z fachowcami ... kuchnia cały czas nieskończona ... mam nadzieję jednak na bliski koniec tego męczącego remontu ... jeszcze chwilka i przyjdzie czas na ogród w końcu
I muszę się pochwalić, że krokusy mam i ja
Aniu, Madziu dziękuję i wzajemnie składam wszystkiego dietetyki na Święta!
W ogóle Wszystkim odwiedzającym i w ogóle Ogrodowiczanom
życzę Wesolych Świąt
i zostawiam moje wczorajsze "wypieki" żałuję tylko, ze nie mam bukszpanów w zapasie w ogródku, bo przydałoby się trochę zieleni w tych moich ozdobach na jedno kopyto (zrobionych ze złoconych jajeczek, piórek, sizalu i trochę perełek na żyłce gdzieniegdzie)
Czy ktoś podpowie dlaczego moje zadołowane w skrzynkach hiacynty są takie rachityczne?
Co zrobiłem źle?
W skrzynkach jest ziemia kompostowa. Może nawozów brak?
Może zbyt wcześnie wykopałem?
Przez ostatnie przymrozki, na noc do mieszkania chowałem ale rano wystawiałem