Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

eVka 18:10, 05 maj 2018

Gdzie masz to miejsce,w którym chcesz posadzić glediczję? Na której stronie u Ciebie?
Wiolka5_7 20:23, 05 maj 2018

effka napisał(a)
Gdzie masz to miejsce,w którym chcesz posadzić glediczję? Na której stronie u
Ciebie?

Tutaj , gdzie tymczasowo są leżaki będzie placyk wysypany grysem
Chcę tam huśtawkę postawić i posadzići tą glediczję
sarenka 08:01, 06 maj 2018

Wiola, przejrzałam miła pierwszych stron i ładnie u Ciebie! Na zdjęciach to wygląda jakby ta praca trwala chwilę, ale efekty są super.

Jakie trawy masz u siebie? Na którymś zdjęciu wpadła mi w oko jakaś, ale nie pamiętam, a dziecię moje nie daje oglądać fotek szukam trawek żeby do żurawek pasowały.
Zana 08:10, 06 maj 2018

Hej, to już przywitam się oficjalnie, bo tak jak pisałam u Ewy bywam tu po cichu. Powtórzę zgodnym chórem za wszystkimi, że przedogródek masz piękny a i reszta robi się smakowita . Wróciłam się do zdjęć Twojej Kiku i teraz mam zagwozdkę czy swoją jednak ciąć. Widzę, że ona cięta chce bardzo szeroko rosnąć, u mnie nie ma aż tyle miejsca po bokach, może gdybym ją zostawiła bez cięcia to byłaby bardziej smukła?
Wiolka5_7 08:11, 06 maj 2018

sarenka napisał(a)
Wiola, przejrzałam miła pierwszych stron i ładnie u Ciebie! Na zdjęciach to wygląda jakby ta praca trwala chwilę, ale efekty są super.

Jakie trawy masz u siebie? Na którymś zdjęciu wpadła mi w oko jakaś, ale nie pamiętam, a dziecię moje nie daje oglądać fotek szukam trawek żeby do żurawek pasowały.

Dzięki , miło mi

Z niskich mam...carex ice dance, carex gold fountain, sesleria jesienna, molinia Variegata, hakonechloa Aureola, hakonechloa All Gold, hakonechloa Albostriata
paulina_ns 08:12, 06 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki Paulinko

Nie ukrywam, ale też mi się ten mój ogród podoba

Możesz posadzić hakone Aureolę i ta bez problemu rośnie na patelni, nawet wiosną posadziłam kilka od strony południowej....
tylko w pierwszym roku pamiętaj o podlewaniu...

O Wiolu, dziękuję za informację zapisuje nazwę hakone i będę ją poszukiwała a jak z jej przyrastaniem? szybko, czy wolno? Pewnie już pokazywałaś, ale pokażesz jeszcze raz jak wygląda u Ciebie
Wiolka5_7 08:33, 06 maj 2018

Zana napisał(a)
Hej, to już przywitam się oficjalnie, bo tak jak pisałam u Ewy bywam tu po cichu. Powtórzę zgodnym chórem za wszystkimi, że przedogródek masz piękny a i reszta robi się smakowita . Wróciłam się do zdjęć Twojej Kiku i teraz mam zagwozdkę czy swoją jednak ciąć. Widzę, że ona cięta chce bardzo szeroko rosnąć, u mnie nie ma aż tyle miejsca po bokach, może gdybym ją zostawiła bez cięcia to byłaby bardziej smukła?

Witaj
Dzięki za te słowa, cieszę się, ze ci się u mnie podoba

A z Kiku to może byłby patent żeby nie ciąć, to może nie rosła by tak w szerz...
Ja swoją podcinam co roku i właśnie rośnie w szerz

Pozdrawiam
Wiolka5_7 08:59, 06 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

O Wiolu, dziękuję za informację zapisuje nazwę hakone i będę ją poszukiwała a jak z jej przyrastaniem? szybko, czy wolno? Pewnie już pokazywałaś, ale pokażesz jeszcze raz jak wygląda u Ciebie

Nie ma za co

Hakonka posadzona maj 2017

i wrzesień 2017

moim zdaniem szybko rośnie...
najwolniej u mnie rośnie Hakone All gold, chociaż po paru latach w końcu ruszyła

sarenka 09:12, 06 maj 2018

O to chyba o ta trawę mi chodziło

Czym masz obrzeża zrobione?
sarenka 09:14, 06 maj 2018

Wiola, a tam gdzie masz buki to co to za trawka? Taką jasna