Kompozycje tarasowe skończone, więcej nic nie dodaje, muszę jeszcze przód domu ozdobić, ale to już chyba po świętach. Stokrotki i bratki dostały trawkę do ozdoby, a tulipany mech ( przynajmniej te drugie).
Witaj po takim długim snie zimowym.
Rabarbar dloniasty bo mi się bardzo spodobał.
Zobaczymy jak u mnie będzie.
Zwariowana pogoda i ta dziwna wiosna. Śnieg stopniał w 3/4.
A tu już znowu zimniej i snieg nowy sypie.
Te rośliny chyba do świat nie pokażą wiosennych oznak życia. ;(
Jedyne pocieszenie ,że synek najmłodszy wczoraj niespodziankę nam sprawił i przyleciał z Anglii. Nic wcześniej nas nie informując.
Jutro córcia dokaczy6 z Warszawy.
O rodziną będzie w komplecie. Przez ostanie 2 łata to raz w ubiegłym roku w lipcu tak było, że byliśmy wszyscy razem.
I teraz trochę
ja planuje 20-25 krzaków) 24 posadziałam w zeszłym roku w poprzednich miałam 15 i to było za mało bo ja jednak lubię przecier własnej roboty własnie zużyłam dwa ostatnie słoiki
i jak czytam 4 papryki to rzeczywiście minimalizm u ciebie mocny)) bo zazwyczaj miedzy 10-15 krzaków.
Aniu nasionka rozsypać na mokrej ziemi potem je też zraszam i tyle aby przykryć nasionka sypie ziemię i zraszam.
Ps. Pokazałam foto jak gęsto siałam. Potem kępami na działce wysadzałam, nie pikowałam. Tak mi radził Przemek i to jest dobry sposób bo nie uszkadza się wszystkich siewek.Z tego pudełeczka miałam 30 sadzonek.
Tu 21 sierpień już ładnie masy nabrała.W tym roku powinna zakwitnąć.
Poniżej przedstawiam zdjęcia trawnika z wczoraj. Niektóre miejsca muszę dosiać. Próbowałem wykonać zdjęcia "kupek ziemi", które powstają na trawniku i czuć je pod stopami (jakby twarda mała kępka trawy), ale niestety na zdjęciu gubi przestrzeń.
Już się robi Kasiu. Halince wysłałem na pw. namiary na szkółkę i Tobie też zaraz wyślę. Kupuj i sadź do Twojego pięknego ogrodu. U Ciebie przezimują z powodzeniem bo masz cieplejszy klimat.
Powyżej Odmiana Gloria Red. Poniżej białe - odmiana Laguna White.