Magarku, ależ masz cudną jesień, przepięknie, kolorowo. W tym roku wydaje mi się, że wszystko zaczęło się później przebarwiać niż zawsze, a pogoda sprzyjająca, więc dłużej cieszy.
Pomponella zachwycająca, uwielbiam te ostatnie róże, pewnie dlatego, że ostatnie właśnie...
Szambelan, świetna nazwa, aż musiałam doczytać któż to taki Na szczęście już nie mam tych problemów, bo dwa lata temu w końcu (planowania było ponad 10 lat) zrobili nam kanalizację.
Lidka, Magda, Judith dziękuję za Wasze opinie. Może pójdę na kompromis i zrobię 2×1,8 m? Głównie chcę tam trzymać meble ogrodowe, one się składają na płasko. Sprzęt ogrodniczy, typu szpadle, grabie. Może się zmieszczą taczki i doniczki.
Miejsca jest mało, tam w kącie. Jeszcze chcę tam zmieścić niewielki kompostownik. Wytyczone jest teraz 2x1,5
Coś takiego
Usytuowany jest tak żeby drzwi do domku były o strony granitowej śieżki ale jest też opcja żeby były od strony tarasu. Znowu decyzja do podjęcia
Na tej ściance jest zawieszone koromysło (dawne nosidło do wody), niewidoczne "ramiona" bo fotka nie złapała całości. Wiaderko wisi w zagłębieniu "na szyję"...w tym wiaderku co roku wylęgają się młode ptaszki, pomimo, że to jest boczna ścianka przy wejściu do piwnicy...
Na wiszących łańcuchach koromysła przyczepiłam zużyte łańcuchy od piły łańcuchowej ...i tak powstała nietypowa dekoracja...
I na koniec hryzantemki
Pełne białe
Te sadziłam całą donię w zeszłym roku o tej porze, ładnie przezimowała, ma ładny kulisty pokrój i dużo kwiatów w tym roku mam jeszcze jakieś inne w donicach i też wysadzę je do gruntu
A ta ma zaledwie kilka kwiatów w tym roku, szkoda, bo bardzo podoba mi się jej kolor