Najpierw zadbaj, znajdź duże donice, które będą pasowały na balkon. Zaplanuj także chociaż malutki stolik z dwoma siedziskami - to się zawsze przyda na małą kawkę.
Zacznij od donic, potem rośliny. Dopasujesz je do wielkości pojemników.
Nie rób takiej wyrwanej elipsy na samym środku ogrodu, najpierw narysuj plan całego ogrodu, bo trzeba się odnieść do całości. Masz betony, masz trzepak, masz płot i rabata na środku żeby nawet wyszła ładnie to nie będzie robiła dobrego wrażenia. Trzeba zrobić najpierw żywopłot wysłaniający od sąsiadów, potem dopiero do niego dokleić rabatę
No i trawnik musi być proporcjonalnie duży, a nie tak wszystko chaotycznie poszatkowane. To nie krytyka to dobre rady... zmuszające do działania w dobrym kierunku.
Dziękuję za przemiłe wpisy, ale sodówa mi nie uderzyła, odstawiłam książkę na półkę i powiedziałam sobie...ot nowy rozdział życia rozpoczęty..po czym zrobiłam projekt
Można obciąć, a najlepiej wywalić tę wierzbę albo posadzić ją na łące za płotem. Miałam ją starą już istniejącą w ogrodzie z cisami, jest okropna, tania i niedługowieczna. Nie warto jej sadzić a lepiej w to miejsce posadzić wartościowe drzewo.
To nie zasługuje na większą uwagę, niż patyki do wazonu do powieszenia jajek. Piszę z serca i szczerze
Wyrasta na cały ogród, sypią się martwe patyki i drzewo zamiera, bo to przecież wierzba jest
Tak przypuszczałam, że ci się spodobaco do pełnych, no odlotowe, są tam gdzie mówiłaś aby eksmitować żurawki, do brązowych carexów i żółto daje tez trzmielina, ta japońska, co ci się u mnie podobała
Jednak Ty masz oko!! mnie też to zdjęcie się podoba, nawet ciut dumna z niego byłam powoli się uczę operować światłem
to dla ciebie ten kawałek
jest w takiej tonacji, jak wianek
i fajny narcyz Wilston Churchil z carexami