Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 09:53, 16 lis 2013

kaisog1 napisał(a)
Madżenka w takim razie "bedem" trzymać kciuki cobyś wojne wygrała

Ja jestem optymistka, wojna będzie wygrana .... A jeśli nie to trawki posadzę.....
Moniika 10:36, 16 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aniu bardzo dobrze się sprawują. Toszkę podplesniały po drugim sezonie ale latem w drewutni je suszylam.
Opatulam w nie klona japońskiego, różę austinkę i przykrywałam nimi hortensje ogrodowe.
Ja mam takie o wysokości chyba 1,2 m różniące się długością. W tym roku kolejne austinki dostaną z nich kożuszki. Oslanialam nimi RH od słońca w czasie zimowych mrozow, zatem są wielofukcyjne

Ja w zeszłym roku juz te maty od Marzenki " zgapiłam " teraz dokupilam w Nomi kolejne dwie . Okrywam nimi róże pnące, powojniki które rosną przy bariece od schodów i duże donice z wielkim powojnikiem na tarasie. Hortensje okrywam agrowłukniną i podwiązuje, chociaz mata może lepiej wyglądać , ale z drugiej strony jest mniej elastyczna.
Mala_Mi 10:58, 16 lis 2013

Madżen.. ja też na wątkach nieobrobiona, i coś z pogodą nie halo, bo mi łeb nawala jak nie hrabinie... rano ledwo sie zwlekam z wyrka.... wczoraj nie poszłam ćwiczyć, bo kopanie szklarni mnie zmogło... uznałam, że wystarczy tego ..
Madzenka 11:29, 16 lis 2013

asc napisał(a)
Madżen.. ja też na wątkach nieobrobiona, i coś z pogodą nie halo, bo mi łeb nawala jak nie hrabinie... rano ledwo sie zwlekam z wyrka.... wczoraj nie poszłam ćwiczyć, bo kopanie szklarni mnie zmogło... uznałam, że wystarczy tego ..

Oj tak u mnie w pracy w piątek mnóstwo osób cierpiało... Ja już lepiej od wczoraj
Ale dzisiaj nie ma mocnych wygonić mnie na ogród a oprysk potesem muszę po całości zrobić,......
IPO zalecił bukszpany i trawnik oprsykać.... Nie chce mi się kednak wychodzić....
Madzenka 11:46, 16 lis 2013

Moniika napisał(a)

Ja w zeszłym roku juz te maty od Marzenki " zgapiłam " teraz dokupilam w Nomi kolejne dwie . Okrywam nimi róże pnące, powojniki które rosną przy bariece od schodów i duże donice z wielkim powojnikiem na tarasie. Hortensje okrywam agrowłukniną i podwiązuje, chociaz mata może lepiej wyglądać , ale z drugiej strony jest mniej elastyczna.

Maty nie tylko chronią ale również fajnie w ogrodzie wygladają w tym roku mam jeszcze duży zapas miskantów ciętych wisoną do robienia chochołów
AlKa 12:04, 16 lis 2013

Mam pytanie co to IPO?
Milka 12:07, 16 lis 2013

Marzenko, plany na weekend, jak zwykle u ciebie...bogate
do wiosny mi nie śpieszno, ale dziś sie podłamałam, wróciły nornice po nastu latach i narozrabiały, że hej!!
Madzenka 18:06, 16 lis 2013

AlKa napisał(a)
Mam pytanie co to IPO?

Internetowe pogotowie ogrodowe - mam roczny abonament
Madzenka 18:07, 16 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, plany na weekend, jak zwykle u ciebie...bogate
do wiosny mi nie śpieszno, ale dziś sie podłamałam, wróciły nornice po nastu latach i narozrabiały, że hej!!

Irenko chyba czytałam że trzeba kupić granulki jak dla ślimakow i podrzucić im do otworów, poszukam w necie, bo też mam jedną....
Wisoną przywiozę ci roślinę od teściowej, ktora je odstrasza
agam 18:26, 16 lis 2013

Uff... jestem na bieżąco. Potas na trawnik... w jakim celu? I jak się robi taki oprysk
Udanego imprezowania. Byleby nie jako taksówkarz