Irenko chyba czytałam że trzeba kupić granulki jak dla ślimakow i podrzucić im do otworów, poszukam w necie, bo też mam jedną....
Wisoną przywiozę ci roślinę od teściowej, ktora je odstrasza
Irenko plagi są zawsze w ogrodzie... Taki los ogrodnika. Teraz nornice szczególnie aktywne bo już mało pokarmu mają i robią zapasy..
Nie chce mi się wyjść na ogrod
Na najbardziej lubię tulipany pełne i liliokształtne, potem virdiflora, potem póżne zwykłe ale o wielkich kielichach, zapomniałam jaka to odmiana.... W tym roku dokupiłam tylko pełne....
Oj tak u mnie w pracy w piątek mnóstwo osób cierpiało... Ja już lepiej od wczoraj
Ale dzisiaj nie ma mocnych wygonić mnie na ogród a oprysk potesem muszę po całości zrobić,......
IPO zalecił bukszpany i trawnik oprsykać.... Nie chce mi się kednak wychodzić....
Oj taki widzialm w prognozie że u was cieplej było anomalie pogodowe
Cieszę sie, że sezon ogrodowy ża nami, czas troszke odpocząć
Aniu czy Ty jeżdzisz na nartach czy będziesz się uczyć? Bo wiesz że ja z przyjemniscią obok ciebie piers
Wsze kroki na desce mogę zrobić
Agam widzę super zmiany u Ciebie. Mi się już bardzo podoba, masz piekne trawy i sporo pieknych roslin.
Zgadzam się w zupełności , ze kształt rabat decyduje o wyglądzie ogrodu. Szefowa pomogla ciut wyprostować rabaty to będzie jeszcze piękniej, widzę, że fachowcy doradzają to ja będę cichutko obserwować
Rh zabrałabym ze słońca bo bedą się meczyć w upalne lata i mrożne zimy. Lepsza dla nich byłaby wschodnia lub zachodnia rabata.
Aniu bardzo dobrze się sprawują. Toszkę podplesniały po drugim sezonie ale latem w drewutni je suszylam.
Opatulam w nie klona japońskiego, różę austinkę i przykrywałam nimi hortensje ogrodowe.
Ja mam takie o wysokości chyba 1,2 m różniące się długością. W tym roku kolejne austinki dostaną z nich kożuszki. Oslanialam nimi RH od słońca w czasie zimowych mrozow, zatem są wielofukcyjne