Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

nicol21 07:41, 17 maj 2018

Taki gość to miły ale w porze kiedy wszędzie pełno dla niego jedzenia. Zimą to bym się znów tak nie cieszyła. Ale tak wygląda super!
No i piękny ogró w ogóle!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Monia81 08:11, 17 maj 2018

Jolu piękne kadry piwonie też kocham miłością wzajemną, u mnie też szpalerek dostaną no i gościa masz fajnego pozdrawiam
makadamia 08:53, 17 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Moje rosna na piaszczystej, kamienistej glinie. Nie podlewam nigdy Czasem sypne obornikiem przekompostowanym.

Nie ma sprawiedliwości na tym świecie
KasiaBawaria 09:05, 17 maj 2018

Fajny zajaczek. U mnie tez pelno zwierzat ale zajaca jeszcze nie mialam. Szkod ci nie robi?
Kawa 09:58, 17 maj 2018

Joluś szarak słodziaśny na marchewkę pewnie czeka
jolka 14:50, 19 maj 2018

frezja napisał(a)
Ale masz gościa...super
Przy okazji dojrzałam miłorzęby; tniesz je wiosną ?

Gość się zadomowił na całego. A miłorząb został podkrzesany na wiosnę, bo go ewidentnie niosło w jedną stronę. Ciachnęłam większość gałązek na końcach, licząc że się bardziej rozkrzewi.

Miłobrząb też się w sumie zadomowił. Miałabym nawet miejsce na jeszcze jednego, ale nie marikena, tylko saratoga, czy jakoś tak Jak gdzieś spotkam to zakupię
gosika67 14:55, 19 maj 2018

Piękna ta piwonia, mnie też urzekła, miłorząb zawsze mi się podobał.Ty masz takiego przybysza na ogrodzie, ja niedawno miałam wiewiórkę.Klimaty i krajobrazy jak zwykle piękne u Ciebie i nie zawiodłam się, zawsze chętnie tu wstępuję, buziaki.
jolka 14:55, 19 maj 2018

agapant napisał(a)
Mnie też urzekła, jest piękna. Jaka to odmiana?

Niestety nie pamiętam jaka odmiana. Ale pamiętam dobrze, że marudziłam strasznie jak ją kupiłam, byłam rozczarowana, że nie jest pełna i słabo pachnie. A teraz ją bardzo lubię, i to bardzo Zmieniła się od ubiegłego tygodnia, ale jest równie piękna

jolka 15:02, 19 maj 2018

m_gocha napisał(a)
Jola, znów się powtórzę Pięknie psze Pani
Piwonie masz piękne i dorodne - widzę ogrom pąków. Dajesz im coś specjalnego?
Piwonia koralowa cudna! I pomyśleć, że miałam taką samą w ręce i już miałam kupić ale potem zrezygnowałam bo obawiałam się że znów kolejna różowa będzie
Szaraczek słodziak Widać, że podoba mu się u Ciebie i wcale się temu nie dziwię.

Małgosiu dziękuję Piwonie mi rosną bo je miłością karmię To moje ulubione kwiaty! Teraz im skórek jajkowych podsypałam, bo eM. wyczytał, że lubią. Koralowa zrobiła się teraz bardzo bledziutka. Przeszła różne fazy kolorystyczne, ale na pewno do różu jej daleko

gosika67 15:03, 19 maj 2018

Jest jedyna w swoim rodzaju, nie widziałam takiej.Dla mnie perełka.