Rynnę może przesłonić drzewo o kolumnowym pokroju,one zwykle nie maja zbyt inwazyjnych korzeni np.Amanogawa,a pod nią możesz dosadzić coś o innym zabarwieniu np.trzmielina lub iglaki o żółtych igłach aby ten zakątek rozświetlić można dać dużo białych cebulowych kwiatów.Wariantów jest dużo
Niski żywopłocik z trzmieliny też by fajnie wyglądał
Przyszłam się przywitać Ewelinko. Zawsze myślałam, że małe ogródki są prostsze do zagospodarowania, a po twoich opisach zmieniłam zdanie. Burza mózgów, pomoc dziewczyn z O i mnóstwo pracy przyniosło super efekty.
To zestawienie sobie zapisuję, bo to moja ulubiona hortensja
Czytam dalej
A już myślałam ze domu nie masz Wszyscy żyją (psiury?)?
Ustawienie tez mi nie gra, no nudne tylko problem polega na tym ze nie mam zielonego pojęcia jak to poustawiać.
Rozrysowałam na papierze milimetrowym ta rabatę. Trochę koślawo wyszła kula ale wymiary są ok.
To male kółko to jest pieniek magnolii a duże to mniej więcej taki zasięg ma korona (przyjmijmy ze jest okrągła ).
Białe hortki super tylko ja cały czas mam wątpliwości czy 3 pod magnolia się zmieszczą. Tzn. zmieścić to się pewnie zmieszczą ale nie będą dotykać bukszpanu?
Graby to raczej małe grabiki, muszę dokupić trzecią sztukę. Trzcinnika od Makusi (jeszcze raz dziękuję) trochę omdlał po posadzeniu ale mam nadzieje ze pacjent przeżyje Dalej Carey bronze form rownuez od Makusi a między nim wychodzą jeżówki. Śmiałek darniowych goldtau - rewelacja ! Moment zielony i rośnie jak na drożdżach. Rabat podokienne do orzerówki- zdecydowanie brak jej lekkości i jakaś taks zbyt od linijki. Liriope muscari chyba zdechło, a bukszpanu spod rabaty okiennej też kiepskie (obsikane przez mojego psa).