Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Kordina 10:36, 13 sie 2024

A mnie jest szkoda lata... śpiewam sobie
Basieksp 22:15, 13 sie 2024

Tej brusznicy faktycznie sporo jest w lesie. Ostatnio byliśmy w lesie i naprawdę dużo jej było. Nawet poczytałam sobie o niej, bo nigdy wcześniej jej nie zbierałam, ale fajnie Haniu, że o niej napisałaś Nazbieram jej trochę i konfiturę zrobię, chociaż kilka słoiczków No i ta żurawina pod borówkami coraz bardziej mi się podoba My lubimy do mięs takie różne konfitury, często czarną porzeczkę, jak nie mam nic innego
makkasia 20:22, 14 sie 2024

Haniu wiersze przeczytane jak zwykle zaskakujące i piękne, życzę lata jak najdłuższego chociaż fakt, że jesień już mruga do nas okiem, Haniu zdrowia, zdrowia i dalszej Twórczości ogrodowo-literackiej bo robisz to jak nikt inny. Balsam na serce. ściskam baaardzo mocno
hankaandrus_44 20:50, 14 sie 2024

Kasiu, dziękuję za uznanie,
Moje wiersze pisane na kolanie.
A wartość tego taka, że najwyżej warte są buziaka.
Czasami coś się zmyśli, czasami coś się przyśni,
i cieszy gdy komuś ich treść jest po jego myśli.

makkasia 23:41, 14 sie 2024

no i co, że mi się Haniu dużo się śni ale Twoich rymów nic nie przyćmi. Tylko wart buziaka to jest nagroda od Ciebie wielka ... kurde nie wiem co napisać ...TAKA
hankaandrus_44 08:44, 15 sie 2024

Kasiu, dziękuję, że jesteś. Pamiętam, jak zaczynaliśmy pomagać Danusi istnienie O. w sieci.
Każda z nas była zielona w internetowych sprawach, tu poczuliśmy się swojsko. Utworzyło się całkiem niezłe wojsko. Bywaliśmy co dzień, co tydzień, co miesiąc, a wchodziliśmy, nie czując
żadnej presji, a raczej zachętę do częstszego bywania.

Moje pierwsze wierszyki, były jako powitania nowych odwiedzających. Potem była zachęta od Was, od Zbyszka. I tak się plecie...
Czy jeszcze długo? Nie wieda?, jak mówiła moja teściowa.
A wg mnie...dopóki życie trwa.
hankaandrus_44 08:57, 15 sie 2024

makkasia napisał(a)
no i co, że mi się Haniu dużo się śni ale Twoich rymów nic nie przyćmi. Tylko wart buziaka to jest nagroda od Ciebie wielka ... kurde nie wiem co napisać ...TAKA

Od Ciebie, Kasiu, taki wpis, to dla mnie rewelka!

ElzbietaFranka 23:35, 15 sie 2024

Widzę, że urodzaj borówkowy miałaś jak zawsze.
U nas dzisiaj bardzo duży upał nie do zniesienia. W piwnicy trzeba siedziec.
hankaandrus_44 19:23, 16 sie 2024

Elu, w tym roku urodzaj był, kwiaty nie zmarzły, część po przycięciu odrodziła się młodymi pędami. W tym roku tnę kolejne, bo już czas na nie.
Znowu będę miała pół zbioru w przyszłym roku. Ale potem 4 lata spokoju z cięciem.

Dziś zebrałam ostatnie owoce. To co zostało na krzewach, będzie dla ptaków.

Teraz mam maliny, jeżyna już po owocowaniu. Brzoskwinie pauzują, pigwa też zmarzła, pigwowce, tez w odstawce. Piękna jesień bez przetworów!

Pomidory z pierwszego rzutu, już zebrałam, Dojrzewały równomiernie. W drugim rzucie wysiałam pomidory 1 czerwca. Szybko wzeszły, ale nie dopuściłam do zawiązania większej ilości gron, pozostałam przy jednym I to był dobry wybór. Owoce już są, teraz czekam na wybarwienie. Myślę, że zbiory zakończę w połowie września, bo i winogrona dojrzewają.

Joku 22:22, 16 sie 2024

Dużo miejsca zajmuje jeżyna? Masz dla niej jakąś podporę?